2021. április 19.
//
Emma névnap

Karnyújtásnyira járt az Eb-győzelemtől

2019. május 13. 14:31
Szolnoki Olivér teljesítményének hála ismét gazdagabb lett a magyar biliárdsport: a fiatal veszprémi reménység ezüstérmet szerzett az olaszországi Treviso városában rendezett U23-as pool-biliárd Európa-bajnokságon.

Szolnoki Olivérre, a királynék városának ifjú, mégis rutinos biliárd kiválóságára komoly próbatétel várt május 4. és 7. között: úti céljául ezúttal Olaszországot és azt a várost kellett vennie, ahonnan a közkedvelt édesség, a tiramisu is származik: Trevisot. Ugyanis az ott rendezett U23-as pool-biliárd Európa-bajnokságon igencsak nívos nemzetközi mezőnyben kellett helytállnia.

Szolnoki Olivér és Gre Lenders az EPBF elnöke (Fotó: EPBF)Szolnoki Olivér és Gre Lenders az EPBF elnöke (Fotó: EPBF)

Jól indult a megmérettetés megyeszékhelyünk 22 éves tehetsége számára: az első körben 5-8-ról fordított és diadalmaskodott végül 9-8-ra a német Luca Menn ellen. Második lépésként a hazai Fausto Colombini várt rá, akit szintén sikerült felülmúlnia, így kerülhetett a legjobb nyolc közé. Ott 9-7-re verte a ciprusi Osman Sanlisoyt, majd az elődöntőben kiélezett küzdelemben, 9-8-ra győzte le a finn Casper Matikainent.

Karnyújtásnyira volt az Eb-győzelem, a litván Pijus Labutis azonban megállította a döntőben Olivért egy 9-7-es eredménnyel. Aggodalomra viszont semmi ok, hiszen teljesítményére nemcsak városunk, hanem az egész ország büszke lehet.

Simon Dani

További cikkek

Nemzetközi győzelemmel tért vissza
Nemzetközi győzelemmel tért vissza
A veszprémi tehetség, Szolnoki Olivér izgalmas finálé után nyerte meg a Csehországban július 18. és 19. között rendezett Best of East Pardubice Opent.
Biliárdtippek egy profitól, ha a szórakozóhelyek újranyitnak – VIDEO
Biliárdtippek egy profitól, ha a szórakozóhelyek újranyitnak – VIDEO
A sportág legfontosabb tudnivalóiról egy igazi szaktekintélyt, az ország egyik legjobb biliárdosát, a veszprémi Szolnoki Olivért kérdeztük.
Szolnoki Olivér képviselte volna hazánkat Las Vegasban – a koronavírus-járvány miatt nem utazhat
Szolnoki Olivér képviselte volna hazánkat Las Vegasban – a koronavírus-járvány miatt nem utazhat
Miután a svájci fővárosban, Bernben rendezett kvalifikációs versenyen parádés diadalokat aratott riválisai felett városunk ifjú biliárdos tehetsége, Szolnoki Olivér kivívta a jogot, hogy hazánkat is képviselje április elején, a Nevada állambeli Las Vegasban rendezendő US Open pool-biliárd megmérettetésen. A koronavírus-járvány miatt jelenleg azonban beutazási tilalom van az Amerikai Egyesült Államokba, így a fiatal veszprémi lemondani kényszerül élete eddigi egyik legnagyobb lehetőségéről.
Ötödik hely a görög fővárosban
Ötödik hely a görög fővárosban
A görög fővárosban, Athénban január 16. és 19. között rendezett pool-biliárd tornán városunk ifjú tehetsége, Szolnoki Olivér az előkelő ötödik helyen végzett.
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.