2020. május 27. // Hella névnap

Tucatnyi tájfutó medál a Mecsekből

2019. május 1. 21:07
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói összetett időeredményük alapján négy arany-, hét ezüst- és egy bronzérmet szereztek a Mecsek Open – nemzetközi tájékozódási futóversenyen.

A húsvéti hosszú hétvégén rendezték meg a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség, valamint a Baranya Megyei Tájékozódási Futó Szövetség megbízásából a Mecsek Open elnevezésű nemzetközi tájfutó versenyt, amely egyúttal az első válogató is volt az idei Ifjúsági Európa-bajnokságra, továbbá a junior és felnőtt világbajnokságra.

Elsőként Pécs egyik frekventált helyszínén, a Zsolnay Kulturális Negyedben került sor egy sprint futamra. – A rövid pályák teljesítése során rengeteg áthatolhatatlan objektum nehezítette a versenyzők útvonalválasztását (magas kerítsek, kőfalak, magánterületek, épületek, forgalmas útvonalak, vagy más miatt tiltott területek, amelyet ki kellett kerülni). Az ellenőrző pontokat néhol elég trükkösen helyezték el a pályakitűzők, a felkutatásuk igazi élményszámba ment az épületek, alig észrevehető átjárók, lépcsők, valamint a zöldterületek és műemlékekben gazdag terek között – árulta el Mérő Edit, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutó szakosztályának sajtóreferense.

A Veszprémi Honvéd SE dobogósai - Fotó: Mérő EditA Veszprémi Honvéd SE dobogósai - Fotó: Mérő Edit

Egészen más jellegű kihívás várt a nevezőkre a verseny további részében: a második napi középtávú, illetve a harmadik napi normáltávú futam során már Orfű közelében, a Mecsek meredek völgyei és hegyoldalai, a környékre jellemző karsztképződmények, az óriási, akár húsz méternél is mélyebb töbrök és víznyelők között kellett bizonyítaniuk a tájékozódási képességeiket.

A tíz ország 55 klubjából érkező futók között szép sikereket értek el a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói, akik összetett időeredményük alapján négy arany-, hét ezüst- és egy bronzérem birtokában zárták a hétvégét.

Eredmények:
M14B: 2. Kovács Jeromos
M21Bshort: 2. Bálint Bence
M40B: 2. Molnár Zoltán
M65B: 3. Bikki Sándor
M70B: 1. Andrási Lajos
W10D: 2. Gaschler Janka
W14B: 2. Gaschler Emma
W18A: 1. Mérő Dominika
W21C: 2. Heuer Adrienn
W55B: 2. Böröczkyné Makai Anna
W65B: 1. Wieder Ilona
W70B: 1. Komár Béláné

vehirsport.hu
2020. május 27. // Hella névnap