2020. augusztus 15. // Mária névnap

Három veszprémi birkózó az ob-döntőben

2019. február 25. 18:54
Még az influenza sem tudta legyőzni a Centrum SE erős legényeit – az egyesület mindhárom tehetsége érmet nyert a Tokodon rendezett területi bajnokságon.

A közelmúltban Tokod adott otthont a diák korosztályok kötöttfogású területi bajnokságának, amelyen tizenhárom szakosztály közel száz versenyzője indult. A mezőnyben természetesen ott voltak a veszprémi Centrum SE növendékei is. S bár az influenza megtizedelte a bakonyiakat, az alakulat így is kitett magáért.

– A remek körülmények között megrendezett viadalra egy kisbusznyi birkózóval terveztük az indulást. Reggelre azonban csak három egészséges versenyzőnk maradt. A mérlegelés tökéletesen sikerült, mindenki hozta a súlyát, így nyugodtan várhattuk a kezdést – mondta el Janku Ferenc, a csapat edzője.

Jámbor Kristóf a dobogó tetején - Fotó: Centrum SEJámbor Kristóf a dobogó tetején - Fotó: Centrum SE

– Összességében nagyon szép küzdelmeket hozott ez a nap és a végelszámolással is elégedettek lehettünk, hiszen mindhárom versenyzőnk dobogón végzett – tette hozzá a szakember.

Jámbor Kristóf (54 kg) és Szecsődi Máté (69 kg) aranyérmes lett, Kék Milán (50 kg) nyakába pedig bronzérmet szerzett. Ezzel az eredménnyel mindhárman bejutottak a kötöttfogású országos bajnokság márciusi döntőjébe.

vehirsport.hu

További cikkek

Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A lehetetlen nem létezik – Muhammad Ali közismert ars poeticáját évről évre bizonyítja Veszprém világ- és Európa-bajnok klasszisa, Bécsi Nikolett, aki ellenfelei elképesztő fizikai fölényét két küzdősportban – tékvandóban és kick-boxban – is rendre leküzdi.
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Eredményesen szerepelt a Veszprémi Judo SE a hazai rendezésű regionális rangsorversenyén.
Eb-kvótával és huszonhat éremmel tért haza a veszprémi szumócsapat
Eb-kvótával és huszonhat éremmel tért haza a veszprémi szumócsapat
Tíz arany-, tíz ezüst- és hat bronzéremmel tért haza a Dunaharasztiban rendezett szumóversenyről a veszprémi Centrum SE.
2020. augusztus 15. // Mária névnap