2019. október 20. // Vendel névnap

Bécsi Nikolett két éremmel zárta a világkupát

2018. május 26. 7:45
A Veszprémi Padányi Klub versenyzője, Bécsi Nikolett a Veszprémi Thai Boksz SE nemrégiben elhunyt vezetőedzőjének, Körmendi Ferencnek ajánlotta két világkupa-bronzérmét.

Május 17-20-ig a budapesti BOK csarnokban rendezték a 24. kick-box világkupát, amelyen 38 ország 2600 versenyzője küzdött meg egymással. Köztük volt a Veszprémi Padányi Klub versenyzője, Bécsi Nikolett is, aki point fighting és light kontakt versenyszámokban is tatamira állt.

Bécsi már szombat délután megkezdte a küzdelmet, amely jól elővezette számára a következő napi versenyzését. Vasárnap ugyanis – másfélórás eltéréssel – két versenyszámban is érdekelt volt. Délre már kiderült, hogy a versenyprogram több helyen is eltér a tervezettől. Mire Nikolett pástra került, vészesen közel kerültek egymáshoz, s meg is cserélődtek számára a kategóriák. Ennek eredménye pedig az lett, hogy egyik kategóriából a másikba szó szerint át kellett futnia.

Bécsi Nikolett (a kép jobb oldalán) két bronzérmet szerzett - Fotó: Vajky LászlóBécsi Nikolett (a kép jobb oldalán) két bronzérmet szerzett - Fotó: Vajky László

A második győztes küzdelmi ingázásnál a versenyen menekülő ellenfele egy szerencsétlen és szabálytalan könyökmozdulattal orrba verte a veszprémi kiválóságot, akinek eleredt az orra vére, így orvosi kezelésre kényszerült. Szerencsére az orra kibírta a menet végéig. Ekkor azonban már két perce vártak rá a másik páston, ahonnan megint a másik küzdelembe futott vissza az elődöntőre. Itt aztán már „elfogyott körülötte minden levegő”.

– A győzelmei a negyeddöntőig vitték mindkét kategóriában, így két bronzéremmel zárta az idei kick-box világkupát. Mindez kiváló eredmény az elmúlt hónapban szerzett második küzdősportjában, tékvandóban szerzett Európa-bajnoki címe mellé – értékelt Bécsi edzője, Vajky László.

Nikolett a világkupa eredményeit a Veszprémi Thai Boksz SE nemrégiben elhunyt vezetőedzőjének, Körmendi Ferencnek ajánlja, akinek sokat köszönhet a versenyfelkészülésekben és ezzel elért eredmények elérésében.

vehirsport.hu

További cikkek

Minden éremből jutott a veszprémi dzsúdósoknak
Minden éremből jutott a veszprémi dzsúdósoknak
Kiválóan szerepelt a Veszprém Judo SE a Tatabányán rendezett Faragó Benjámin Judo Emlékversenyen.
Kunnal voltak az égiek, újabb győzelmet jegyzett
Kunnal voltak az égiek, újabb győzelmet jegyzett
A Weapon Group SC harcosának, Kun Marcell kezét emelték magasba vasárnap, aki a Sopronban rendezett II. West Hungarian Fight gálán -81 kg-ban, amatőr muay thai szabályrendszerben egyhangú pontozással aratott győzelmet.
Elindult az őszi szezon a birkózóknál
Elindult az őszi szezon a birkózóknál
A Centrum SE valamennyi versenyzője pontszerző helyen zárt a diák korosztályú birkózók Esztergomban rendezett területi kötöttfogású diákolimpiáján.
Fényként bújik meg az árnyékban
Fényként bújik meg az árnyékban
A legnagyobb álmom az, hogy olyan ember legyek, aki mutatóujjként van jelen mások életében. Ugyanis ugyanúgy harcos vagyok, akár a kábítószeres, aki az éjszakát járja, azzal a különbséggel, hogy én inkább Jézus Krisztust választottam – fogalmazott a Weapon Group SC muay thai, K1 szakágának megtért harcosa, Kun Marcell.
Hat aranyéremmel tért haza Romániából Bécsi Nikolett
Hat aranyéremmel tért haza Romániából Bécsi Nikolett
Három egyéni elsőséggel (formagyakorlat, küzdelem, erőtörés) és három csapat aranyéremmel (erőtörés, küzdelem, speciáltörés) zárta a Román-kupát a veszprémi Padányi TKD klub klasszisa.
2019. október 20. // Vendel névnap