Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

A vihar elől is futottak

2017. szeptember 21. 18:25
Egyéniben és csapatban is remek eredményeket szállított Gyuláról a Veszprémi Honvéd SE a tájfutók országos rövidtávú egyéni és váltóbajnokságán.

A tájékozódási futó országos bajnokságsorozat újabb állomásához érkezett a Gyulán megrendezett rövidtávú egyéni, valamint rövidtávú váltóbajnoksággal. A versenyre, amelynek célja Magyarország 2017. évi rövidtávú egyéni, valamint váltó bajnoki címeinek eldöntése volt, minden eddigit meghaladó számú nevezés érkezett.

Angyal Dániel egyéniben ezüst-, csapatban pedig bronzérmet szerzett - Fotó: VHSEAngyal Dániel egyéniben ezüst-, csapatban pedig bronzérmet szerzett - Fotó: VHSE

A selejtezőből és döntőből álló egyéni versenyszámra a vár környékén, a várfürdő területén és Gyula hangulatos belvárosában, míg a váltóra lakótelepeket és parkokat érintő részeken került sor. – Mindegyik terep más és más jellegű kihívást tartogatott. A futamok egészen a vasárnap délutáni eredményhirdetésig rekkenő hőségben zajlottak, a záró ceremóniát azonban kis híján meghiúsította az Erdélyben is hatalmas pusztítást okozó ítéletidő, amelyből sajnálatos ízelítőt kapott a térség is. A mezőny vége már jéghideg, szakadó esőben érkezett be a célba, az emellé párosuló szélviharban éppen csak meg lehetett tartani gyorsan a váltóbajnokság eredményhirdetését, mielőtt további károkat okozott volna a szélsőségesre forduló időjárás – számolt be a körülményekről portálunknak Mérő Edit, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferense.

Az F/N 35-ös kategória díjátadója - Fotó: Máthé IstvánAz F/N 35-ös kategória díjátadója - Fotó: Máthé István

A sprintversenyek sajátosságainak megfelelően a gyors, sok ellenőrző pontot tartalmazó pályákon többnyire másodpercek döntöttek a dobogóra kerülésről és a bajnoki pontszerző helyek sorsáról.

A Veszprémi Honvéd SE a várakozásoknak megfelelően idén is remek eredményeket ért el egyéniben és csapatban is. Különösen a férfiak legfiatalabb szenior mezőnyében jeleskedtek, ahol egy országos egyéni bajnoki cím, és egy bronzérem is jutott a versenyzőknek.

Fotó: Máthé IstvánFotó: Máthé István

Egyéni eredmények:

F14A: 2. Angyal Dániel
F35A: 1. Vajda Balázs, 3. Tóth Attila
F40A: 4. Molnár Zoltán
F65A: 2. Bikki Sándor
F75A: 6. Vass Tibor
N35A: 6. Széplaki Erika
N45A: 6. Németh Zsoltné
N60A: 3. Wieder Ilona

Sprint váltó eredmények:

V14: 3. Tokai-Kiss Zsófia, Bálint Ádám, Angyal Dániel, Lantai Lili, 10. Bácskai Eszter, Gaschler Máté, Bálint Gergő, Gaschler Emma
V18: 7. Mérő Dominika, Tokai-Kiss Bálint, Bálint Benedek, Lantai Boróka
V105: 3. Vajda Balázs, Németh Zsoltné, Molnár Zoltán, 6. Vereszki Tibor, Széplaki Erika, Gaschler Gábor
V195: 3. Böröczkyné Makai Anna, Vass Tibor, Bikki Sándor

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.