2020. augusztus 13. // Ipoly névnap

Öt veszprémi szumós az ob-döntőben

2019. március 5. 15:50
Tizenhat érmet gyűjtött a veszprémi Centrum SE szumócsapata a hétvégén Dunaharasztiban rendezett rangos viadalon.

A veszprémi Centrum SE szumócsapata vasárnap Dunaharasztiban versenyzett, ahol tizenhat egyesület sportolói 177 mérkőzésen mérték össze tudásukat. Az U12-es korosztálynak országos bajnokságot, a többi korcsoportnak válogatóversenyt rendeztek.

Az ob döntő mérkőzésein öt centrumos volt érdekelt, akik mindannyian szép eredményeket értek el. Szecsődi Máté (U12) arany-, Simon Domokos (U12) és Andorkó Levente (U16) ezüst-, Jámbor Levente (U12) és Kék Milán (U12) pedig bronzérmes lett.

Fotó: Centrum SEFotó: Centrum SE

Az újoncként induló Simon Domokos erős mezőnyt fogott ki, de nagyon bátran és koncentráltan küzdött. Egy híján minden mérkőzését megnyerte, így megérdemelten lett országos bajnoki második helyezett.

A válogató versenyen az októberi Európa-bajnokságra lehetett pontokat gyűjteni. Itt is remekül helytállt a csapat, hiszen tizenegy érmet hozott haza. Gáspár Bence első, Böröndi Zsombor, Dallos Kornél, Kis Máté, Csendes Bálint és Laczkó Benedek második, Katona Martin, Boros Ármin, Nagy Dominik, Jámbor Kristóf, Elek Márk harmadik, Márkus Roland ötödik, Boros Noel pedig hetedik lett.

– Összességében elmondhatom, hogy az egész csapat kitűnően, az edzői utasításokat betartva versenyzett. Mindenki arra törekedett, hogy az edzéseken begyakorolt technikai elemeket a küzdelmek során végrehajtsa. Ez mindenképpen bizakodásra ad okot, hiszen az őszi Európa-bajnokságig még három pontszerző viadalon bizonyíthatják versenyzőink rátermettségüket – értékelte a szereplést Janku Ferenc, a csapat mestere.

vehirsport.hu

További cikkek

Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A lehetetlen nem létezik – Muhammad Ali közismert ars poeticáját évről évre bizonyítja Veszprém világ- és Európa-bajnok klasszisa, Bécsi Nikolett, aki ellenfelei elképesztő fizikai fölényét két küzdősportban – tékvandóban és kick-boxban – is rendre leküzdi.
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Eredményesen szerepelt a Veszprémi Judo SE a hazai rendezésű regionális rangsorversenyén.
Eb-kvótával és huszonhat éremmel tért haza a veszprémi szumócsapat
Eb-kvótával és huszonhat éremmel tért haza a veszprémi szumócsapat
Tíz arany-, tíz ezüst- és hat bronzéremmel tért haza a Dunaharasztiban rendezett szumóversenyről a veszprémi Centrum SE.
2020. augusztus 13. // Ipoly névnap