Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Két nap, hét érem

2017. október 20. 22:36
A hazai tájfutósport országos bajnokságsorozatának két kiemelkedő eseményét rendezték meg október közepén Szárligeten, ahol nagyszerűen szerepelt a Veszprémi Honvéd Sportegyesület.

Szárliget közelében bonyolították Magyarország 2017. évi nyílt országos csapatbajnokságát, valamint az országos pontbegyűjtő csapatbajnokságot. A Vértes-hegység mély völgyekkel tagolt, sziklás hegyoldalain a legerősebb férfi mezőnyökben a félezer métert is meghaladó függőleges szintemelkedésű pályákon csaptak össze egymással a résztvevők.

Az ob-győztes F14-es csapat- Fotók: Bálint BenceAz ob-győztes F14-es csapat- Fotók: Bálint Bence

A hagyományos rendszerű csapatbajnokság során minden csapattag – egymástól függetlenül – lefut egy-egy pályát, az eredmény megállapítása az időeredményük összeadásával történik. A pontbegyűjtő rendszerű versenyen a csapat tagjai egyszerre rajtolnak el, de itt a minden csapattag számára kötelező ellenőrző pontokon felül további pontokat is meg kell találniuk, amelyeket a csapat által tetszés szerint választott valamelyik tagnak kell érintenie. A versenyidőt a csapat utolsó beérkező tagjának ideje határozza meg.

Az ezüstérmes N16-os csapatAz ezüstérmes N16-os csapat

Ezekben a versenyformákban a kimagasló eredményekhez a jó fizikai erőnléten és a tájékozódási ismereteken felül még komoly taktikai képességekre is szükség van. A minden téren megfelelő kvalitásokkal rendelkező csapatok esélyesek a győzelemre.

A VHSE dobogós alakulataiA VHSE dobogós alakulatai

A Veszprémi Honvéd Sportegyesületből (VHSE) több háromfős társulás is sikeresen szerepelt a megmérettetésen. A két nap során összesen hét érmet, és további nyolc, bajnoki pontot érő helyezést érdemeltek ki.

– Különös örömünkre szolgált, hogy országos bajnoki győzelmet aratott a pontbegyűjtő csapatbajnokság 14 éves fiú mezőnyében Angyal Dániel, Kovács Márk és Bálint Ádám, ahogy nagyot küzdött az országos csapatbajnokságon a 16 éves lányok között ezüstérmesként végző Mérő Dominika, Lantai Boróka és Lantai Lili is. A 18 éves fiúk igen erős mezőnyében nagyszerű eredményt ért el a Tokai-Kiss Bálint, Bácskai Péter és Bálint Benedek alkotta hármas, amely bronzérmesek lett – összegezte a VHSE eredményeit Mérő Edit sajtóreferens.

A VHSE F105-ben induló két dobogós csapataA VHSE F105-ben induló két dobogós csapata

A szenior férfiak között eredményesnek bizonyultak a F105-ös kategóriában induló triók is, akik első nap a dobogó két legfelső fokát foglalták el, míg másnap – némileg módosított összetétellel – egy újabb ob-ezüstöt gyűjtöttek be.

A VHSE eredményei

Országos csapatbajnokság
F14A: 7. Angyal Dániel, Kovács Márk, Bálint Ádám
F18A: 3. Tokai-Kiss Bálint, Bácskai Péter, Bálint Benedek
F105: 1. Molnár Attila, Molnár Zoltán, Tóth Attila, 2. Vajda Zsolt, Vajda Balázs, Vereszki Tibor, 6. Gaschler Gábor, Barát János, Bálint Bence
F165: 6. Vass Tibor, Bikki Sándor, Domán Gábor
N14A: 5. Bácskai Eszter, Tokai-Kiss Zsófia, Gaschler Emma
N16A: 2. Mérő Dominika, Lantai Boróka, Lantai Lili
N165: 2. Németh Zsoltné, Kaszásné Boa Ágnes, Wieder Ilona

Pontbegyűjtő országos csapatbajnokság
F14A: 1. Angyal Dániel, Kovács Márk, Bálint Ádám
N14A: 5. Bácskai Eszter, Tokai-Kiss Zsófia, Gaschler Emma
N16A: 6. Mérő Dominika, Lantai Boróka, Lantai Lili
F105: 2. Vajda Zsolt, Vereszki Tibor, Tóth Attila, 4. Gaschler Gábor, Bálint Bence, Barát János
F205: 4. Vass Tibor, Bikki Sándor, Wieder Ilona

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.