2021. január 22.
//
Vince névnap

Rangáék címet védtek a Mikulás Ralin

2017. december 10. 18:16
Balogh Tamás - formula.hu
Tavaly megnyerték a jubileumi kiírást, majd idén behúzták a veszprémi bajnoki futamot, most pedig – Turán Frigyeséket megelőzve – ismét a legjobbnak bizonyultak a 21. alkalommal megrendezett versenyen.

December 10-én, vasárnap 21. alkalommal rendezték meg a Mikulás Ralit, amely ezúttal is kétszer három szakaszból állt. Az első etapon a Kazár Miklós-Dallos Ferenc páros volt a leggyorsabb (igaz, az első öt helyezett négy tizeden belül teljesítette a távot), míg a másodikon a Maricsek Miklós, Bán Viktor duó került az élre. Az első kislőtéri szakaszon aztán a tavalyi viadal győztesei, Ranga Péter és Szőke Tamás vették át az első helyet, amelyet aztán egészen a második kör végéig meg is őriztek, így a 2016-os verseny és a veszprémi bajnoki futam után ismét diadalmaskodni tudtak.

A Ranga Péter - Szőke Tamás páros a 2017-es Mikulás Ralin – További képekért kattintson a fotóra!

– Úgy látszik, itt Veszprémben mindig klappol nekünk minden, vagy meg van a kellő helyismeretünk. Nagyon örülök, hogy ilyen nevek között tudtunk ilyen jól versenyezni. Nagyon nagy csata volt egészen az utolsó percig, a záró gyors előtt két tizeddel vezettünk Robi előtt, még viccelődtünk is, hogy ezt majd jól beosztjuk. Az utolsón sikerült jó időt mennünk, így azt hiszem két másodperccel nyertünk végül Frici előtt – nyilatkozta Ranga a Mikulás Rali hivatalos honlapján.

Valóban szoros küzdelmet hozott a végjáték: a második jutaspusztai körgyors után, vagyis az utolsó szakasz előtt mindössze két tized volt Rangáék előnye a Bútor Róbert, Tagai Róbert kettős előtt. Végül azonban nem ők, hanem a Turán Frigyes, Bagaméri László páros szerezte meg az ezüstérmet, míg a bajnokságban már évek óta nem szereplő, Skodájával viszont idén már harmadik versenyén szereplő Bútorék harmadikak lettek. Kazárék a negyedik helyen zártak, míg az első ötöt a Balogh János, Holczer Dániel duó tette teljessé.

A Mikulás Rali végeredménye:

1. Ranga Péter - Szőke Tamás Skoda Fabia R5 38:27.2
2. Turán Frigyes - Bagaméri László Ford Fiesta R5 38:29.7 +2.5
3. Bútor Róbert - Tagai Róbert Skoda Fabia R5 38:33.3 +6.1
4. Kazár Miklós - Dallos Ferenc Ford Fiesta R5 38:40.1 +12.9
5. Balogh János - Holczer Dániel Ford Fiesta R5 38:46.3 +19.1
6. Maricsek Miklós - Bán Viktor Mitsubishi Lancer Evo IXR4 38:49.0 +21.8
7. Hideg Krisztián - Kerék István Skoda Fabia R5 38:51.8 +24.6
8. Botka Dávid - Mesterházi Márk Skoda Fabia R5 39:04.8 +37.6
9. Matics Mihály - Matics Barbara Mitsubishi Lancer Evo IX 39:07.9 +40.7
10. Osváth Péter - Répás Zoltán Skoda Fabia R5 39:35.5 +1:08.3

Forrás: Balogh Tamás - formula.hu

Képek
vehirsport.hu
Szalai Csaba

További cikkek

Jól éreztük magunkat, jó hétvégét zártunk – Turán Frigyes
Jól éreztük magunkat, jó hétvégét zártunk – Turán Frigyes
Nagy küzdelmet és az utolsó másodpercekig tartó izgalmakat hozott a magyar ralibajnokságot záró Mikulás-rali. A Next Auto Polo GTI R5-tel versenyző Turán Frigyes és Bagaméri László végig vezették a mezőnyt és magabiztos győzelmet arattak.
Mikulás-rali: hivatalosan még nem bajnokok Hadik Andrásék
Mikulás-rali: hivatalosan még nem bajnokok Hadik Andrásék
A vasárnapi Mikulás-rali végeredménye már biztosan nem változik, az országos bajnokság hivatalos végső sorrendjére azonban még néhány napot várni kell Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke szerint.
Mikulás-rali: Turánék nyerték a versenyt, Hadikék a bajnokok
Mikulás-rali: Turánék nyerték a versenyt, Hadikék a bajnokok
A Turán Frigyes, Bagaméri László páros nyerte a vasárnapi Mikulás-ralit, az országos bajnokság idei utolsó futamát, a bajnoki címet pedig a versenyen negyedikként záró Hadik András, Kertész Krisztián duó szerezte meg.
Négy páros közül kerül ki az idei bajnok zárt kapuk mögött
Négy páros közül kerül ki az idei bajnok zárt kapuk mögött
Vasárnap kerül sor az országos ralibajnokság idei hatodik, utolsó fordulójára, a Mikulás-ralira, amelyet a veszprémi lőtéren és környékén rendeznek zárt kapuk mögött, az abszolút bajnoki címért pedig négy páros küzd meg.
Izgalmas véghajrá, minden az utolsó versenyen dől el
Izgalmas véghajrá, minden az utolsó versenyen dől el
A Veszprém környéki Mikulás Rallye minden évben egy levezető, „bulifutam” volt, azonban idén a magyar bajnokság részeként kiélezett küzdelemmé válik. A bajnoki címre esélyes párosok között ott van Turán Frigyes és Bagaméri László is, akik jelenleg 92 ponttal az összetett második helyen állnak.