2020. szeptember 23.
//
Tekla névnap

Egy hétvégén tizenkét érem a szumósoktól

2018. november 22. 20:48
A hétvégén két kiemelt versenyen is sikeresen szerepeltek a veszprémi Centrum SE szumósai. Az utánpótlás olimpiáról hét, míg az országos bajnokság döntőiről öt éremmel tért haza a veszprémi csapat.

Az észtországi Európa-bajnokságról két hete bronzéremmel hazatérő Nagy Gergő és Laczkó Benedek megmutatta, nem véletlenül ők képviselték a magyar színeket a kontinenstornán. Nagy Gergő két arany-, míg Laczkó Benedek egy arany- és egy ezüstéremmel gazdagodott.

Nagy Gergő remek formában, lehengerlő birkózással bizonyította, hogy ott a helye a jövő évi Eb-csapatban is. Jövő szeptemberben hazánk ad otthont az utánpótlás korúak Európa-bajnokságának és ez a mostani győzelme fontos lépés volt számára a keretbe kerüléshez.

Fotó: Centrum SEFotó: Centrum SE

Csakúgy mind Laczkó Benedeknek, aki az U18-as korosztály döntőjében nagy küzdelemben legyőzte a sokszoros bajnok Szilágyi Eriket. Laczkók vállalta a magasabb korosztályban való megmérettetést is és itt sem kellett csalódnia, hiszen éppen csak lecsúszott a bajnoki címről, így második helyen végzett.

Az alábbi eredmények születtek a versenyeken.

Utánpótlás olimpia:
1. helyezett: Jámbor Levente (II. korcsoport), Nagy Gergő Donát (IV. kcs.)
2. helyezett: Szecsődi Máté (II. kcs.),
3. helyezett: Presits Péter (I. kcs.), Kis Máté (II. kcs.), Jámbor Kristóf (III. kcs.), Pallósi Bence (IV. kcs.)
5. helyezett: Kék Milán (II. kcs.)

Országos bajnokság:
1. helyezett: Nagy Gergő Donát (U16) Laczkó Benedek (U18 és U23)
3. helyezett: Jámbor Kristóf (U12) Pallósi Bence (U16)
5. helyezett: Jámbor Levente (U12), Kis Máté (U12)

Presits Péter grundbirkózó versenyen vett részt, ahol bronzérmet szerzett a 25 kg-ok mezőnyében.

vehirsport.hu

További cikkek

Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Kun Marcell többször is padlóra küldte ellenfelét a fővárosi BSK Crossfightban rendezett küzdősport-gálaesten, amelyen végül még az első menetben TKO-győzelmet aratott Dobos Gergely tanítványa.
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A lehetetlen nem létezik – Muhammad Ali közismert ars poeticáját évről évre bizonyítja Veszprém világ- és Európa-bajnok klasszisa, Bécsi Nikolett, aki ellenfelei elképesztő fizikai fölényét két küzdősportban – tékvandóban és kick-boxban – is rendre leküzdi.
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Eredményesen szerepelt a Veszprémi Judo SE a hazai rendezésű regionális rangsorversenyén.