2020. szeptember 23.
//
Tekla névnap

Remekül kezdték szumósaink a versenyévadot

2019. január 21. 17:51
Janku Ferenc
A veszprémi Centrum SE sportolói egy arany-, négy ezüst- és öt bronzérmet hoztak haza az Érden rendezett rendkívül rangos megmérettetésről.

Érden rendezték meg az év első szumóversenyét, amelyen egy mini világkupával felérő nagy létszámú nemzetközi mezőny gyűlt össze. Bátran kijelenthetjük, hogy ez az év legkeményebb hazai versenye, hiszen 11 külföldi és 15 hazai csapat 251 feletti indulót nevezett, akik több mint 383 kategóriában küzdöttek az érmekért.

Mindemellett a felnőtt mezőny tagjai kvalifikációs pontokat gyűjthettek a 2021-ben, az egyesült államokbeli Birminghamben tartandó nem olimpiai játékok legnagyobb seregszemléjére, a világjátékokra, valamint az idei szumó vb-re, amelyet szintén az USA-ban, Honoluluban rendeznek meg. Az utánpótlás korosztály számára is tartogatott kihívást a versenynap, hiszen nekik a szeptemberi hazai rendezésű Európa-bajnokságra lehetett válogató pontokat gyűjteni.

Kis Máté csak egy lépésre volt a bajnoki cím elnyerésétől, azonban egy pillanatnyi figyelemkiesés miatt elesett ettől. Bízunk benne, hogy februárban jobb lesz a koncentrációja és az országos bajnoki címet megtudja szerezni – mondta el Janku Ferenc, a veszprémi csapat mestere.

Fotó: Centrum SEFotó: Centrum SE

Jámbor Kristóf nem túl szerencsés módon már az első fordulóban összeakadt a későbbi bajnok ukrán fiúval, aki eltérő harcmodorával meglepte Kristófot. A vereség azonban felrázta sportolónkat és innentől az összes mérkőzését nagy fölénnyel nyerte – tette hozzá a szakember.

Nagy Gergő az Eb után súlycsoportot váltott, így 55 kg helyett a 65 kg-os mezőnyben kellett bizonyítania rátermettségét. Technikailag csak pár apróságon kell majd finomítania, azonban ez a plusz 10 kg fizikális és erőnléti kihívásokat tartogat, amelynek leküzdésére az őszi Eb-ig lesz bőven idő. Jámbor Levente ezen a napon lehengerlően küzdött, így megérdemelten vehette át a legjobbaknak járó aranyérmet és kupát. Remélem, hogy Levente ezt a remek formát át tudja menteni a februári ob-döntőre is – zárta szavait az edző.

A német, észt, lengyel, ukrán, grúz, olasz, norvég, orosz, bolgár, sőt még venezuelai szumóst is felvonultató rendkívül rangos megmérettetésről egy arany-, négy ezüst- és öt bronzérmet hoztak haza a Centrum SE sportolói az alábbiak szerint. Első helyezett: Jámbor Levente, második lett: Kis Máté, Boros Noel, Kék Milán (U12), Jámbor Kristóf, harmadikként zárt: Boros Ármin, Kék Milán (U14), Nagy Gergő és Pallósi Bence (U16 és U18).

vehirsport.hu

További cikkek

Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Kun Marcell többször is padlóra küldte ellenfelét a fővárosi BSK Crossfightban rendezett küzdősport-gálaesten, amelyen végül még az első menetben TKO-győzelmet aratott Dobos Gergely tanítványa.
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A lehetetlen nem létezik – Muhammad Ali közismert ars poeticáját évről évre bizonyítja Veszprém világ- és Európa-bajnok klasszisa, Bécsi Nikolett, aki ellenfelei elképesztő fizikai fölényét két küzdősportban – tékvandóban és kick-boxban – is rendre leküzdi.
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Eredményesen szerepelt a Veszprémi Judo SE a hazai rendezésű regionális rangsorversenyén.