2020. augusztus 13. // Ipoly névnap

Küzdelmekkel teli hétvége

2019. április 4. 20:45
Két kiemelt versenyen is helyt álltak a veszprémi Centrum SE birkózói, akik bátran, a taktikai utasításokat betartva küzdöttek.

Szombaton Kaposváron rendezték meg a diák I. korosztály kötöttfogású országos bajnoki döntőjet, amelyre két centrumos birkózó is bejutott. Ez a megmérettetés a fogásnem legnagyobb hazai versenye, így csak a legjobb birkózók jutnak el a döntőig.

Kék Milán 50 kg-ban egy nem túl szerencsés sorsolás után az első mérkőzésén kikapott és sajnos a vigaszágon sem folytathatta a küzdelmeket.

Az 54 kg-os súlycsoportban induló Jámbor Kristóf egészen a döntőig menetelt. A népes mezőnyben nagyon taktikusan versenyzett, ám a döntőben a nagyobb rutinnal rendelkező ceglédi ellenfele győzedelmeskedett, így magyar bajnoki ezüstérem került Kristóf nyakába.

Fotó: Centrum SEFotó: Centrum SE

Vasárnap szumó viadalon vett részt a veszprémi kék-fehérek csapata. Dorogon rendezték meg ugyanis a gyermek és felnőtt országos bajnokság döntőjét, valamint az utánpótlás korosztályok válogató versenyét, ahol az Európa-bajnokságra való kijutásért gyűjtöttek pontokat a résztvevők.

A végelszámolásban nyolc arany-, három ezüst- és öt bronzérmet szereztek az ifjú szumósok. Az országos bajnokságon Ormos-Székely Benett és Laczkó Benedek (felnőtt) első helyezett lett, Böröndi Zsombor második, Katona Martin pedig harmadik helyezést ért el.

A válogató versenyen Simon Domokos, Gáspár Bence, Márkus Roland, Jámbor Kristóf, Kék Milán, Laczkó Benedek (U21) első helyen zárt. Jámbor Levente és Csendes Bálint második, Elek Márk, Katona Martin, Szecsődi Máté és Nagy Gergő pedig harmadik lett.

– Versenyzőink bátran, a taktikai utasításokat betartva küzdöttek. Rendkívül büszke vagyok a teljesítményükre. A nap legszebb küzdelmeit Márkus Roland mutatta be, aki nagy fölénnyel „végig gázolt” a mezőnyön. Az Eb-ig még két válogató verseny lesz. Bízom benne, hogy a jelenlegi formát sikerül tartunk és az Európa-bajnokságon több versenyzőnk is magára húzhatja a címeres mezt – bizakodott Janku Ferenc edző.

vehirsport.hu

További cikkek

Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A lehetetlen nem létezik – Muhammad Ali közismert ars poeticáját évről évre bizonyítja Veszprém világ- és Európa-bajnok klasszisa, Bécsi Nikolett, aki ellenfelei elképesztő fizikai fölényét két küzdősportban – tékvandóban és kick-boxban – is rendre leküzdi.
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Eredményesen szerepelt a Veszprémi Judo SE a hazai rendezésű regionális rangsorversenyén.
Eb-kvótával és huszonhat éremmel tért haza a veszprémi szumócsapat
Eb-kvótával és huszonhat éremmel tért haza a veszprémi szumócsapat
Tíz arany-, tíz ezüst- és hat bronzéremmel tért haza a Dunaharasztiban rendezett szumóversenyről a veszprémi Centrum SE.
2020. augusztus 13. // Ipoly névnap