2019. november 13. // Szilvia névnap

Nagy sikert aratott a 'Gyere hokizni' roadshow Veszprémben

2018. november 20. 19:00
Szuper Levente 98-szoros válogatott jégkorongkapus, valamint a női jégkorong-válogatott két kiválósága, Kiss Andrea és Horváth Tiffany is megyeszékhelyünkre látogatott kedden.

November 20-án első alkalommal érkezett a királynék városába a Magyar Jégkorong Szövetség „Gyere hokizni” elnevezésű jeges roadshow-ja. Az országos kezdeményezés veszprémi állomása a kedd délelőtti órákban a Simonyi Zsigmond Ének Zenei és Testnevelési Általános Iskola aulájában vette kezdetét. A szerencsés kisiskolások cserfes mosollyal és csillogó szemekkel figyelték, amikor is három hokiválogatott játékos – tanítási időben – köszöntötte őket.

Szuper Levente 98-szoros válogatott jégkorongkapus, Kiss Andrea a női jégkorong-válogatott támadója és a szintén a válogatottat erősítő Horváth Tiffany is szeretettel, szívből mesélt emlékeiről, pályafutásáról. Elmondták, mit is jelent nekik, hogy viselhetik nemzetünk színeit kedvenc sportágukban. A példaképek élettanácsokkal is ellátták a csöppségeket, s arra is ügyeltek, hogy egyikük se távozzon üres kézzel: dedikált kártyákkal, mini mezekkel, kulcstartókkal és eredeti jégkorongokkal is kedveskedtek nekik.

A tanulóknak ezen kívül lehetőségük nyílt interaktív foglalkozásokra is, kvízkérdésekre válaszolhattak és korongvárat is építhettek. S ha mindez nem lett volna elég, még egy eredeti hokifelszerelést is magukra ölthettek. A kezdeményezés a Kossuth Lajos Általános Iskolában folytatódott, ahol ugyancsak hatalmas sikert arattak a jeges sportág csillagai a gyerkőcök köreiben.

Késődélután Máhl Krisztián, a Veszprémi Jégkorong Sportegyesület elnökének vezetésével városunk növendék jégkorongcsapata betekintést engedett edzésébe az érdeklődő nagyközönség számára. Az egész napos program koraeste a városi hokipályán zárult, ahol a büszke szülők együtt korizhattak a „csöpp jéglovagokkal”.

Simon Dani

További cikkek

Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Megyeszékhelyünk 21 éves biliárdos tehetsége, Szolnoki Olivér felnőtt kategóriában tizenharmadik, összességében pedig huszonkilencedik magyar bajnoki címét gyűjtötte be szeptember 15-én a Budapesten rendezett pool biliárd 8-as országos megmérettetésen.
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.
A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Szívesen beszélgetne a világbajnok nyíltvízi úszó Rasovszky Kristóffal? Megismerné a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó Nagy László történetét? Vagy esetleg vérét adná egy nemes célért? Ha igen, akkor mindezt megteheti a szombati nap folyamán az egykori Vasas Sportpályán.
2019. november 13. // Szilvia névnap