2020. szeptember 18. // Diána névnap

Színvonalas tékvandóverseny Nemesvámoson

2018. december 13. 20:14
A hétvégén rendezték a tékvandósok Veszprém megyei utánpótlásversenyét a nemesvámosi Csatári csarnokban, ahol kiváló hangulatban öt tatamin zajlottak a küzdelmek.

A Mikulás-kupára öt egyéni és egy csapatversenyszámban mintegy ötszáz nevezés érkezett, amelyen a sportágat alapító Choi Hong Hi születésének 100. évfordulóját is ünnepelték.

A megnyitót követően színvonalas bemutatót láthattak az érdeklődők, ahol a magyar tékvandó válogatott kiválóságai mellett az elmúlt időszak nagyjai is felléptek. Formagyakorlat bemutatóval Máté Zoltán, a magyar szövetség alelnöke 7. danra vizsgázóként, Enyingi László 6. danos edző, Darnai János herendi versenyző-edző, valamint a torna szervezője és a Padányi klub vezetőedzője, Bécsi Nikolett, aki az idei évet Európa-bajnoki és világkupa érmekkel zárta.

Öt tatamin zajlottak a küzdelmek - Fotó: Csibi ErzsébetÖt tatamin zajlottak a küzdelmek - Fotó: Csibi Erzsébet

Meghívottként Rajkai Andrea háromszoros, Papirovnyik Mónika kétszeres és Vajky László egyszeres világbajnok írta alá az érmesek okleveleit. A viadal legkisebb résztvevője, az ötéves Horváth Zsófi (Balatonfüred) az egyéniben szerzett érmei mellé a legfiatalabb utánpótlás versenyzőnek járó elismerést is begyűjtötte. A Mikulás napjára eső megmérettetés jó és eredményes évzáró volt a zömében gyerek utánpótláskorú sportolóknak.

vehirsport.hu

További cikkek

Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Kun Marcell többször is padlóra küldte ellenfelét a fővárosi BSK Crossfightban rendezett küzdősport-gálaesten, amelyen végül még az első menetben TKO-győzelmet aratott Dobos Gergely tanítványa.
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A lehetetlen nem létezik – Muhammad Ali közismert ars poeticáját évről évre bizonyítja Veszprém világ- és Európa-bajnok klasszisa, Bécsi Nikolett, aki ellenfelei elképesztő fizikai fölényét két küzdősportban – tékvandóban és kick-boxban – is rendre leküzdi.
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Eredményesen szerepelt a Veszprémi Judo SE a hazai rendezésű regionális rangsorversenyén.
2020. szeptember 18. // Diána névnap