Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Tíz veszprémi tájfutómedál az Alföldről

2018. október 12. 7:50
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói nyolc egyéni, valamint két, csapatban szerzett éremmel zárták a Kalocsa Kupa országos rangsoroló tájfutó versenyt.

Szeptember végén az Alföldön, Ágasegyháza közelében rendezték meg a Kalocsa Kupa országos rangsoroló tájékozódási futó viadalt, valamint pontbegyűjtő csapatversenyt. A futamok jó felkészülési lehetőséget kínáltak az októberi, hasonló országos bajnokságokra, ezért sokan, több mint félezer tájfutó választotta erre az őszi hétvégére úti célként a Kiskunságot.

– A homokbuckák formálta változatos terepen a szintén erre a vidékre jellemző nyílt, borókabokrokkal tarkított részeken komolyan koncentrálni kellett a résztvevőknek a tájékozódási feladatok hibátlan teljesítésére, hiszen a változatos domborzat és növényzet labirintusában könnyű volt eltévedni – ismertette a körülményeket Mérő Edit, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület Tájékozódási Futó Szakosztályának sajtóreferense.

Öten a Veszprémi Honvéd SE dobogós helyezettjei közül - Fotó: Bálint MónikaÖten a Veszprémi Honvéd SE dobogós helyezettjei közül - Fotó: Bálint Mónika

A két fordulóból álló egyéni megmérettetésben egy közép- és egy normáltávú pályán bizonyíthattak a nevezők, míg a csapatversenyben háromfős társaságok mérték össze a stratégiai tervezési képességeket is igénylő kihívás során a felkészültségüket.

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói sikeresen teljesítették a távokat, és nyolc egyéni, valamint két, csapatban szerzett érem birtokában zárták a hétvégét.

Egyéni eredmények:
W12C: 2. Molnár Boglárka
M14B: 2. Bálint Ádám
W18B: 3. Lantai Boróka
M40B: 2. Molnár Zoltán, 3. Vajda Balázs
W40A: 3. Németh Zsoltné
W55A: 3. Böröczkyné Makai Anna
Open A: 2. Bálint Bence

Csapat eredmények:
W21: 2. Lantai Boróka, Mérő Dominika, Varsányi Kinga
MIX A: 1. Angyal Dániel, Bálint Benedek, Kovács Márk

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.