2019. november 13. // Szilvia névnap

Karnyújtásnyira járt az Eb-győzelemtől

2019. május 13. 14:31
Szolnoki Olivér teljesítményének hála ismét gazdagabb lett a magyar biliárdsport: a fiatal veszprémi reménység ezüstérmet szerzett az olaszországi Treviso városában rendezett U23-as pool-biliárd Európa-bajnokságon.

Szolnoki Olivérre, a királynék városának ifjú, mégis rutinos biliárd kiválóságára komoly próbatétel várt május 4. és 7. között: úti céljául ezúttal Olaszországot és azt a várost kellett vennie, ahonnan a közkedvelt édesség, a tiramisu is származik: Trevisot. Ugyanis az ott rendezett U23-as pool-biliárd Európa-bajnokságon igencsak nívos nemzetközi mezőnyben kellett helytállnia.

Szolnoki Olivér és Gre Lenders az EPBF elnöke (Fotó: EPBF)Szolnoki Olivér és Gre Lenders az EPBF elnöke (Fotó: EPBF)

Jól indult a megmérettetés megyeszékhelyünk 22 éves tehetsége számára: az első körben 5-8-ról fordított és diadalmaskodott végül 9-8-ra a német Luca Menn ellen. Második lépésként a hazai Fausto Colombini várt rá, akit szintén sikerült felülmúlnia, így kerülhetett a legjobb nyolc közé. Ott 9-7-re verte a ciprusi Osman Sanlisoyt, majd az elődöntőben kiélezett küzdelemben, 9-8-ra győzte le a finn Casper Matikainent.

Karnyújtásnyira volt az Eb-győzelem, a litván Pijus Labutis azonban megállította a döntőben Olivért egy 9-7-es eredménnyel. Aggodalomra viszont semmi ok, hiszen teljesítményére nemcsak városunk, hanem az egész ország büszke lehet.

Simon Dani

További cikkek

Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Megyeszékhelyünk 21 éves biliárdos tehetsége, Szolnoki Olivér felnőtt kategóriában tizenharmadik, összességében pedig huszonkilencedik magyar bajnoki címét gyűjtötte be szeptember 15-én a Budapesten rendezett pool biliárd 8-as országos megmérettetésen.
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.
A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Szívesen beszélgetne a világbajnok nyíltvízi úszó Rasovszky Kristóffal? Megismerné a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó Nagy László történetét? Vagy esetleg vérét adná egy nemes célért? Ha igen, akkor mindezt megteheti a szombati nap folyamán az egykori Vasas Sportpályán.
2019. november 13. // Szilvia névnap