Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Karnyújtásnyira járt az Eb-győzelemtől

2019. május 13. 14:31
Szolnoki Olivér teljesítményének hála ismét gazdagabb lett a magyar biliárdsport: a fiatal veszprémi reménység ezüstérmet szerzett az olaszországi Treviso városában rendezett U23-as pool-biliárd Európa-bajnokságon.

Szolnoki Olivérre, a királynék városának ifjú, mégis rutinos biliárd kiválóságára komoly próbatétel várt május 4. és 7. között: úti céljául ezúttal Olaszországot és azt a várost kellett vennie, ahonnan a közkedvelt édesség, a tiramisu is származik: Trevisot. Ugyanis az ott rendezett U23-as pool-biliárd Európa-bajnokságon igencsak nívos nemzetközi mezőnyben kellett helytállnia.

Szolnoki Olivér és Gre Lenders az EPBF elnöke (Fotó: EPBF)Szolnoki Olivér és Gre Lenders az EPBF elnöke (Fotó: EPBF)

Jól indult a megmérettetés megyeszékhelyünk 22 éves tehetsége számára: az első körben 5-8-ról fordított és diadalmaskodott végül 9-8-ra a német Luca Menn ellen. Második lépésként a hazai Fausto Colombini várt rá, akit szintén sikerült felülmúlnia, így kerülhetett a legjobb nyolc közé. Ott 9-7-re verte a ciprusi Osman Sanlisoyt, majd az elődöntőben kiélezett küzdelemben, 9-8-ra győzte le a finn Casper Matikainent.

Karnyújtásnyira volt az Eb-győzelem, a litván Pijus Labutis azonban megállította a döntőben Olivért egy 9-7-es eredménnyel. Aggodalomra viszont semmi ok, hiszen teljesítményére nemcsak városunk, hanem az egész ország büszke lehet.

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.