2019. november 13. // Szilvia névnap

Ismét a Bakonyban a Kárpátok kerékpárosai

2019. április 29. 17:43
Vasárnap ismét térségünkbe látogat a Carpathian Couriers nemzetközi kerékpáros utánpótlás verseny.

Veszprém hatodik alkalommal kapcsolódik be a több évtizedes múlttal rendelkező megmérettetésbe, amihez annak idején lengyel testvérvárosunk, Tarnów invitálására csatlakoztunk – elevenítette fel az U23-as futam veszprémi történelmét Porga Gyula polgármester a verseny hétfői sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a futam rangját adja, hogy több olyan fiatal is részt vett rajta az évek során, akik később nagy karriert futottak be. A program nemcsak a testvérvárosi kapcsolatok miatt fontos Veszprémnek, hanem azért is, mert összeköti a V4-országokat.

fotó: carpathianrace.eufotó: carpathianrace.eu

Az idén a magyar szakasszal zárul az egyhetes versenysorozat, a mezőny kedden a lengyel Lublinban teljesíti a prológot, majd szerdán a Polaniec-Tarnów, csütörtökön a Tarnów-Nowy Sacz, pénteken az Oswiecim-Jablonka szakaszokon versenyeznek, szombaton pedig Szlovákiában Poprad környékén tekernek.

Vasárnap délben rajtolnak majd a biciklisták a veszprémi Óváros térről, hogy a dél-bakonyi és Balaton-felvidéki utakat bejárva, többek között Kapolcsot, Padragkutat, Tapolcát is érintve délután három óra magasságában érkezzenek meg Pápára, a magyarországi szakasz – és egyben az egész verseny – céljába, ahol feltehetően ezúttal is lelkes közönség fogadja majd a fiatal versenyzőket. Legalábbis dr. Áldozó Tamás, Pápa alpolgármestere szerint az elmúlt években szemmel láthatóan egyre nőtt az érdeklődők száma. A verseny leintése után egyébként nem minden versenyző indul azonnal haza: Pápa városa térítésmentesen biztosít szállást és étkezést azoknak a versenyzőknek, akik ezt igényelték.

A 25 csapatot és 125 versenyzőt felvonultató futamon ezúttal is szurkolhatunk magyar résztvevőkért – tudtuk meg a magyarországi szakaszt szervező Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. vezetőjétől, Sigmond Esztertől. A magyar nemzeti válogatottat öt fiatal kerékpáros erősíti.

A verseny idejénérvényes forgalomkorlátozásról és parkolási tilalomról ide kattintva tájékozódhat.

vehirsport.hu

További cikkek

Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Megyeszékhelyünk 21 éves biliárdos tehetsége, Szolnoki Olivér felnőtt kategóriában tizenharmadik, összességében pedig huszonkilencedik magyar bajnoki címét gyűjtötte be szeptember 15-én a Budapesten rendezett pool biliárd 8-as országos megmérettetésen.
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.
A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Szívesen beszélgetne a világbajnok nyíltvízi úszó Rasovszky Kristóffal? Megismerné a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó Nagy László történetét? Vagy esetleg vérét adná egy nemes célért? Ha igen, akkor mindezt megteheti a szombati nap folyamán az egykori Vasas Sportpályán.
2019. november 13. // Szilvia névnap