2020. szeptember 23.
//
Tekla névnap

Európa-kupa győzelemmel kezdte versenyszezonját Bécsi Nikolett

2019. február 14. 21:06
A Veszprémi Thai Boksz SE versenyzője aranyérme mellé három bronzérmet is szerzett a horvátországi kick-box Európa-kupán.

Február 8-tól 10-ig a horvátországi Karlovac városa adott otthont a kick-box Európa-kupának, amelyen 31 ország 179 klubjának 1890 versenyzője alkotott rendkívül erős mezőnyt. Megyénkből egyedüliként a Veszprémi Thai Boksz SE kiválósága, Bécsi Nikolett szerepelt a viadalon, aki öt kategóriában nevezett.

Edzője, Vajky László elmondta, hogy tanítványával még jócskán a felkészülési szakaszban tartanak, azonban az állapotfelmérés szempontjából nagy jelentősége volt ennek a viadalnak. Bécsitől már megszokott, hogy magyar válogatottként mindkét versenysportjában (kick-box és tékvandó) akár öt-hat számban is indul a versenyeken, ami komoly fizikai, kondicionális felkészülést és mentális állapotot kíván meg tőle. A 2018-as évet is harminc éremmel zárta, köztük Európa-bajnoki arany- és világkupa bronzérmekkel.

Vajky László és Bécsi Nikolett ezúttal is eredményes versenyt zártVajky László és Bécsi Nikolett ezúttal is eredményes versenyt zárt

– Mivel az idei felkészülés közepén vagyunk, nem számoltunk ilyen jó eredményekkel. Azt viszont tudtuk, hogy Nikolettnek a versenyrutinjából adódóan a dobogó bármelyik foka elérhető. Ez történt itt is. Már a bemelegítésnél, érezhető volt, hogy gyorsaságban, kreativitásban nagyon magas szinten mozog. Mindez a küzdelmeiben is tükröződött. Első nap három számban versenyzett Point Fighting kategóriában, ami azt eredményezte, hogy a csarnokban felállított nyolc pástból hármon szinte egy időben hívták küzdeni. Egy esetben a meccset is halasztották, amíg a másikat befejezte. Végül két bronzéremmel zárta napot – fogalmazott Vajky László.

Másnap két Light Contact számban is versenyzett. Az egyikben bronzérmet szerzett, majd a legfontosabb kategóriájában végig győzelmeket aratva megnyerte az Európa-kupát. Ezzel a győzelemmel jelentős előnnyel kezdte a nemzetközi és hazai ranglistaversenyt, ami közelebb juttatja a következő világversenyeken az induló keretbe jutását.

Nikolett a hétvégén kick-box sportágban a Pozsonyban sorra kerülő Slovak Openen szerepel, ahol szintén öt versenyszámban nevezett. Áprilisban másik sportágában, tékvandóban a világbajnokságon vesz részt, ahol öt számban sikerült indulási kvótát szereznie.

vehirsport.hu

További cikkek

Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Kun Marcell többször is padlóra küldte ellenfelét a fővárosi BSK Crossfightban rendezett küzdősport-gálaesten, amelyen végül még az első menetben TKO-győzelmet aratott Dobos Gergely tanítványa.
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A lehetetlen nem létezik – Muhammad Ali közismert ars poeticáját évről évre bizonyítja Veszprém világ- és Európa-bajnok klasszisa, Bécsi Nikolett, aki ellenfelei elképesztő fizikai fölényét két küzdősportban – tékvandóban és kick-boxban – is rendre leküzdi.
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Eredményesen szerepelt a Veszprémi Judo SE a hazai rendezésű regionális rangsorversenyén.