Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Embert próbáló pályák várták a tájfutókat

2017. október 29. 11:17
A Veszprémi Honvéd SE (VHSE) csapata két egyéni és egy csapat országos bajnoki címet szerzett a Kiskunmajsán rendezett viadalon.

Október 20-tól 22-ig a Kiskunság területén rendezték meg Magyarország 2017. évi országos bajnokságsorozatának két utolsó állomását, a normáltávú egyéni bajnokságot, valamint az egyesületi váltóbajnokságot.

Tizennégy éves kortól a nőknél 75, a férfiaknál pedig 85 éves korig bezárólag hirdették meg az egyéni bajnokság kategóriáit. A nevezőknek – kategóriától függően – légvonalban 2,2 és 18,8 km közötti távokat kellett teljesíteniük, amelyhez képest az egyéni útvonalválasztásokból, vagy esetlegesen az eltévedés(ek)ből adódóan ki-ki akár 30-40%-kal is hosszabb utat tett meg.

A VHSE bajnok váltócsapata - Fotók: Máthé IstvánA VHSE bajnok váltócsapata - Fotók: Máthé István

– A Bodoglár környéki terep különösen nehéznek számít: a változatos növényvilágú, nyílt, füves részekkel, tüskés bozóttal, ültetett fenyvesekkel és nyárfaligetekkel tarkított tájat a kisebb-nagyobb homokbuckák teszik még bajosabban követhetővé a térképen. A homokkal vastagon borított utakon és talajon pedig nagyon megerőltető maga a futás is. Embert próbáló pályákat tűztek ki a szegedi szervezők, amelyeket nem is sikerült mindenkinek hibátlanul teljesíteni, vagy legalábbis az átlagosnál több időbe került az összes ellenőrző pontot megtalálni – számolt be a versenykörülményekről Mérő Edit, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferense.

Wieder Ilona nem talált legyőzőreWieder Ilona nem talált legyőzőre

A váltóbajnokság során három férfi és három női kategóriában indulhattak a csapatok. Itt légvonalban 3,5–7,5 km közötti pálya várt a mintegy félezer résztvevőre. A terepből kapott előző napi ízelítő valamennyit segített ugyan a feladatok teljesítése során, de az új nap új kihívásokat és új meglepetéseket okozott sokaknak. Győzelemre esélyes csapatok estek ki, miközben mások rajt-cél győzelmet arattak. Megint más váltók futói között pedig izgalmas versengés alakult ki a helyezésekért.

Molnár Attila a dobogó tetejénMolnár Attila a dobogó tetején

A Veszprémi Honvéd SE tagjai is megszenvedtek a nem szokványos terepadottságokkal, ám ennek ellenére kitűnő eredményekkel zárták a hétvégét, újabb két egyéni és egy csapatban elért országos bajnoki cím, valamint további bajnoki pontszerző helyezések birtokában. A legjobban Molnár Attila örülhetett a sikereknek, ő ugyanis egyéniben és csapatban is a dobogó legfelső fokára állhatott.

A VHSE eredményei

Egyéni normáltávú bajnokság
F14E: 4. Angyal Dániel
F35: 1. Molnár Attila, 3. Tóth Attila, 4. Vajda Balázs, 5. Vajda Zsolt
F40: 3. Molnár Zoltán
F65A: 6. Bikki Sándor
N14E: 6. Lantai Lili
N45A: 4. Németh Zsoltné
N60A: 1. Wieder Ilona

Váltó bajnokság
F170: 1. Bikki Sándor, Molnár Zoltán, Vajda Balázs, Molnár Attila, 6. Domán Gábor, Vereszki Tibor, Tóth Attila, Vajda Zsolt
N150: 6. Kaszásné Boa Ágnes, Wieder Ilona, Németh Zsoltné
Férfiak: 10. Bálint Benedek, Bácskai Péter, Angyal Dániel, Tokai-Kiss Bálint, Domán Rajmund

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.