2020. augusztus 9. // Emőd névnap

Weapon Group: nemzetközi címek a zsákban

2019. március 26. 12:24
Sipos Regina bajnokként hagyhatta el a tatamit, egy bírónál pedig Kun Marcell is a legjobbnak bizonyult a március 16-17-én rendezett budapesti X FIGHT Code Európa-bajnokságon.

Nagy fába készült vágni fejszéjét a Weapon Group SC március harmadik hétvégéjén: a Dobos Gergely vezette muay-thai, K-1 szakág két feltörekvő reménység – Sipos Regina, illetve Kun Marcell – személyében képviselte magát a Budapesten rendezett X FIGHT Code Európa-bajnokságon.

Sipos Regina esélyt sem adottSipos Regina esélyt sem adott

A fiatalok hite és tehetsége azonban jóval hatásosabbnak bizonyult egy fejszénél. A Herendi Taekwondo SE versenyzője Sipos Regina, ezúttal kadetként, -43 kg-ban és kickbox light contact szabályrendszerben mérette meg magát: alázatos küzdőszelleme révén bajnokként is hagyhatta el a tatamit.

Kun Marcell az ezüstre is büszke lehetKun Marcell az ezüstre is büszke lehet

Egy „csipeten” kívül pedig nem történt ez másképp Kun Marcellel sem, aki -89 kg-ban és K-1 szabályrendszerben nézett farkasszemet ellenfeleivel. A döntőben viszont az amatőr muay-thai magyar bajnok várt reá: a kőkemény küzdelem kiélezett végeredményt is hozott, egy bírónál a királynék városának ifjú titánja bizonyult a legjobbnak, de ketten az ellenfelének ítélték az aranyat.

Dobos Gergely és tanítványaiDobos Gergely és tanítványai

Megemlítendő, hogy a nemzetközi megmérettetésen hat ország huszonhét egyesülete „szállt ringbe” egymással. A fiatalok edzője, Dobos Gergely a versenyt követően hangsúlyozta: büszke tanítványaira. Kun Marcell munkásságát pedig külön kiemelte. – Nagyon büszke vagyok Marcira: tizennyolc esztendősen egy jóval rutinosabb, illetve fizikailag is erősebb harcos ellen is tudott küzdeni, komolyan meglepve, s elbizonytalanítva őt. Ha továbbra is ilyen alázatos és szorgalmas marad, higgyék el nekem, még nagyon sokra viheti ebben a sportágban!

Simon Dani

További cikkek

Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A lehetetlen nem létezik – Muhammad Ali közismert ars poeticáját évről évre bizonyítja Veszprém világ- és Európa-bajnok klasszisa, Bécsi Nikolett, aki ellenfelei elképesztő fizikai fölényét két küzdősportban – tékvandóban és kick-boxban – is rendre leküzdi.
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Eredményesen szerepelt a Veszprémi Judo SE a hazai rendezésű regionális rangsorversenyén.
Eb-kvótával és huszonhat éremmel tért haza a veszprémi szumócsapat
Eb-kvótával és huszonhat éremmel tért haza a veszprémi szumócsapat
Tíz arany-, tíz ezüst- és hat bronzéremmel tért haza a Dunaharasztiban rendezett szumóversenyről a veszprémi Centrum SE.
2020. augusztus 9. // Emőd névnap