2020. augusztus 13. // Ipoly névnap

Veszprémi tájfutóérmek az őrségi nyárutóban

2018. október 17. 18:44
Nagyszerűen szerepelt a Veszprémi Honvéd Sportegyesület a Vas, Veszprém és Zala megyei normáltávú tájékozódási futó bajnokságon és pontbegyűjtő csapatbajnokságon.

A Kercaszomor közelében október 6-7-én megrendezett normáltávú futammal idei utolsó fordulójához érkezett a tájékozódási futók megyei bajnokságsorozata.

– Az Őrség egy kevésbé ismert terep, így a tájékozódási rutinnak nagy hasznát vették a versenyzők a lankásabb dombok között megtervezett pályák teljesítése során, ahol a jellegzetes, meredek falú metsződések láncolatában kellett eligazodniuk – fogalmazott Mérő Edit, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutó szakosztályának sajtóreferense.

Az egyéniben és csapatban is remekelő VHSE dobogósai - Fotó: Bálint MónikaAz egyéniben és csapatban is remekelő VHSE dobogósai - Fotó: Bálint Mónika

A nyárutót idéző, kellemes melegben megrendezett megmérettetésre több mint kétszázan neveztek.

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutóinak eredményei:
F10D: 1. Majerhoffer Márton
N10D: 1. Barát Jázmin, 3. Kovács Borbála
N14B: 1. Gaschler Emma, 3. Engi Lilien
F14B: 3. Barát Miklós
N16B: 1. Lantai Lili, 2. Pegán Ágnes
N18B: 2. Mérő Dominika, 3. Lantai Boróka
F18B: 1. Bálint Benedek
F21A: 3. Angyal Dániel
N35B: 1. Németh Zsoltné
N45B: 1. Böröczkyné Makai Anna, 2. Kaszásné Boa Ágnes
F75B: 2. Vass Tibor

Másnap ugyanezen a terepen egy pontbegyűjtő típusú viadalt is szerveztek háromfős csapatok részére, mindenféle megkötöttség nélkül, felkészülési lehetőségként a közelgő, hasonló jellegű országos bajnokságra. Ezen a kisebb létszámú, nem rangsoroló versenyen a Veszprémi Honvéd SE által kiállított csapatok hozták el az érmek többségét.

Eredmények
Hosszú mix kategória: 1. Bálint Benedek, Kovács Márk és Angyal Dániel
Rövid mix kategória: 1. Bálint Gergő, Bálint Ádám és Barát Miklós; 2. Tokai-Kiss Zsófia, Lantai Lili és Bikki Sándor; 3. Barát János, Barát Benedek és Németh Zsoltné

vehirsport.hu
2020. augusztus 13. // Ipoly névnap