2021. január 22.
//
Vince névnap

Torna diákolimpia: a Lovassy és a Vetési is szerzett aranyérmet

A torna „B” diákolimpia V-VI. korcsoportos összetett csapatversenyében a Vetési fiú csapata, leány egyéni összetettben pedig a Lovassy tanulója, Gugolya Mónika nyert a fővárosi döntőben.

Március 10-11-én a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok Tornacsarnokában rendezték meg a 2017/2018. tanév torna „B” kategória diákolimpia országos döntőjét.

Az idei tanévben 323 lány- és 105 fiúcsapat, tehát összesen több mint 2500 fő nevezett a „B” kategória versenyeire. Közülük került ki korcsoportonként az a legeredményesebb 12 lány- és fiúcsapat, összesen 720 versenyző, akik a március 10-11-i hétvégén egyéniben és összetett csapatversenyben is összemérték tudásukat az amatőrök küzdelmében.

A kétnapos rendezvényen az I., II., III-IV., V-VI. korcsoportba tartozó amatőr lány- és fiúversenyzői, valamint -csapatai mérték össze tudásukat. A versengés végén a legjobb egyéni versenyzők és csapatok elnyerték a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.

A Vetési csapata aranyérmes lettA Vetési csapata aranyérmes lett

A fiúknál az összetett haladó csapatversenyt az V-VI. korcsoportban a veszprémi Vetési Albert Gimnázium csapata – Mátyás Balázs, Szekeres Dominik, Abafalvi László, Pálfy Gergő, Vincze Dávid és Horváth Gergely – nyerte. Felkészítőjük Kovács Tamás volt.

Ugyanitt egyéni kategóriában Horváth Gergely második, Vincze Dávid harmadik, Pálfy Gergő negyedik, Abafalvi László pedig ötödik lett.

A leány egyéni összetett V-VI. korcsoportban a kezdőknél Gugolya Mónika, a Lovassy László Gimnázium nyakába akasztották az aranyérmet.

Gugolya Mónika a dobogó tetejénGugolya Mónika a dobogó tetején

A Lovassy csapata – melyet Papréti Emese készítette fel – bronzérmes lett. Az együttes tagjai: Gerstmár Veronika, Kiss Ágnes, Brotschul Natália, Petres Fanni és Gugolya Mónika.

vehirsport.hu

További cikkek

Változást remél a Veszprémi Torna Club
Változást remél a Veszprémi Torna Club
Hiába lett a 2020-as évben az ország hetedik legeredményesebb egyesülete a Veszprémi Torna Club, a koronavírusjárvány csak az egyik nehézséget jelentette a vezetők számára. Akik ahogy a korábbi években mindig, a jelenben és a jövőben is a náluk fejlődő gyermekek érdekeit helyezik az előtérbe.
Év végén átadhatják a veszprémi tornacsarnokot
Év végén átadhatják a veszprémi tornacsarnokot
A Veszprémi Torna Club (VTC) európai viszonylatban is kimagasló tornacsarnokának munkálatai ütemterv szerint haladnak. Portálunk a napokban madártávlatból is megbizonyosodott erről.
Gesztesi Lili az ország legjobb tornászai között
Gesztesi Lili az ország legjobb tornászai között
A Veszprémi Torna Club (VTC) tizenhat éves reménysége, Gesztesi Lili másfél év kihagyás után negyedik helyezést ért el a Győrben rendezett női mesterfokú bajnokság döntőjében.
Először versenyeztek idén a veszprémi tornászok
Először versenyeztek idén a veszprémi tornászok
Az éves versenyszünetet követően október 24-én állhattak újra a szerekhez az I. osztályban versenyző veszprémi tornász lányok a budapesti Központi Tornacsarnokban, ahol zárt ajtók mögött kellett számot adniuk tudásukról, de így is lenyűgöző teljesítményt nyújtottak.
Zúg a markoló, készül a tornacsarnok
Zúg a markoló, készül a tornacsarnok
A Veszprémi Torna Club (VTC) új, európai viszonylatban is kimagasló tornacsarnokának munkálatai megkezdődtek, hamarosan az alapkövet is lerakják a Városi Stadionban.