2021. június 21.
//
Alajos névnap

Kőkemény pálya vár a versenyzőkre az idei Hungarian Baja-n

2018. augusztus 3. 13:30
A nemzetközi tereprali világkupa hazai futamát idén is Veszprémben és annak környékén rendezik. A főszervező Garamvölgyi Zoltán olyan pályát ígért, amelyen már a célba éréshez is csúszni-mászniuk kell a pilótáknak.

Augusztus 10. és 11. között Veszprémben és környékén rendezik a nemzetközi tereprali világkupa soron következő állomását. A XV. Hungarian Baja pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy idén a korábbi évekhez képest népesebb mezőny vehet részt a viadalon, amelyre több korábbi Dakar Rallye győztes pilóta is leadta nevezését.

Ovádi PéterOvádi Péter

– Veszprém városa mindig büszke, ha egy nemzetközi sportversenyt fogadhat. Úgy látom, az idei futam még a korábbiaknál is izgalmasabb lesz, hiszen egy napba sűrűsödnek az igazi izgalmak. A városi fesztiválszezon lassan a végéhez közelít, a Hungarian Baja egészen biztosan méltó felvezető versenye lesz a hamarosan rajtoló sportszezonnak – hangzott el Ovádi Pétertől, a térség országgyűlési képviselőjétől.

Garamvölgyi Zoltán és Osváth PéterGaramvölgyi Zoltán és Osváth Péter

A viadalra mintegy kilencven nevező adta le nevezését az öt meghirdetett kategóriában. Autósok, motorosok, quadosok, kamionosok és a side by side (szöcskék) osztály versenyzőinek motorjaitól lesz hangos a veszprémi Óváros tér. Péntek délután ugyanis innen indulnak a várpalotai nullpontra a résztvevők, ahol egy 11,5 kilométeres szuperspeciális etappal kezdik meg a versenyt. – Több mint négyszáz kőkemény kilométer vár a résztvevőkre, a célba éréshez csúszni-másznia kell majd mindenkinek – hangzott el az esemény főszervezőjétől, Garamvölgyi Zoltántól. Hozzátette, azért sűrítették a szombati versenynapra a versenytáv döntő részét, hogy elejét vegyék a féktelen száguldásnak. – A maratoni hosszúságú gyorsasági szakaszok megkövetelik majd a pilótáktól a taktikus vezetést – fűzte hozzá.

Archív fotóArchív fotó

Az autósok között másodízben induló Osváth Péter a mentális és fizikális felkészülés fontosságát emelte ki. Mint mondta, enélkül lehetetlen komoly eredmény elérni a rangos mezőnyben.

A szurkolók számára látogatható területeket a jövő hét folyamán jelölik ki a szervezők. Ezeket az információkat az esemény hivatalos weboldalán lehet majd elérni. Annyit azonban már most is elárultak, hogy döbröntei patakátkelés visszakerült a programba, s ezt a szurkolók számára is megtekinthetővé teszik.

Zatkalik Dániel
Domján Attila

További cikkek

Minden idők egyik legerősebb magyar bajnoksága rajtol vasárnap
Minden idők egyik legerősebb magyar bajnoksága rajtol vasárnap
Minden idők egyik legerősebb rali országos bajnoksága rajtol el vasárnap az I. Boldogkő-ralival, amelyre kilencven páros nevezett.
Tóth László a Forma-3-ban folytatja pályafutását
Tóth László a Forma-3-ban folytatja pályafutását
A Forma-3-as autós gyorsasági bajnokságban indul az idén Tóth László a spanyol Campos Racing színeiben.
Rali ob: hivatalos a tavalyi idény végeredménye, idén is csúszhat a rajt
Rali ob: hivatalos a tavalyi idény végeredménye, idén is csúszhat a rajt
Hivatalossá vált a rali országos bajnokság 2020-as idényének végeredménye, az idei szezon pedig a tavalyihoz hasonlóan később kezdődhet a koronavírus-járvánnyal összefüggésben meghozott kormányzati intézkedések nyomán.
Jól éreztük magunkat, jó hétvégét zártunk – Turán Frigyes
Jól éreztük magunkat, jó hétvégét zártunk – Turán Frigyes
Nagy küzdelmet és az utolsó másodpercekig tartó izgalmakat hozott a magyar ralibajnokságot záró Mikulás-rali. A Next Auto Polo GTI R5-tel versenyző Turán Frigyes és Bagaméri László végig vezették a mezőnyt és magabiztos győzelmet arattak.
Mikulás-rali: hivatalosan még nem bajnokok Hadik Andrásék
Mikulás-rali: hivatalosan még nem bajnokok Hadik Andrásék
A vasárnapi Mikulás-rali végeredménye már biztosan nem változik, az országos bajnokság hivatalos végső sorrendjére azonban még néhány napot várni kell Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke szerint.