2021. január 27.
//
Angelika névnap

Weapon Group: nemzetközi címek a zsákban

2019. március 26. 11:24
Sipos Regina bajnokként hagyhatta el a tatamit, egy bírónál pedig Kun Marcell is a legjobbnak bizonyult a március 16-17-én rendezett budapesti X FIGHT Code Európa-bajnokságon.

Nagy fába készült vágni fejszéjét a Weapon Group SC március harmadik hétvégéjén: a Dobos Gergely vezette muay-thai, K-1 szakág két feltörekvő reménység – Sipos Regina, illetve Kun Marcell – személyében képviselte magát a Budapesten rendezett X FIGHT Code Európa-bajnokságon.

Sipos Regina esélyt sem adottSipos Regina esélyt sem adott

A fiatalok hite és tehetsége azonban jóval hatásosabbnak bizonyult egy fejszénél. A Herendi Taekwondo SE versenyzője Sipos Regina, ezúttal kadetként, -43 kg-ban és kickbox light contact szabályrendszerben mérette meg magát: alázatos küzdőszelleme révén bajnokként is hagyhatta el a tatamit.

Kun Marcell az ezüstre is büszke lehetKun Marcell az ezüstre is büszke lehet

Egy „csipeten” kívül pedig nem történt ez másképp Kun Marcellel sem, aki -89 kg-ban és K-1 szabályrendszerben nézett farkasszemet ellenfeleivel. A döntőben viszont az amatőr muay-thai magyar bajnok várt reá: a kőkemény küzdelem kiélezett végeredményt is hozott, egy bírónál a királynék városának ifjú titánja bizonyult a legjobbnak, de ketten az ellenfelének ítélték az aranyat.

Dobos Gergely és tanítványaiDobos Gergely és tanítványai

Megemlítendő, hogy a nemzetközi megmérettetésen hat ország huszonhét egyesülete „szállt ringbe” egymással. A fiatalok edzője, Dobos Gergely a versenyt követően hangsúlyozta: büszke tanítványaira. Kun Marcell munkásságát pedig külön kiemelte. – Nagyon büszke vagyok Marcira: tizennyolc esztendősen egy jóval rutinosabb, illetve fizikailag is erősebb harcos ellen is tudott küzdeni, komolyan meglepve, s elbizonytalanítva őt. Ha továbbra is ilyen alázatos és szorgalmas marad, higgyék el nekem, még nagyon sokra viheti ebben a sportágban!

Simon Dani

További cikkek

Parádésan bunyóztak a Dobos-tanítványok
Parádésan bunyóztak a Dobos-tanítványok
A fővárosban múlt hétvégén rendezett K1 magyar bajnokságról a veszprémi Weapon Group SC fiatal harcosai egytől egyig éremmel a nyakukban tértek haza.
Mestereket avattak Veszprémben
Mestereket avattak Veszprémben
Kerekes Balázs, Meilinger László, Tőkés Renáta, Gyömörei Gyula és Kurdi Panna veszprémi tékvandósok különleges dan mestervizsgán vettek részt öt a hétvégén.
Tizenkét bajnoki címet szereztek a veszprémi szumósok
Tizenkét bajnoki címet szereztek a veszprémi szumósok
Szigetszentmiklóson rendezték meg a szumó országos bajnokságot és Eb-válogatóversenyt, valamint az U12-es korosztály felkészülési versenyét. A Centrum SE húsz fős csapata huszonöt érmet szerzett.
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Kun Marcell többször is padlóra küldte ellenfelét a fővárosi BSK Crossfightban rendezett küzdősport-gálaesten, amelyen végül még az első menetben TKO-győzelmet aratott Dobos Gergely tanítványa.
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.