Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Változatos terepen bizonyítottak

2018. május 9. 18:43
A Veszprémi Honvéd SE színeiben induló tájfutók összesen kilenc érmet szereztek az április 27–30-ig rendezett Nógrád Nagydíjon.

Négy nap alatt egy egyéni tájékozódási futó verseny három fordulójának, egy éjszakai és egy váltóversenynek adott otthont Balassagyarmat és környéke.

Fotók: Bálint MónikaFotók: Bálint Mónika

– Az országos rangsoroló futamok pályáit több, különböző jellegű terepre vitték el a szervezők. Gazdag vízrajzú lankás dombvidék, üdülőtelepek, parkerdő sok-sok mesterséges objektummal, lombos és lombhullató erdők, homokbuckás, alföldi részek, mocsarak, meredekebb hegyoldalak, sziklamezők, szőlőhegy, bozótok váltogatták egymást, ami roppant változatossá tette a tájékozódási feladatokat. A megmérettetés végül egy mindezektől eltérő területen, városi környezetben, Balassagyarmat belvárosának zegzugos utcáin zárult – mesélte Mérő Edit, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület Tájékozódási Futó Szakosztályának sajtóreferense.

A színvonalas verseny az ifik számára egyben az ifjúsági Európa-bajnokságon való részvételre kvalifikáló felmérés első két fordulóját is jelentette. Ezen túlmenően az utánpótlást nevelő klubok ifjúsági találkozója is emelte a verseny tétjét, amelynek keretében pontversenyt hirdettek meg a 10-18 éves kategóriákban induló fiúk és lányok tíz-tíz legjobb egyéni helyezettjét, valamint a tíz legeredményesebb váltót pontozva. Ebben a pontversenyben a Veszprémi Honvéd Sportegyesület komoly sikert ért el, a gyerekek helyezései alapján – huszonkilenc résztvevő sportegyesület közül – a második helyen végzett.

Három veszprémi tájfutó a 12C kategória dobogóján: Bálint Gergő (1.), Gaschler Emma (2.) és Kovács Jeromos (3.)Három veszprémi tájfutó a 12C kategória dobogóján: Bálint Gergő (1.), Gaschler Emma (2.) és Kovács Jeromos (3.)

A VHSE színeiben induló tájfutók a kilenc országból érkezett több mint hétszáz induló között összesen kilenc érmet szereztek a hosszú hétvége során.

Egyéni, összetett eredmények:
M14E: 2. Bálint Ádám
M12C: 1. Bálint Gergő, 3. Kovács Jeromos
W14E: 2. Lantai Lili
W18E: 2. Mérő Dominika
W45A: 3. Németh Zsoltné
W12C: 2. Gaschler Emma

Éjszakai futam eredmények:
M16: 3. Angyal Dániel
W45: 1. Németh Zsoltné

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.