2019. október 20. // Vendel névnap

Rangáék címet védtek a Mikulás Ralin

2017. december 10. 18:16
Balogh Tamás - formula.hu
Tavaly megnyerték a jubileumi kiírást, majd idén behúzták a veszprémi bajnoki futamot, most pedig – Turán Frigyeséket megelőzve – ismét a legjobbnak bizonyultak a 21. alkalommal megrendezett versenyen.

December 10-én, vasárnap 21. alkalommal rendezték meg a Mikulás Ralit, amely ezúttal is kétszer három szakaszból állt. Az első etapon a Kazár Miklós-Dallos Ferenc páros volt a leggyorsabb (igaz, az első öt helyezett négy tizeden belül teljesítette a távot), míg a másodikon a Maricsek Miklós, Bán Viktor duó került az élre. Az első kislőtéri szakaszon aztán a tavalyi viadal győztesei, Ranga Péter és Szőke Tamás vették át az első helyet, amelyet aztán egészen a második kör végéig meg is őriztek, így a 2016-os verseny és a veszprémi bajnoki futam után ismét diadalmaskodni tudtak.

A Ranga Péter - Szőke Tamás páros a 2017-es Mikulás Ralin – További képekért kattintson a fotóra!

– Úgy látszik, itt Veszprémben mindig klappol nekünk minden, vagy meg van a kellő helyismeretünk. Nagyon örülök, hogy ilyen nevek között tudtunk ilyen jól versenyezni. Nagyon nagy csata volt egészen az utolsó percig, a záró gyors előtt két tizeddel vezettünk Robi előtt, még viccelődtünk is, hogy ezt majd jól beosztjuk. Az utolsón sikerült jó időt mennünk, így azt hiszem két másodperccel nyertünk végül Frici előtt – nyilatkozta Ranga a Mikulás Rali hivatalos honlapján.

Valóban szoros küzdelmet hozott a végjáték: a második jutaspusztai körgyors után, vagyis az utolsó szakasz előtt mindössze két tized volt Rangáék előnye a Bútor Róbert, Tagai Róbert kettős előtt. Végül azonban nem ők, hanem a Turán Frigyes, Bagaméri László páros szerezte meg az ezüstérmet, míg a bajnokságban már évek óta nem szereplő, Skodájával viszont idén már harmadik versenyén szereplő Bútorék harmadikak lettek. Kazárék a negyedik helyen zártak, míg az első ötöt a Balogh János, Holczer Dániel duó tette teljessé.

A Mikulás Rali végeredménye:

1. Ranga Péter - Szőke Tamás Skoda Fabia R5 38:27.2
2. Turán Frigyes - Bagaméri László Ford Fiesta R5 38:29.7 +2.5
3. Bútor Róbert - Tagai Róbert Skoda Fabia R5 38:33.3 +6.1
4. Kazár Miklós - Dallos Ferenc Ford Fiesta R5 38:40.1 +12.9
5. Balogh János - Holczer Dániel Ford Fiesta R5 38:46.3 +19.1
6. Maricsek Miklós - Bán Viktor Mitsubishi Lancer Evo IXR4 38:49.0 +21.8
7. Hideg Krisztián - Kerék István Skoda Fabia R5 38:51.8 +24.6
8. Botka Dávid - Mesterházi Márk Skoda Fabia R5 39:04.8 +37.6
9. Matics Mihály - Matics Barbara Mitsubishi Lancer Evo IX 39:07.9 +40.7
10. Osváth Péter - Répás Zoltán Skoda Fabia R5 39:35.5 +1:08.3

Forrás: Balogh Tamás - formula.hu

vehirsport.hu
Szalai Csaba

További cikkek

Orlando Terranova nyerte a tizenhatodik HunGarian Baját
Orlando Terranova nyerte a tizenhatodik HunGarian Baját
Az autósoknál az argentin Orlando Terranova, a motorosoknál a lengyel Adam Tomiczek nyerte a Várpalota környékén - a hétvégén 16. alkalommal megrendezett - HunGarian Baja tereprali-versenyt.
Kétszáznyolc kilométeres gyorsasági szakasz is várja a HunGarian Baja tereprali indulóit
Kétszáznyolc kilométeres gyorsasági szakasz is várja a HunGarian Baja tereprali indulóit
Kétszáznyolc kilométeres gyorsasági szakasz is várja a tizenhatodik HunGarian Baja tereprali futamon indulókat a hétvégén.
Bútorék győztek, Vinczéék kiestek
Bútorék győztek, Vinczéék kiestek
A Bútor Róbert, Tagai Róbert kettős nyerte a vasárnap rendezett Veszprém-ralit, az országos bajnokság negyedik fordulóját. Az összetettben élen álló Vincze Ferenc, Bacigál Igor duó a második gyorsasági szakaszon feladni kényszerült a viadalt.
Nyolcvan induló a szezon egyetlen murvás versenyén
Nyolcvan induló a szezon egyetlen murvás versenyén
Vasárnap rendezik a rali országos bajnokság idei egyetlen murvás versenyét, a Veszprém-ralit, amelyre a két kategóriában összesen 80 páros nevezett.
Élesített kipufogók a lőtéren
Élesített kipufogók a lőtéren
Hétvégén ezúttal nem a hadgyakorlaté lesz a főszerep Jutaspusztán. A tavalyi jubileumi nagydíj után ugyanis immár huszonhatodik alkalommal látogat a hazai ralisport élmezőnye a királynék városába: nálunk rendezik az országos bajnokság ötödik fordulóját.
2019. október 20. // Vendel névnap