2022. december 8.
//
Mária névnap

Rangáék címet védtek a Mikulás Ralin

2017. december 10. 18:16
Balogh Tamás - formula.hu
Tavaly megnyerték a jubileumi kiírást, majd idén behúzták a veszprémi bajnoki futamot, most pedig – Turán Frigyeséket megelőzve – ismét a legjobbnak bizonyultak a 21. alkalommal megrendezett versenyen.

December 10-én, vasárnap 21. alkalommal rendezték meg a Mikulás Ralit, amely ezúttal is kétszer három szakaszból állt. Az első etapon a Kazár Miklós-Dallos Ferenc páros volt a leggyorsabb (igaz, az első öt helyezett négy tizeden belül teljesítette a távot), míg a másodikon a Maricsek Miklós, Bán Viktor duó került az élre. Az első kislőtéri szakaszon aztán a tavalyi viadal győztesei, Ranga Péter és Szőke Tamás vették át az első helyet, amelyet aztán egészen a második kör végéig meg is őriztek, így a 2016-os verseny és a veszprémi bajnoki futam után ismét diadalmaskodni tudtak.

A Ranga Péter - Szőke Tamás páros a 2017-es Mikulás Ralin – További képekért kattintson a fotóra!

– Úgy látszik, itt Veszprémben mindig klappol nekünk minden, vagy meg van a kellő helyismeretünk. Nagyon örülök, hogy ilyen nevek között tudtunk ilyen jól versenyezni. Nagyon nagy csata volt egészen az utolsó percig, a záró gyors előtt két tizeddel vezettünk Robi előtt, még viccelődtünk is, hogy ezt majd jól beosztjuk. Az utolsón sikerült jó időt mennünk, így azt hiszem két másodperccel nyertünk végül Frici előtt – nyilatkozta Ranga a Mikulás Rali hivatalos honlapján.

Valóban szoros küzdelmet hozott a végjáték: a második jutaspusztai körgyors után, vagyis az utolsó szakasz előtt mindössze két tized volt Rangáék előnye a Bútor Róbert, Tagai Róbert kettős előtt. Végül azonban nem ők, hanem a Turán Frigyes, Bagaméri László páros szerezte meg az ezüstérmet, míg a bajnokságban már évek óta nem szereplő, Skodájával viszont idén már harmadik versenyén szereplő Bútorék harmadikak lettek. Kazárék a negyedik helyen zártak, míg az első ötöt a Balogh János, Holczer Dániel duó tette teljessé.

A Mikulás Rali végeredménye:

1. Ranga Péter - Szőke Tamás Skoda Fabia R5 38:27.2
2. Turán Frigyes - Bagaméri László Ford Fiesta R5 38:29.7 +2.5
3. Bútor Róbert - Tagai Róbert Skoda Fabia R5 38:33.3 +6.1
4. Kazár Miklós - Dallos Ferenc Ford Fiesta R5 38:40.1 +12.9
5. Balogh János - Holczer Dániel Ford Fiesta R5 38:46.3 +19.1
6. Maricsek Miklós - Bán Viktor Mitsubishi Lancer Evo IXR4 38:49.0 +21.8
7. Hideg Krisztián - Kerék István Skoda Fabia R5 38:51.8 +24.6
8. Botka Dávid - Mesterházi Márk Skoda Fabia R5 39:04.8 +37.6
9. Matics Mihály - Matics Barbara Mitsubishi Lancer Evo IX 39:07.9 +40.7
10. Osváth Péter - Répás Zoltán Skoda Fabia R5 39:35.5 +1:08.3

Forrás: Balogh Tamás - formula.hu

Képek
vehirsport.hu
Szalai Csaba

További cikkek

Bútor nagy csatában győzte le Klauszt a Mikulás-ralin
Bútor nagy csatában győzte le Klauszt a Mikulás-ralin
Bútor Róbert nyerte az idei Mikulás-ralit, miután nagy csatában legyőzte Klausz Kristófot, a harmadik helyet magabiztosan szerezte meg László Martin.
A tempó és a látvány a cél a Mikulás-ralin
A tempó és a látvány a cél a Mikulás-ralin
December első hétvégéjén rendezik meg az idei Mikulás-ralit. A Nagylőtér és a Kislőtér mellé hosszú kihagyás után visszatér a Gyártelep gyorsasági. Mindhárom szakaszt kétszer kell teljesítenie az indulóknak.
Verstappen először nyert Mogyoródon
Verstappen először nyert Mogyoródon
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte meg a 37. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen. A 24 éves vb-címvédő ezzel tovább növelte előnyét az összetettben.
Östberg nyerte a Székesfehérvár-Veszprém-ralit
Östberg nyerte a Székesfehérvár-Veszprém-ralit
A Mads Östberg, Patrik Barth norvég, svéd kettős nyerte a vasárnap befejeződött Székesfehérvár-Veszprém-ralit, a Mercarius országos bajnokság idei ötödik, egyben egyetlen murvás viadalát.
Az idény egyetlen murvás viadala következik
Az idény egyetlen murvás viadala következik
A magyar élmezőny tagjai felkészültnek érzik magukat a szombaton és vasárnap sorra kerülő Székesfehérvár-Veszprém-ralira, a Mercarius országos bajnokság idei ötödik fordulójára, amely az egyetlen murvás viadal a versenynaptárban.