2021. március 4.
//
Kázmér névnap

Szegeden szereztek bajnoki címet a Vetési kézisei

2019. január 27. 18:00
A veszprémi Vetési Albert Gimnázium V-VI. korcsoportos kézilabdacsapata – Gulyás Péter irányításával – rendkívül magabiztos játékkal nyerte meg az idei diákolimpiát.

Január 24-27. között a szegedi Városi Sportcsarnokban rendezték meg a 2018/2019-es tanév kézilabda diákolimpia országos döntőjét az V-VI. korcsoportban. Mindkét nemnél nyolc-nyolc együttes versengett a bajnoki címért két-két négyes csoportban.

A Vetési sikeréhez kétség sem fért - Fotók: Diákolimpia FacebookA Vetési sikeréhez kétség sem fért - Fotók: Diákolimpia Facebook

A fiúknál a Vetési Albert Gimnázium képviselte városunkat, kispadján Varga Balázzsal és Gulyás Péterrel, a Telekom Veszprém utánpótlásigazgatójával. A Telekom Veszprém Kézilabda Akadémia, a Veszprémi KKFT és a Balatonfüredi KSE játékosaira épülő gárda a „B” jelű csoportba került, ahol a Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium (Budapest), az Arany János Gimnázium (Nyíregyháza) és a megyei rivális Lóczy Lajos Gimnázium (Balatonfüred) együttesével találkozott.

Az akademia.handballveszprem.hu által közökt eredmények szerint a vetésisek imponáló magabiztosággal nyerték meg csoportjuk. Fölényükről sokat elárul, hogy „legszorosabb” meccsükön – a nyíregyháziak ellen – is hét góllal diadalmaskodtak. A lóczysokat nyolccal, a fővárosiakat kilenccel verték.

Varga Balázs és Gulyás Péter tanítványai így három győzelemmel, hat ponttal az első helyen zárták csoportjuk. A keresztjáték során a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium csapatát is nagyon simán, tizenegy góllal verték.

A helyosztókat vasárnap rendezték. A bakonyi fiatalok a döntőben is domináltak, hiszen kilenc találattal múlták felül a siófoki riválisukat.

A bajnokcsapat tagjai: Csontó Zoltán, Éles Benedek, Hári Levente, Kisgyörgy Ádám, Simon Benedek, Szmetán Máté, Szmetán Péter (mindannyian Veszprémi KKFT), Bendicsek Ákos, Dobi Bence, Kőhegyi Ákos, Nagy Benedek, Palasics Kristóf, Viczián Soma (Telekom Veszprém) és Papp Krisztián (Balatonfüred KKS). Két különdíjat is kiérdemelt a Vetési: a torna legjobb kapusa Palasics Kristóf, a legjobb játékosa pedig Hári Levente lett.

Eredmények

Csoportmérkőzések:
Lóczy Lajos Gimnázium–Vetési Albert Gimnázium 21-29
Vetési Albert Gimnázium–Arany János Gimnázium 33-26
Vetési Albert Gimnázium–Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium 26-17

Keresztjáték:
Vetési Albert Gimnázium–Szegedi Kis István Református Gimnázium 26-15

Döntő:
Siófoki SZC Mathiász János Gimnáziuma–Vetési Albert Gimnázium 22-31

vehirsport.hu

További cikkek

Pozitív tesztet produkált a játékvezető, elmarad a Veszprém–Nantes BL-meccs
Pozitív tesztet produkált a játékvezető, elmarad a Veszprém–Nantes BL-meccs
A horvát Dalibor Jurinovic, Marko Mrvica játékvezető-páros egyik tagja pozitív koronavírustesztet produkált a ma esti Telekom Veszprém–Nantes Bajnokok Ligája csoportmérkőzés előtt. Bár a tartalék-játékvezető később megérkezett, az EHF döntött: a találkozó elmarad.
Szegeden folytatja a veszprémi jobbátlövő
Szegeden folytatja a veszprémi jobbátlövő
Négy idény után távozik a Telekom Veszprém kézilabdacsapatából a norvég válogatott Kent Robin Tönnesen, aki a Mol-Pick Szegednél folytatja pályafutását.
Elmarad a PSG-Szeged BL-mérkőzés
Elmarad a PSG-Szeged BL-mérkőzés
Elmarad a Paris Saint-Germain és a MOL-Pick Szeged csütörtökre tervezett mérkőzése a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 14., utolsó fordulójában.
Két évvel meghosszabbította szerződését a PSG vezetőedzője
Két évvel meghosszabbította szerződését a PSG vezetőedzője
Két évvel, 2023 nyaráig meghosszabbította szerződését Raúl Gonzalez, a francia bajnok Paris Saint-Germain kézilabdacsapatának vezetőedzője - számolt be kedden a klub honlapja.
Olimpiai selejtező: tizenegy FTC-játékos a magyar keretben
Olimpiai selejtező: tizenegy FTC-játékos a magyar keretben
Elek Gábor, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya - egyben a Ferencváros vezetőedzője - kedden kihirdette keretét a március 19-21-én Győrben sorra kerülő olimpiai selejtezőtornára.