2020. szeptember 23.
//
Tekla névnap

Bajnoki aranyérmet szerzett a veszprémi cselgáncsozó

2018. október 24. 20:37
A Veszprém Judo SE tehetsége, Takács Emese négy bravúros győzelem után aranyérmet szerzett a Szombathelyen rendezett korcsoportos ob-n.

A Pápai Judo Akadémia – a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával – első alkalommal rendezte meg a Városi Sportcsarnokban a hat-tízévesek játékos sportvetélkedőjét, az Apró Kupát. Tíz egyesület közel száz kis dzsudokája mérhette össze a tudását. A Veszprém Judo SE tíz fővel képviselte magát. Horváth Eszter, Horváth Ákos, Kuglits Márk, Fülöp Borbála, Nagy Boglárka, Szabó Tamás, Kovács Eged Balázs és Szűcs Botond arany-, Lengyel Mátyás és Fülöp Marcell pedig ezüstérmes lett.

Fotó: Veszprém Judo SEFotó: Veszprém Judo SE

Október 21-én Szombathely adott otthont a diák „A” és „B” korcsoport országos bajnokságának. Közel négy versenyző mérlegelt a súlycsoportokban. A veszprémi Takács Emese négy bravúros győzelem után magyar bajnoki aranyérmet szerzett. Windischmann Botond helyezetlenül zárt a rendkívül erős mezőnyben.

vehirsport.hu

További cikkek

Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Kun Marcell többször is padlóra küldte ellenfelét a fővárosi BSK Crossfightban rendezett küzdősport-gálaesten, amelyen végül még az első menetben TKO-győzelmet aratott Dobos Gergely tanítványa.
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A lehetetlen nem létezik – Muhammad Ali közismert ars poeticáját évről évre bizonyítja Veszprém világ- és Európa-bajnok klasszisa, Bécsi Nikolett, aki ellenfelei elképesztő fizikai fölényét két küzdősportban – tékvandóban és kick-boxban – is rendre leküzdi.
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Eredményesen szerepelt a Veszprémi Judo SE a hazai rendezésű regionális rangsorversenyén.