2020. augusztus 15. // Mária névnap

Kiválóan kezdték a szezont a tájfutók

2019. március 26. 14:04
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) tizenhárom tájfutója is felállhatott a dobogó valamelyik fokára a Tavaszi Spartacus Kupán.

Március 15-17-ig a Vértes-hegységben, Szár település környékén rendezték meg az 56. Spartacus Kupa nemzetközi tájékozódási futóversenyt az ünnepi hosszú hétvégén.

A három fordulóból álló, országos rangsoroló verseny ideje alatt egy középtávú, egy normáltávú, és egy rövidített normáltávú futamra került sor.

A 14 éves fiúk dobogója: Bálint Gergő első, Barát Miklós harmadik lett - Fotó: Bálint MónikaA 14 éves fiúk dobogója: Bálint Gergő első, Barát Miklós harmadik lett - Fotó: Bálint Mónika

– A résztvevőket számos kísérő rendezvény is várta, kipróbálhatták a tájfutó-biatlont (lövészettel egybekötött tájfutás), megpróbálkozhattak a várfutással (a cél területéről felfutva a Gesztesi várba, majd vissza), a mobiltelefonos tájfutással, vagy teljesíthettek egy speciális labirintus pályát is – tájékoztatta portálunkat Mérő Edit, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutó szakosztályának sajtóreferense.

A külföldieket is felvonultató, népes mezőnyökben jól teljesítettek a Veszprém megyéből érkező sportolók. A Veszprémi Honvéd Sportegyesület sikeresnek ítéli a szezonkezdést, hiszen az összetett időeredmények alapján tizenhárom versenyzője is feljutott a dobogó valamelyik fokára.

Eredmények:

M14B: 1. Bálint Gergő, 3. Barát Miklós (VHS)
M20A: 3. Péntek Márton (Balatonfüredi SC)
M35BR: 1. Tóth Attila (VHS)
M40: 2. Molnár Zoltán (VHS)
M60: 2. Bikki Sándor (VHS)
M65: 1. Horváth Tivadar (VHS)
M70: 2. Andrási Lajos (VHS)
W10D: 3. Kovács Borbála (VHS)
W18B: 3. Mérő Dominika (VHS)
W21C: 2. Heuer Adrienn (VHS)
W50: 2. Németh Zsoltné (VHS)
W55: 1. Böröczkyné Makai Anna (VHS)
W65: 2. Komár Béláné (VHS)

vehirsport.hu
2020. augusztus 15. // Mária névnap