2019. november 13. // Szilvia névnap

Közel száz indulóval rajtol az idei Hungarian Baja Veszprémben

2017. augusztus 4. 10:05
vehir.hu
Jövő hétvégén a Dakar-ralin is bizonyító gyári pilóták mérik össze tudásukat a Veszprém környéki tereprali világkupa-futamon.

A magyar világkupa-futamot augusztus 11. és 13. között tartjták, az ünnepélyes rajtceremóniára pénteken 16 órától a veszprémi Óváros téren kerül sor, amelyen közreműködik az Animal Cannibals zenekar is.

A versenyzők tavaly is az Óváros téren parádéztak a futam előttA versenyzők tavaly is az Óváros téren parádéztak a futam előtt

– Az idén is köszönthetünk valódi világsztárokat: eljön a kétszeres Dakar-győztes Nasszer al-Attijah, itt lesz a rali-világbajnokságon pallérozódó, de a terepraliban is egyre jobban teljesítő Mikko Hirvonen, vagy éppen a pályafutását motorosként kezdő, de négy keréken is rettenetesen gyors Kuba Przygonski. Nem is lehet kérdés, hogy ők hatalmas csatát vívnak majd egymással, s nem csupán azért, mert kellenek nekik a világkupa-pontok, hanem azért is, mert számukra ez az egyik utolsó állomása a Dakar-felkészülésnek. Az idén is kijelöltünk a szurkolók számára nézői pontokat, és szeretnénk is kérni őket, hogy onnan nézzék a versenyt, ezek a helyszínek pedig Hajmáskér, null pont, valamint Jutaspuszta – mondta a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón Garamvölgyi Zoltán, a HunGarian Baja főszervezője Veszprémben.

Garamvölgyi Zoltán, a verseny főszervezőjeGaramvölgyi Zoltán, a verseny főszervezője

Ovádi Péter önkormányzati képviselő elmondta, Veszprém városa büszke arra, hogy ismét vendégül láthatja az eseményt. – Ilyenkor mindenki egy kicsit Veszprémre figyel, a szállodáink tele vannak, sok turista érkezik a városba, jó hírünket viszik a világban. Bátran mondhatjuk, hogy a HunGarian Baja hozzánőtt Veszprémhez, akárcsak az Utcazene Fesztivál vagy a VeszprémFest” – tette hozzá.

– Mostanában országosan is bebizonyítottuk, hogy sikeresen meg tudjuk rendezni a legnagyobb sporteseményeket is, biztos vagyok benne, hogy Veszprém ismét helyt áll, és remek versenynek lehetünk tanúi – húzta alá Ovádi Péter mondadójában.

Ovádi Péter büszke arra, hogy a Hungarian Baja ismét Veszprémbe látogatOvádi Péter büszke arra, hogy a Hungarian Baja ismét Veszprémbe látogat

Az idei Hungarian Baján négy kategóriában (autók és kamionok, motorok és quadok, Buggies & SBS & SSV és XCountry Rally Tour) közel 100 versenyző áll rajthoz jövő hétvégén Veszprémben. A verseny egyik különlegessége, hogy a Forma-1-hez hasonlóan a kupát idén a Herendi Porcelánmanufaktúra egy ékes alkotása biztosítja.

vehirsport.hu

További cikkek

Orlando Terranova nyerte a tizenhatodik HunGarian Baját
Orlando Terranova nyerte a tizenhatodik HunGarian Baját
Az autósoknál az argentin Orlando Terranova, a motorosoknál a lengyel Adam Tomiczek nyerte a Várpalota környékén - a hétvégén 16. alkalommal megrendezett - HunGarian Baja tereprali-versenyt.
Kétszáznyolc kilométeres gyorsasági szakasz is várja a HunGarian Baja tereprali indulóit
Kétszáznyolc kilométeres gyorsasági szakasz is várja a HunGarian Baja tereprali indulóit
Kétszáznyolc kilométeres gyorsasági szakasz is várja a tizenhatodik HunGarian Baja tereprali futamon indulókat a hétvégén.
Bútorék győztek, Vinczéék kiestek
Bútorék győztek, Vinczéék kiestek
A Bútor Róbert, Tagai Róbert kettős nyerte a vasárnap rendezett Veszprém-ralit, az országos bajnokság negyedik fordulóját. Az összetettben élen álló Vincze Ferenc, Bacigál Igor duó a második gyorsasági szakaszon feladni kényszerült a viadalt.
Nyolcvan induló a szezon egyetlen murvás versenyén
Nyolcvan induló a szezon egyetlen murvás versenyén
Vasárnap rendezik a rali országos bajnokság idei egyetlen murvás versenyét, a Veszprém-ralit, amelyre a két kategóriában összesen 80 páros nevezett.
Élesített kipufogók a lőtéren
Élesített kipufogók a lőtéren
Hétvégén ezúttal nem a hadgyakorlaté lesz a főszerep Jutaspusztán. A tavalyi jubileumi nagydíj után ugyanis immár huszonhatodik alkalommal látogat a hazai ralisport élmezőnye a királynék városába: nálunk rendezik az országos bajnokság ötödik fordulóját.
2019. november 13. // Szilvia névnap