2020. február 19. // Zsuzsanna névnap

Homokbuckák között készültek az ob-ra

2017. október 6. 18:09
A Veszprémi Honvéd SE tájfutói nyolc érmet – közte öt aranyat – szereztek a Kalocsa Kupa elnevezésű kétnapos országos rangsoroló versenyen.

Kétnapos, két fordulóból álló országos rangsoroló tájékozódási futó versenyt rendeztek október elején Fülöpháza közelében.

– A Kiskunság területének speciális adottságai jelentették a megmérettetés során a legnagyobb kihívást: a homokbuckák között, a nyílt részek, erdősávok és borókabokor foltok alkotta labirintusrendszerben bonyolult feladatot jelentett az ellenőrző pontok felkutatása – összegezte a verseny tapasztalatait Mérő Edit, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferense.

Mérő Dominika nyakába aranyérmet akasztottak - Fotók: Bálint BenceMérő Dominika nyakába aranyérmet akasztottak - Fotók: Bálint Bence

A terep – éppen ezen sajátosságai miatt – kitűnő felkészülési lehetőséget kínált a hamarosan kezdődő országos bajnokságokra, amelyek helyszíne hasonló lesz, így sokan neveztek a versenyre, köztük a Veszprémi Honvéd Sportegyesület képviselői is.

Az akadályokat végig sikeresen vevő versenyzők nyolc érmet hoztak haza az Alföldről – ezekből öt aranyérem.

Kovács Jeromos a dobogó tetejénKovács Jeromos a dobogó tetején

Egyéni eredmények:
M12C: 1. Kovács Jeromos
M14E: 2. Bálint Ádám, 3. Kovács Márk
W14E: 1. Lantai Lili
W18E: 1. Mérő Dominika
M21BR: 2. Bálint Bence
M35A: 1. Tóth Attila
M40A: 1. Molnár Zoltán

Egy váltó versenyszámra is sor került a hétvégén kétfős csapatok részvételével, ahol két kategóriában voltak érdekeltek a VHSE sportolói. Remek teljesítményüket mutatja, hogy mindkét mezőnyben megszerezték a győzelmet, továbbá egy második helyezést is elkönyvelhettek maguknak.

Tóth Attila sem talált legyőzőreTóth Attila sem talált legyőzőre

Váltó eredmények:
Mix Advanced kategória: 1. Bálint Benedek és Molnár Zoltán
Mix Beginner kategória: 1. Tóth Attila és Bálint Ádám, 2. Kovács Márk és Bálint Gergő

vehirsport.hu
2020. február 19. // Zsuzsanna névnap