2020. december 5.
//
Vilma névnap

Szegeden szereztek bajnoki címet a Vetési kézisei

2019. január 27. 18:00
A veszprémi Vetési Albert Gimnázium V-VI. korcsoportos kézilabdacsapata – Gulyás Péter irányításával – rendkívül magabiztos játékkal nyerte meg az idei diákolimpiát.

Január 24-27. között a szegedi Városi Sportcsarnokban rendezték meg a 2018/2019-es tanév kézilabda diákolimpia országos döntőjét az V-VI. korcsoportban. Mindkét nemnél nyolc-nyolc együttes versengett a bajnoki címért két-két négyes csoportban.

A Vetési sikeréhez kétség sem fért - Fotók: Diákolimpia FacebookA Vetési sikeréhez kétség sem fért - Fotók: Diákolimpia Facebook

A fiúknál a Vetési Albert Gimnázium képviselte városunkat, kispadján Varga Balázzsal és Gulyás Péterrel, a Telekom Veszprém utánpótlásigazgatójával. A Telekom Veszprém Kézilabda Akadémia, a Veszprémi KKFT és a Balatonfüredi KSE játékosaira épülő gárda a „B” jelű csoportba került, ahol a Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium (Budapest), az Arany János Gimnázium (Nyíregyháza) és a megyei rivális Lóczy Lajos Gimnázium (Balatonfüred) együttesével találkozott.

Az akademia.handballveszprem.hu által közökt eredmények szerint a vetésisek imponáló magabiztosággal nyerték meg csoportjuk. Fölényükről sokat elárul, hogy „legszorosabb” meccsükön – a nyíregyháziak ellen – is hét góllal diadalmaskodtak. A lóczysokat nyolccal, a fővárosiakat kilenccel verték.

Varga Balázs és Gulyás Péter tanítványai így három győzelemmel, hat ponttal az első helyen zárták csoportjuk. A keresztjáték során a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium csapatát is nagyon simán, tizenegy góllal verték.

A helyosztókat vasárnap rendezték. A bakonyi fiatalok a döntőben is domináltak, hiszen kilenc találattal múlták felül a siófoki riválisukat.

A bajnokcsapat tagjai: Csontó Zoltán, Éles Benedek, Hári Levente, Kisgyörgy Ádám, Simon Benedek, Szmetán Máté, Szmetán Péter (mindannyian Veszprémi KKFT), Bendicsek Ákos, Dobi Bence, Kőhegyi Ákos, Nagy Benedek, Palasics Kristóf, Viczián Soma (Telekom Veszprém) és Papp Krisztián (Balatonfüred KKS). Két különdíjat is kiérdemelt a Vetési: a torna legjobb kapusa Palasics Kristóf, a legjobb játékosa pedig Hári Levente lett.

Eredmények

Csoportmérkőzések:
Lóczy Lajos Gimnázium–Vetési Albert Gimnázium 21-29
Vetési Albert Gimnázium–Arany János Gimnázium 33-26
Vetési Albert Gimnázium–Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium 26-17

Keresztjáték:
Vetési Albert Gimnázium–Szegedi Kis István Református Gimnázium 26-15

Döntő:
Siófoki SZC Mathiász János Gimnáziuma–Vetési Albert Gimnázium 22-31

vehirsport.hu