Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémi diadal a futsal diákolimpia döntőjében

2019. február 18. 20:19
Kiváló teljesítményének köszönhetően a Noszlopy gimnázium csapata nyerte a futsal diákolimpia V-VI. korcsoportos országos döntőjét Zalaegerszegen.

A hétvégén Zalaegerszeg két sportcsarnoka adott otthont a futsal diákolimpia V-VI. korcsoportos országos döntőjének, amelyen megyénket egyedüliként a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium csapata képviselte.

A középiskolások számára meghirdetett bajnokságba egy híján négyszáz csapat nevezett, s végül közülük került ki az országos döntő húsz legjobb gárdája. A tíz fős együttesek négy ötös csoportban szerepeltek, amelyekből az első két helyezett jutott tovább.

Végig nagyszerűen küzdöttek a fiatal veszprémi futsalosok - Fotók: Diákolimpia®Végig nagyszerűen küzdöttek a fiatal veszprémi futsalosok - Fotók: Diákolimpia®

A veszprémiek rögtön a házigazda Deák Ferenc Gimnázium ellen kezdték a csoportküzdelmeket, s nagy küzdelemben 3-2-es vereséget szenvedtek. A folytatásban azonban már nem botlottak: a Diósgyőri Gimnáziumot 5-1-re, a kecskeméti Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziumot 4-2-re, a Szolnoki Széchenyi István Gimnáziumot pedig 4-3-ra verték. Így kilenc pontjukkal a csoport második helyén jutottak tovább a legjobb nyolc közé.

A vasárnapi keresztjáték során 6-4-re felülmúlták a B csoport élén záró Szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumot. Az elődöntőben pedig 6-1-re kiütötték a soproni Fáy András szakgimnázium együttesét. A fináléban a váci Boronkay György gimnázium tanítványaival találkoztak, s arattak újabb nagyszerű sikert (4-2). Palotai Nándor testnevelő tanár tanítványai ezzel megszerezték az országos diákolimpia bajnoki címet.

A győztes csapatA győztes csapat

A gólkirályi és legjobb játékosnak járó címet is a Noszlopy végzős tanulója, Reizinger Bence zsebelte be. A legjobb edzőnek Palotai Nándort választották.

A győztes csapat tagjai: Reizinger Bence, Kristály Kevin, Dróth Levente, Gálfi Norbert, Molnár Balázs, Barcza Bálint, Szabó Márk, Horváth Ákos, Janás Márk, Burdi Dominik.

Zatkalik Dávid
további cikkek
Ezüstérmes a Magyar Kupában az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Ezüstérmes a Magyar Kupában az 1. FC Veszprém A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. 2024. május 12. 18:05 Döntős a futsal Magyar Kupában a Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Döntős a futsal Magyar Kupában a Veszprém Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni (kezdés: 16.30) fináléban. 2024. május 11. 19:42 Sokat javíthat az idénye megítélésén a hétvégén az 1. FCV 1. Futsal Club Veszprém Sokat javíthat az idénye megítélésén a hétvégén az 1. FCV A hétvégén immáron nyolcadik alkalommal szerepelhet a futsal Magyar Kupa négyes döntőjében a 2021-es győztes Veszprém, amely a szombati (kezdés: 18.00) második elődöntőben a Maglóddal találkozik fővárosi Koltay Jenő Sportközpontban. 2024. május 10. 12:36 Két új játékos érkezését jelentette be az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Két új játékos érkezését jelentette be az 1. FC Veszprém Hivatalossá vált, hogy Horváth Benedek és Lipl Noel nyártól Veszprémben folytatja pályafutását – jelentette be az 1. FCV pénteken délelőtt közösségi oldalán. 2024. május 10. 8:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.