2020. augusztus 3. // Hermina névnap

Ezt a diót is feltörnék

2019. április 29. 17:23
veszpremkosar.hu
A másodosztályú kosárlabdaliga elődöntőjében garantáltan nehezebb feladat vár a Hoya-Pannon Egyetem Veszprémre, mint a sikerrel megvívott negyeddöntőben. Sportolóink ezzel együtt pozitívan és optimistán várják a Nyíregyháza elleni párharc május 2-án (csütörtök, 18 óra) tartandó első felvonását: megmutatnák, hogy remek csapatuk van.

Slágermérkőzésekkel folytatódik a pontvadászat hajrája, hiszen a felsőházi play-off négy legjobb alakulata közé az NB I/B Piros csoport alapszakaszának első négy helyezettje jutott. Vagyis az élen zárt mieink a – két győzelemig tartó – elődöntőben a negyedikként „leintett” Nyíregyháza Blue Sharks-szal találkoznak, míg a másik ágon a második MAFC a harmadik Oroszlányi SE Lions-szal „randevúzik”. Mint arról beszámoltunk: Madár Andrásék a nyolc között kettő–nullára múlták felül a Pécsi VSK-Kronosz Kiadót (97-83; 57-108), és a nyírségiek is hasonló arányban páholták el a veszélyesebbnek hitt BKG-Príma SE-t (94-83; 84-86). Az egyetemistáknak a szezonban ez lesz a negyedik összecsapása az észak-alföldiekkel, karácsony előtt 99-83-ra, a dr. Hepp Ferenc-emlékkupa februári fináléjában 84-67-re nyertek, ám az alapszakasz utolsó fordulójában az ellenfél örülhetett (94-75), igaz, azon derbi eredménye már nem számított sehová.

Kosarasaink megkezdik az elődöntő küzdelmeit - Fotó: foto24.hu (archív)Kosarasaink megkezdik az elődöntő küzdelmeit - Fotó: foto24.hu (archív)

A veszprémiekre ezúttal az idény egyik legkomolyabb fellépése vár, ugyanis a találkozónak nincs egyértelmű favoritja. Két jól felkészített társaság feszül egymásnak, a rivális minden bizonnyal szorossá tenné a nyitányt – mi több, nyerne is a királynék városában –, tehát ez a dió sokkal keményebbnek ígérkezik, ezáltal nehezebb is lesz feltörni. Intenzív és izgalmas megmérettetés, nagy taktikai csata jósolható. A hazai pálya viszont a bajnokságban eddig pompásan teljesítő, szépen összeállt bakonyiak mellett szól – emiatt lehet is rajtuk némi nyomás.

– Ismerjük a vetélytársat, kiváló és tehetséges keretük van, biztosan felénk is ráhangolódva érkeznek, de a sorsunk a saját kezünkben van, egyszóval bízok a tanítványaimban, illetve a diadalunkban – mondta Mérész Csaba vezetőedző. – A céljaink nem változtak, szeretnénk a finálé egyik résztvevői lenni, miközben mindig egy bajnokira tervezünk előre, most ezt a viadalt óhajtjuk sikerrel abszolválni. Persze az sem lenne baj, ha látványos és magas színvonalú előadással rukkolnánk elő, a legfontosabb mégis az, hogy az évadbeli hazai veretlenségünket megőrizzük. Ősz óta két vereséget számlálunk, az egyik zakót éppen a „Cápák” segítették fel ránk, ezért velük szemben van némi törlesztenivalónk. Nem lesz könnyű dolgunk, így alapvető tézis, hogy mentálisan és fejben rendben legyünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy mit kell csinálnunk, ezt remélhetőleg a pályán is meg tudjuk majd valósítani – fogalmazott a szakember.

– „Fel kell kötnünk a gatyánkat”, ha a legjobbunkat akarjuk nyújtani. Remélem, hogy a szurkolóink szép számmal kijönnek – az általuk nagyszerű atmoszférát árasztó – Vetési gimnázium tornatermébe, mert szükségünk lesz a biztatásukra, a támogatásukra. A nyíregyháziak ellen megpróbáljuk a saját kosárlabdánkat játszani, mivel azt szeretnénk rájuk erőltetni. Egy jó formában lévő és magas szintet képviselő együttest fogadunk, azt várom, hogy motiváltak legyünk és végig koncentráltan pattogtassunk. Nem szabad elfelejtenünk az alaptaktikánkat, mert csak úgy uralhatjuk a történéseket. Ha egy tökéletesre hajazó játékkal tudunk szolgálni: szigorúan védekezünk, figyelünk a lepattanók megszerzésére, minél kevesebb labdát adunk el, a másik oldalon pedig – az események kontrollálásán túl – gyors és kombinatív támadásokat szövünk, akkor tehetünk egy lépést a hőn áhított bajnoki döntő felé – tette hozzá.

vehirsport.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
következő események betöltése
kosárlabda férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2019/2020 24. 2020. március 11. 20:30 Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola Nagykőrös HOYA-PE Veszprém 59-96
kosárlabda férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2019/2020 23. 2020. március 6. 19:00 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium HOYA-PE Veszprém TF-Budapest 83-77
kosárlabda férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2019/2020 22. 2020. február 29. 18:00 Budapest, Bálint Márton Gimnázium MTK HOYA-PE Veszprém 64-89
előző események betöltése

További cikkek

2020. augusztus 3. // Hermina névnap