Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

A vetésisek voltak a leggyorsabbak

2019. április 12. 7:30
A veszprémi Vetési Albert Gimnázium egyéniben és csapatban, a fiúknál és a lányoknál is aranyérmet szerzett a mezei futás diákolimpia országos döntőjében az V. korcsoportban.

Április 10-én rendezték meg a 2018/2019-es tanév mezei futás diákolimpia országos döntőjét Gödöllőn, ahol a II-VI. korcsoport atlétái mérték össze tudásukat. A hagyományoknak megfelelően sokan képviselték városunkat a seregszemlén, akik közül cikkükben a dobogón végzőket emeltük ki.

A III. korcsoport egyéni számában (2500 m) harmadik helyezést ért el Szirbek Albert, a veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola tanulója. Szintén egyéniben az V. korcsoportban (4500 m) kettős sikernek örülhetett a Vetési Albert Gimnázium, ugyanis a fiúknál Zsetnyai Ákos, a lányoknál pedig Varga Gréta Barbara is aranyérmes lett.

A Vetési aranyérmes fiúcsapata - Fotók: DiákolimpiaA Vetési aranyérmes fiúcsapata - Fotók: Diákolimpia

A csapatversenyben III. korcsoportban a lányoknál a veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola együttese – Szemán Kata, Vajthó Barbara, Németh Dóra, Esső Dóra és Nagy Boglárka – bronzérmes lett.

A Vetési leányai is a dobogó tetejére állhattakA Vetési leányai is a dobogó tetejére állhattak

Az V. korcsoport csapatküzdelmében pedig – akárcsak egyéniben – tarolt a Vetési, Szász Péter testnevelő tanár tanítványai ugyanis mindkét nemnél a dobogó tetejére állhatott. A Varga Gréta Barbara, Kirsch Natália, Molnár Blanka, Mező Zsófia Márta, Csik Ildikó Vivien összetételű lány, valamint a Zsetnyai Ákos, Tóth Márton, Molnár Attila, Erdélyi Benedek, Páll Sebestyén alkotta fiú alakulat sem talált legyőzőre.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.