2021. január 22.
//
Vince névnap

Készen állnak a harcra!

2017. augusztus 11. 8:38
HunGarian Baja
Túl vannak a bemelegítésen. Átestek a kötelező papírmunkán – értsd adminisztratív átvétel – és a technikai ellenőrzésen, néhányan közülük teszteltek is, szóval minden a rendes kerékvágásban halad a magyar tereprali világkupa-futamon, a HunGarian Baján, de a versenyzőkön azért ilyenkor már látszik a harctéri izgalom – az, hogy legszívesebben már most ráállnának a gázra.

Papírforma, hogy a két legnagyobb sztár, a kétszeres Dakar-győztes Nasszer al-Attijah és a gyári Minivel száguldó Mikko Hirvonen csütörtökön késő délután, szinte egyszerre érkezett meg az adminisztratív ellenőrzésre, így legalább volt alkalmuk egy kicsit ugratni egymást. A katari azzal viccelődött, hogy szinte otthon érzi magát a magyar hőségben, a finn meg persze látványosan méltatlankodott – ő sokkal kevésbé bírja a sivatagi klímát, pedig az utóbbi időben volt ideje hozzászokni.

Al-Attijah eddig háromszor nyert a HunGarian Baján, Hirvonen pedig egyszer, tavaly. Mindketten szívesen jöttek vissza a Veszprém környéki viadalra, szeretik az itteni pályákat.

„Ez az egyik kedvenc versenyem. Mások itt a pályák, mint bárhol máshol a világon, dobálósak, technikásak, végig koncentrálni kell, ha az ember nem akar hibázni. De éppen ez tetszik benne. Imádom a kihívásokat, és azokból a magyar világkupa futam mindig rejt néhányat. Amúgy meg – és nyilván ez sem elhanyagolható – a világkupa-elsőségért harcolunk” – nyilatkozta Nasszer al-Attijah.

Ami Hirvonent illeti, ő egészen más versenyre emlékszik tavalyról, mint ami most vár rá.

„Egy éve minden más volt itt. Esett az eső, sárosak, trükkösek voltak a pályák, most meg tombol a hőség és por van – bár azt hallom, hogy jön az eső. De akármilyen idő is lesz, kemény menetre számítok, mert Nasszer erős ellenfél, mindig nagy élmény vele versenyezni. S hogy mi történt egy év alatt? Szereztem jó néhány hasznos tapasztalatot, minden versenyen tanultam valamit, és ha másodszor állsz rajthoz ugyanazon a viadalon, mindig jobb vagy, mint elsőre. Ez optimizmusra ad okot.”

A motorosok élmezőnye pénteken délelőtt érkezik, hogy letudja a „kötelező táncot” (vagyis a papírmunkát), 16 órakor pedig elkezdődik a hivatalos rajtceremónia a veszprémi Óváros téren, amelyen a világkupa-viadal teljes mezőnye felvonul, s ha ez nem lenne elég, a hangulatról az Animal Cannibals gondoskodik.

vehirsport.hu

További cikkek

Jól éreztük magunkat, jó hétvégét zártunk – Turán Frigyes
Jól éreztük magunkat, jó hétvégét zártunk – Turán Frigyes
Nagy küzdelmet és az utolsó másodpercekig tartó izgalmakat hozott a magyar ralibajnokságot záró Mikulás-rali. A Next Auto Polo GTI R5-tel versenyző Turán Frigyes és Bagaméri László végig vezették a mezőnyt és magabiztos győzelmet arattak.
Mikulás-rali: hivatalosan még nem bajnokok Hadik Andrásék
Mikulás-rali: hivatalosan még nem bajnokok Hadik Andrásék
A vasárnapi Mikulás-rali végeredménye már biztosan nem változik, az országos bajnokság hivatalos végső sorrendjére azonban még néhány napot várni kell Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke szerint.
Mikulás-rali: Turánék nyerték a versenyt, Hadikék a bajnokok
Mikulás-rali: Turánék nyerték a versenyt, Hadikék a bajnokok
A Turán Frigyes, Bagaméri László páros nyerte a vasárnapi Mikulás-ralit, az országos bajnokság idei utolsó futamát, a bajnoki címet pedig a versenyen negyedikként záró Hadik András, Kertész Krisztián duó szerezte meg.
Négy páros közül kerül ki az idei bajnok zárt kapuk mögött
Négy páros közül kerül ki az idei bajnok zárt kapuk mögött
Vasárnap kerül sor az országos ralibajnokság idei hatodik, utolsó fordulójára, a Mikulás-ralira, amelyet a veszprémi lőtéren és környékén rendeznek zárt kapuk mögött, az abszolút bajnoki címért pedig négy páros küzd meg.
Izgalmas véghajrá, minden az utolsó versenyen dől el
Izgalmas véghajrá, minden az utolsó versenyen dől el
A Veszprém környéki Mikulás Rallye minden évben egy levezető, „bulifutam” volt, azonban idén a magyar bajnokság részeként kiélezett küzdelemmé válik. A bajnoki címre esélyes párosok között ott van Turán Frigyes és Bagaméri László is, akik jelenleg 92 ponttal az összetett második helyen állnak.