2020. augusztus 13. // Ipoly névnap

Országos bajnokságot nyert a veszprémi birkózó!

2019. március 21. 8:15
A 69 kg-ban induló Szecsődi Máté ellen egyetlen pontot sem tudtak szerezni a riválisok az Egerben rendezett diák II. korosztály országos bajnokságának kötöttfogású döntőjében.

Egerben rendezték meg a diák II. korosztály országos bajnokságának kötöttfogású döntőjét. A verseny nívóját mutatja, hogy a megszerezhető tizennégy aranyéremért idén hatvanhárom szakosztály 222 versenyzője küzdött a szőnyegen.

Szecsődi Márk tusolja ellenfelét - Fotók: Centrum SESzecsődi Márk tusolja ellenfelét - Fotók: Centrum SE

A 69 kg-ban induló Szecsődi Máté remek formában érkezett a viadalra, bár meg kell jegyezni, hogy inkább a szabadfogás a kedveltebb fogásneme. Azonban mégsem kellett emiatt izgulnia, mivel rendkívül magabiztosan küzdött a szőnyegen, amit az is mutat, hogy ellenfelei egyetlen pontot sem tudtak szerezni ellene. Továbbá valamennyi riválisát kétvállas győzelemmel verte, így akár a tuskirályi címet is kiérdemelhette volna.

A döntőig diósgyőri, szolnoki, csepeli, dunaújvárosi és BVSC-s birkózókon kellett túljutnia, majd a döntőben nagyszénási ellenfelén hajtott végre egy nagyívű csípődobást, amelyet kétvállas győzelemmel zárt le.

A dobogó tetején a veszprémi tehetségA dobogó tetején a veszprémi tehetség

– Három hét múlva kezdődnek a szabadfogású területi bajnokságok. Ha ezt az akadályt is sikeresen veszi Máté, akkor valóban nagy reményekkel várhatjuk az áprilisi döntőket. Addig is a diák I-es korosztályban döntőbe jutott két centrumos versenyzőért, Kék Milánért és Jámbor Kristófért izgulhatunk, akiknek egy hét múlva Zalaegerszegen lesz az országos döntőjük – mondta el Janku Ferenc, a Centrum SE mestere.

vehirsport.hu

További cikkek

Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A lehetetlen nem létezik – Muhammad Ali közismert ars poeticáját évről évre bizonyítja Veszprém világ- és Európa-bajnok klasszisa, Bécsi Nikolett, aki ellenfelei elképesztő fizikai fölényét két küzdősportban – tékvandóban és kick-boxban – is rendre leküzdi.
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Eredményesen szerepelt a Veszprémi Judo SE a hazai rendezésű regionális rangsorversenyén.
Eb-kvótával és huszonhat éremmel tért haza a veszprémi szumócsapat
Eb-kvótával és huszonhat éremmel tért haza a veszprémi szumócsapat
Tíz arany-, tíz ezüst- és hat bronzéremmel tért haza a Dunaharasztiban rendezett szumóversenyről a veszprémi Centrum SE.
2020. augusztus 13. // Ipoly névnap