2020. július 11. // Nóra, Lili névnap

Rangáék címet védtek a Mikulás Ralin

2017. december 10. 18:16
Balogh Tamás - formula.hu
Tavaly megnyerték a jubileumi kiírást, majd idén behúzták a veszprémi bajnoki futamot, most pedig – Turán Frigyeséket megelőzve – ismét a legjobbnak bizonyultak a 21. alkalommal megrendezett versenyen.

December 10-én, vasárnap 21. alkalommal rendezték meg a Mikulás Ralit, amely ezúttal is kétszer három szakaszból állt. Az első etapon a Kazár Miklós-Dallos Ferenc páros volt a leggyorsabb (igaz, az első öt helyezett négy tizeden belül teljesítette a távot), míg a másodikon a Maricsek Miklós, Bán Viktor duó került az élre. Az első kislőtéri szakaszon aztán a tavalyi viadal győztesei, Ranga Péter és Szőke Tamás vették át az első helyet, amelyet aztán egészen a második kör végéig meg is őriztek, így a 2016-os verseny és a veszprémi bajnoki futam után ismét diadalmaskodni tudtak.

A Ranga Péter - Szőke Tamás páros a 2017-es Mikulás Ralin – További képekért kattintson a fotóra!

– Úgy látszik, itt Veszprémben mindig klappol nekünk minden, vagy meg van a kellő helyismeretünk. Nagyon örülök, hogy ilyen nevek között tudtunk ilyen jól versenyezni. Nagyon nagy csata volt egészen az utolsó percig, a záró gyors előtt két tizeddel vezettünk Robi előtt, még viccelődtünk is, hogy ezt majd jól beosztjuk. Az utolsón sikerült jó időt mennünk, így azt hiszem két másodperccel nyertünk végül Frici előtt – nyilatkozta Ranga a Mikulás Rali hivatalos honlapján.

Valóban szoros küzdelmet hozott a végjáték: a második jutaspusztai körgyors után, vagyis az utolsó szakasz előtt mindössze két tized volt Rangáék előnye a Bútor Róbert, Tagai Róbert kettős előtt. Végül azonban nem ők, hanem a Turán Frigyes, Bagaméri László páros szerezte meg az ezüstérmet, míg a bajnokságban már évek óta nem szereplő, Skodájával viszont idén már harmadik versenyén szereplő Bútorék harmadikak lettek. Kazárék a negyedik helyen zártak, míg az első ötöt a Balogh János, Holczer Dániel duó tette teljessé.

A Mikulás Rali végeredménye:

1. Ranga Péter - Szőke Tamás Skoda Fabia R5 38:27.2
2. Turán Frigyes - Bagaméri László Ford Fiesta R5 38:29.7 +2.5
3. Bútor Róbert - Tagai Róbert Skoda Fabia R5 38:33.3 +6.1
4. Kazár Miklós - Dallos Ferenc Ford Fiesta R5 38:40.1 +12.9
5. Balogh János - Holczer Dániel Ford Fiesta R5 38:46.3 +19.1
6. Maricsek Miklós - Bán Viktor Mitsubishi Lancer Evo IXR4 38:49.0 +21.8
7. Hideg Krisztián - Kerék István Skoda Fabia R5 38:51.8 +24.6
8. Botka Dávid - Mesterházi Márk Skoda Fabia R5 39:04.8 +37.6
9. Matics Mihály - Matics Barbara Mitsubishi Lancer Evo IX 39:07.9 +40.7
10. Osváth Péter - Répás Zoltán Skoda Fabia R5 39:35.5 +1:08.3

Forrás: Balogh Tamás - formula.hu

vehirsport.hu
Szalai Csaba

További cikkek

Idén nem lesz Veszprém-rali, a Mikulás-raliról még egyeztetnek
Idén nem lesz Veszprém-rali, a Mikulás-raliról még egyeztetnek
A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) kedden véglegesítette a rali országos bajnokság módosított versenynaptár-tervezetét, amely szerint július közepén rajtol a hat futamból álló sorozat.
Elmarad az idei HunGarian Baja tereprali világkupa-futam
Elmarad az idei HunGarian Baja tereprali világkupa-futam
A koronavírus-járvány miatt nem rendezik meg az idén augusztus közepére tervezett HunGarian Baja tereprali-világkupa futamot, amelyre 17. alkalommal került volna sor, a tavalyi évhez hasonlóan Várpalotán és környékén.
Magyar-brazil foci és virtuális Forma-1 az M4 Sporton
Magyar-brazil foci és virtuális Forma-1 az M4 Sporton
Vasárnap este 9 órától Wéber Gábor és Ujvári Máté kommentálásával a virtuális Bahreini Nagydíj élő közvetítését tűzte műsorára az M4 Sport. Előtte is érdemes a közszolgálati sportcsatornára kapcsolni, ugyanis este 7 órától a legendás az 1986-os Magyarország-Brazília labdarúgó-mérkőzést adják - közölte az MTI-vel vasárnap a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).
Klausz Kristóf győzelmét hozta a Mikulás
Klausz Kristóf győzelmét hozta a Mikulás
Klausz Kristóf először nyert a Mikulás ralin, miután a leggyorsabbnak bizonyult az idei veszprémi versenyen. A második Bútor Róbert, míg a harmadik Balogh János lett.
Bútor Róbert vezet a Mikulás ralin
Bútor Róbert vezet a Mikulás ralin
Bútor Róbert, a nyári Veszprém rali győztese vezet a Mikulás ralin két szakaszt követően, mögötte Klausz Kristóf és Balogh János áll. Ollé Sándor nyerte a nyitó szakaszt, majd összetörte a Skodát.
2020. július 11. // Nóra, Lili névnap