Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

HunGarian Baja: elkezdődött a verseny

2017. augusztus 11. 21:56 // Forrás: MTI
Péntektől vasárnapig Veszprémben és környékén zajlik a 14. HunGarian Baja tereprali világkupa-futam, melyen Nasszer al-Attijah és Mikko Hirvonen is szerepel.

A péntek délutáni ünnepélyes rajtceremóniát megelőző sajtótájékoztatón a kétszeres Dakar-győztes katari Al-Attijah azt mondta, nagy csatát vár Hirvonennel. Hozzátette, bár nehéznek tartja a Veszprém környéki pályákat, de szeret itt versenyezni. Tavaly a Rio de Janeiró-i olimpia miatt kihagyta a futamot - mivel a sportlövők skeet versenyszámában indult -, de idén ismét a győzelem reményében áll rajthoz a viadal háromszoros bajnoka.

A HunGarian Baja tavalyi győztese, a finn Mikko Hirvonen úgy fogalmazott, az elmúlt évben sok tapasztalatot gyűjtött, könnyebbséget jelent neki úgy visszajönni Magyarországra, hogy már tudja, milyen pályákra számíthat. A júliusi spanyol futam után most Veszprémben szeretne visszavágni az azt megnyerő katari riválisának.

Fotó: hungarianbaja.comFotó: hungarianbaja.com

A motoros mezőnyben először indul a veszprémi pályán a szlovák Stefan Svitko, aki tavaly a második helyen végzett a Dakaron. A győzelemre is esélyes versenyző elmondta, elsősorban a tréningezés a célja, és az itiner használatát is szeretné gyakorolni. Hozzá hasonlóan győzelmi ambíciókkal érkezett az olasz Alessandro Ruoso, aki jelenleg vezeti a világkupa-sorozatot. Számára a verseny a bajnoki címért folytatott harcban és a Dakar-felkészülésben is fontos állomás - mondta a sajtótájékoztatón.

A hazai mezőnyből az autóval versenyző Fazekas Károly tizedszer indul HunGarian Baja-futamon, és mint mondta, szeretne minél jobb helyezést elérni. A motorosok között induló Horváth Lajos úgy fogalmazott, megtiszteltetés számára ilyen mezőnyben, a példaképei között szerepelni. Szeretné testközelből is megnézni, a legjobbak hogyan versenyeznek, és tapasztalataiból erőt meríteni a következő Dakarra.

Az idei, péntektől vasárnapig tartó HunGarian Baja versenyen a szervezők tájékoztatása szerint 44 motor, 10 quad, 30 autó és 3 kamion indul. A résztvevők a péntek délutáni rajtceremóniát követően egy 11 kilométeres etapot teljesítenek, majd szombaton kétszer 141 kilométer, vasárnap pedig kétszer 99 kilométer vár rájuk.

Az első HunGarian Baja futamot 2004-ben tartották Veszprém környékén, majd 2010-től öt év kihagyást követően 2015-ben tért vissza a verseny a városba. Azóta sorozatban három éve Veszprém és környéke ad otthont a futamoknak.

vehirsport.hu
további cikkek
Több ember meghalt egy raliversenyen Lábatlan és Bajót között baleset Több ember meghalt egy raliversenyen Lábatlan és Bajót között Négyen meghaltak és többen megsérültek, amikor az Esztergom-Nyerges Rallyn egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) vezetősége közleményben tudatta, hogy a hatóságokkal együttműködve vizsgálja a baleset körülményeit. 2024. március 24. 16:23 Ausztrál Nagydíj - Sainz nyert Melbourne-ben, Verstappen kiesett Ausztrál Nagydíj - Sainz nyert Melbourne-ben, Verstappen kiesett A vakbélműtétje után lábadozó Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat, melyet a címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája műszaki hiba miatt feladott. 2024. március 24. 6:38 Szaúdi Nagydíj - Dzsiddában is folytatódott Verstappen sikersorozata Szaúdi Nagydíj - Dzsiddában is folytatódott Verstappen sikersorozata A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője rajt-cél győzelmet aratott a vasárnapi Forma-1-es Szaúdi Nagydíjon Dzsiddában. 2024. március 9. 19:50 Veszprémből indul az ERC-sorozat – újabb lépés a sportfőváros cím felé rali Veszprémből indul az ERC-sorozat – újabb lépés a sportfőváros cím felé A Rally Hungary lesz a 2024-es ERC-sorozat nyitóversenye, amelyet április 12. és 14. között veszprémi központtal, murvás pályákon tartanak meg. Rali Európa-bajnokot majd öt aszfaltos és három murvás verseny összesített eredménye alapján avatnak.   2024. március 6. 13:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.