2020. szeptember 23.
//
Tekla névnap

A veszprémi dzsúdósoknál is elkezdődött az őszi versenyszezon

2018. október 16. 18:10
Mozgalmas hetek állnak a Domonkos László Veszprémi Judo Egyesület sportolói mögött.

A Domonkos László Veszprémi Judo Egyesület tehetsége, Takács Emese szeptember 15-én az Egerben rendezett XVIII. Tóth Péter Emlékversenyen vett részt, ahol aranyérmet szerzett. Egy héttel később újra ismét tataimra állt, a paksi XXVII. Atom-kupán második helyezést ért el.

Október 7-én közel négyszáz dzsudoka mérlegelt az észak-dunántúli régió harmadik rangsorversenyén, Tatabányán. A népes és erős súlycsoportokban öt veszprémi induló is megmérettette magát, ám az átütő sikerek ezúttal sajnos elmaradtak számukra. A klub versenyzői közül Takács Emese végzett a legelőkelőbb helyen, aki második lett. Nagy Dorina negyedik, Nagy Tamás és Windischmann Botond helyezetlenül zárt.

Fotó: Domonkos László Veszprémi Judo EgyesületFotó: Domonkos László Veszprémi Judo Egyesület

Ugyanezen a hétvégén Zalaegerszegen utánpótlásversenyt rendeztek, ahol a veszprémi egyesület reménysége, Kuglits Márk bronzérmet szerzett.

A Franciaországban tanuló Horváth Dorottya számára is elkezdődött az őszi versenyszezon. A veszprémi nevelésű cselgáncsozó szeptember 22-én a svájci Moratban rendezett nemzetközi viadalon harmadik lett. Október 7-én a franciaországi Bourg-de-Péage-ban rendezett régiós rangsorolón szerepelt, amelyen első helyezett lett. Egy héttel később pedig a másodosztályú országos bajnokságon vett részt Bonneville-sur-Yvette városában, ahol három győzelemmel és egy vereséggel helyezetlenül zárt.

vehirsport.hu

További cikkek

Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Kun Marcell többször is padlóra küldte ellenfelét a fővárosi BSK Crossfightban rendezett küzdősport-gálaesten, amelyen végül még az első menetben TKO-győzelmet aratott Dobos Gergely tanítványa.
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A lehetetlen nem létezik – Muhammad Ali közismert ars poeticáját évről évre bizonyítja Veszprém világ- és Európa-bajnok klasszisa, Bécsi Nikolett, aki ellenfelei elképesztő fizikai fölényét két küzdősportban – tékvandóban és kick-boxban – is rendre leküzdi.
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Eredményesen szerepelt a Veszprémi Judo SE a hazai rendezésű regionális rangsorversenyén.