2020. június 2. // Anita, Kármen névnap

A címvédőtől is kikapott a Balatonfüred

2019. február 14. 20:09
MTI
A Balatonfüred öt góllal kikapott a címvédő Füchse Berlintől a férfi kézilabda EHF Kupa csoportkörének második fordulójában, csütörtökön Veszprémben.

Eredmény, férfi EHF Kupa, csoportkör, 2. forduló, A csoport:
Balatonfüredi KSE-Füchse Berlin (német) 24-29 (14-16)
a Balatonfüred gólszerzői: Máthé 9, Kemény 4, Szemjonov 3, Bóka 2, Szöllősi 2, Topic 2, Ferreira 1, Németh B. 1

A német kapus, Heinevetter védéseivel kezdődött a mérkőzés, a hazaiak első gólját az 5. percben dobta Máthé Dominik. A játékrész derekán Fazekas Nándor remekelt a magyar kapuban, ezzel tartotta a lépést a balatonfüredi csapat, amely kétgólos hátrányban zárta az első félidőt.

Fazekas sokat segített a második harminc perc elején is, majd Szemjonov két gyors góljával egyenlített a Balatonfüred. Egyből időt kért a vendégek vezetőedzője, ezután pedig sokkal összeszedettebben kézilabdáztak a berliniek mind védekezésben, mind támadásban, és eldöntötték a mérkőzést.

A Füchse Berlin két legeredményesebb játékosa a hétgólos Bjarki Mar Elisson és a hatgólos Hans Lindberg volt.

A B csoportban szereplő Tatabánya vasárnap a macedón Eurofarm Rabotnik vendége lesz, a Balatonfüred pedig - amely az első körben a spanyol BM Logrono La Rioja otthonában kapott ki szintén 29-24-re - jövő szombaton az előző idényben ezüstérmes francia Saint-Raphaël Var HB ellen folytatja szereplését Veszprémben.

vehirsport.hu
2020. június 2. // Anita, Kármen névnap