2020. november 30.
//
András, Andor névnap

Ismét a Bakonyban a Kárpátok kerékpárosai

2019. április 29. 16:43
Vasárnap ismét térségünkbe látogat a Carpathian Couriers nemzetközi kerékpáros utánpótlás verseny.

Veszprém hatodik alkalommal kapcsolódik be a több évtizedes múlttal rendelkező megmérettetésbe, amihez annak idején lengyel testvérvárosunk, Tarnów invitálására csatlakoztunk – elevenítette fel az U23-as futam veszprémi történelmét Porga Gyula polgármester a verseny hétfői sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a futam rangját adja, hogy több olyan fiatal is részt vett rajta az évek során, akik később nagy karriert futottak be. A program nemcsak a testvérvárosi kapcsolatok miatt fontos Veszprémnek, hanem azért is, mert összeköti a V4-országokat.

fotó: carpathianrace.eufotó: carpathianrace.eu

Az idén a magyar szakasszal zárul az egyhetes versenysorozat, a mezőny kedden a lengyel Lublinban teljesíti a prológot, majd szerdán a Polaniec-Tarnów, csütörtökön a Tarnów-Nowy Sacz, pénteken az Oswiecim-Jablonka szakaszokon versenyeznek, szombaton pedig Szlovákiában Poprad környékén tekernek.

Vasárnap délben rajtolnak majd a biciklisták a veszprémi Óváros térről, hogy a dél-bakonyi és Balaton-felvidéki utakat bejárva, többek között Kapolcsot, Padragkutat, Tapolcát is érintve délután három óra magasságában érkezzenek meg Pápára, a magyarországi szakasz – és egyben az egész verseny – céljába, ahol feltehetően ezúttal is lelkes közönség fogadja majd a fiatal versenyzőket. Legalábbis dr. Áldozó Tamás, Pápa alpolgármestere szerint az elmúlt években szemmel láthatóan egyre nőtt az érdeklődők száma. A verseny leintése után egyébként nem minden versenyző indul azonnal haza: Pápa városa térítésmentesen biztosít szállást és étkezést azoknak a versenyzőknek, akik ezt igényelték.

A 25 csapatot és 125 versenyzőt felvonultató futamon ezúttal is szurkolhatunk magyar résztvevőkért – tudtuk meg a magyarországi szakaszt szervező Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. vezetőjétől, Sigmond Esztertől. A magyar nemzeti válogatottat öt fiatal kerékpáros erősíti.

A verseny idejénérvényes forgalomkorlátozásról és parkolási tilalomról ide kattintva tájékozódhat.

vehirsport.hu

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
A hagyományos népi lakodalom mellett ma már legalább ennyire, ha nem jobban népszerűek a modern felfogású esküvők. Az újszerű megközelítések mellett pedig kezdenek megjelenni olyan szokások is, amelyek az ifjú páron és a násznépen kívül is felmelegítik a lelkeket. Ennek pedig csak örülni tudunk.