2020. február 19. // Zsuzsanna névnap

Ismét kitett magáért a VHSE népes csapata

2018. május 19. 16:56
A Veszprém Honvéd Sportegyesület (VHSE) tájfutói tizenhárom érmet gyűjtöttek a Mecsek Kupa elnevezésű országos rangsoroló versenyen.

Május 5-6-án immáron 59. alkalommal rendezték meg a Mecsek Kupa kétnapos országos rangsoroló tájékozódási futó versenyt, amelynek idén a Közép-Mecsek területén található Fehér-kúti kulcsosház környéke adott otthont.

A Veszprémi Honvéd dobogósai - Fotó: Bálint MónikaA Veszprémi Honvéd dobogósai - Fotó: Bálint Mónika

– A terepen – specialitásként – a térségre jellemző karsztformákkal (víznyelőkkel, töbrökkel, részletgazdag domborzattal), mészégetőkkel, és az aktív erdőművelés jeleivel találkozhattak a nevezők a pályák teljesítése során, ami – kategóriától függően – több száz, akár félezer méter körüli szintemelkedés legyűrését is igényelhette. A futóknak a hőséggel, a magas páratartalommal, és a szinte mindent beborító, csúszós medvehagyma-szőnyeggel is meg kellett küzdeniük a minél jobb helyezésekért – elevenítette fel a körülményeket Mérő Edit, a Veszprém Honvéd SE Tájékozódási Futó Szakosztályának sajtóreferense.

A közép- és a normáltávú futamon a helyi (pécsi) tájfutókon kívül az országból a legnagyobb létszámmal a Veszprém Honvéd Sportegyesület tagjai vettek részt, akik az eredmények terén is szép számmal jeleskedtek. Összesített időeredményük alapján tizenhárman állhattak fel a dobogó valamelyik fokára.

A VHSE eredményei

F15-18C: 2. Vass Bence, 3. Chmelik Levente
F35B: 2. Tóth Attila
F35BR: 3. Marton Balázs
F45B: 1. ifj. Vass Tibor
F75B: 3. Vass Tibor
N10D: 2. Bálint Nóra Napsugár
N18B: 2. Mérő Dominika
N21A: 2. Varsányi Kinga
N35BR: 2. Mérő Edit
N45B: 3. Németh Zsoltné
N55B: 1. Böröczkyné Makai Anna
N65B: 1. Wieder Ilona

vehirsport.hu
2020. február 19. // Zsuzsanna névnap