2022. május 19.
//
Ivó, Milán névnap

Torna diákolimpia: a Lovassy és a Vetési is szerzett aranyérmet

A torna „B” diákolimpia V-VI. korcsoportos összetett csapatversenyében a Vetési fiú csapata, leány egyéni összetettben pedig a Lovassy tanulója, Gugolya Mónika nyert a fővárosi döntőben.

Március 10-11-én a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok Tornacsarnokában rendezték meg a 2017/2018. tanév torna „B” kategória diákolimpia országos döntőjét.

Az idei tanévben 323 lány- és 105 fiúcsapat, tehát összesen több mint 2500 fő nevezett a „B” kategória versenyeire. Közülük került ki korcsoportonként az a legeredményesebb 12 lány- és fiúcsapat, összesen 720 versenyző, akik a március 10-11-i hétvégén egyéniben és összetett csapatversenyben is összemérték tudásukat az amatőrök küzdelmében.

A kétnapos rendezvényen az I., II., III-IV., V-VI. korcsoportba tartozó amatőr lány- és fiúversenyzői, valamint -csapatai mérték össze tudásukat. A versengés végén a legjobb egyéni versenyzők és csapatok elnyerték a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.

A Vetési csapata aranyérmes lettA Vetési csapata aranyérmes lett

A fiúknál az összetett haladó csapatversenyt az V-VI. korcsoportban a veszprémi Vetési Albert Gimnázium csapata – Mátyás Balázs, Szekeres Dominik, Abafalvi László, Pálfy Gergő, Vincze Dávid és Horváth Gergely – nyerte. Felkészítőjük Kovács Tamás volt.

Ugyanitt egyéni kategóriában Horváth Gergely második, Vincze Dávid harmadik, Pálfy Gergő negyedik, Abafalvi László pedig ötödik lett.

A leány egyéni összetett V-VI. korcsoportban a kezdőknél Gugolya Mónika, a Lovassy László Gimnázium nyakába akasztották az aranyérmet.

Gugolya Mónika a dobogó tetejénGugolya Mónika a dobogó tetején

A Lovassy csapata – melyet Papréti Emese készítette fel – bronzérmes lett. Az együttes tagjai: Gerstmár Veronika, Kiss Ágnes, Brotschul Natália, Petres Fanni és Gugolya Mónika.

vehirsport.hu

További cikkek

Tájfutó diákolimpia: hatalmassal fölénnyel nyert a Lovassy
Tájfutó diákolimpia: hatalmassal fölénnyel nyert a Lovassy
A hétvégén Nagykovácsiban rendezték meg a tájfutó országos diákolimpiát, ahol a veszprémiek sportolók nagyszerűen szerepeltek. Az iskolák összesített versenyét toronymagasan nyerte a Lovassy László Gimnázium.
Az osztály egy megfoghatatlan dolog, de időtálló az értéke
Az osztály egy megfoghatatlan dolog, de időtálló az értéke
Több másik veszprémi iskolával együtt a Vetési Albert Gimnáziumban is elballagtak a végzős diákok szombat délelőtt. Az ünnepségen a hagyományok szerint a búcsúzó osztályok feltűzték az iskola zászlajára a szalagot, valamint emléktáblát is elhelyeztek az udvaron az általuk választott idézettel.
Nagyszerűen szerepeltek a simonyisok a torna diákolimpián
Nagyszerűen szerepeltek a simonyisok a torna diákolimpián
Bajnoki címek mellett dobogós helyezéseket is elértek a veszprémi Simonyi Zsigmond Általános Iskola tanulói az április elején Budapesten rendezett torna diákolimpiai országos fináléjában. A gyermekeket egyesületük, a Veszprémi Torna Club (VTC) készítette fel a megmérettetésre.
Veszprémben is József Attilára emlékeztek
Veszprémben is József Attilára emlékeztek
Koszorúzással és a költő verseivel emlékeztek József Attilára születésének 117. évfordulóján a Vetési Albert Gimnázium előtt.
Szabó Tünde átadta Keleti Ágnesnek állami kitüntetését
Szabó Tünde átadta Keleti Ágnesnek állami kitüntetését
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár átadta Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornásznak az állami kitüntetését.