2020. augusztus 13. // Ipoly névnap

Sikeres versenyek a birkózók mögött

2019. május 13. 19:14
A veszprémi Centrum Sport Egyesület birkózói három versenyen tizenkét éremmel és egy országos bajnoki címmel gazdagították dicsőségfalukat.

A diák korosztály szabadfogású területi bajnokságán Szecsődi Máté első, Jámbor Kristóf és Jámbor Levente második, míg Simon Domokos és Tóth Konrád harmadik helyen végzett és bejutott az országos bajnokság döntőjébe.

A legifjabbak gyermek birkózó gálán vettek részt Tatabányán, ahol Katona Martin és Tóth Krisztián ezüst-, Ihász Bence, Ormos-Székely Benett, Böröndi Zsombor és Pálinkás Gábor pedig bronzérmes lett.

A diák II. korosztály országos döntőjét Szentesen rendezték, amelyre nyolcvan egyesület több mint kétszázhúsz versenyzője nyert indulási jogot. A megmérettetésen díszvendége Bácsi Péter kétszeres Európa- és világbajnok és Deák Bárdos Mihály Európa-bajnok és hatszoros világbajnoki második helyezett volt.

Fotó: Centrum SEFotó: Centrum SE

Az első fordulóban Jámbor Leventének nem jött ki a lépés, mert kikapott ellenfelétől, azonban még reménykedett, hogy vigaszágon tovább tud birkózni. Ellenfelének azonban nem sikerült a negyeddöntőbe jutnia, így Jámbor számára véget ért a küzdelem.

Szecsődi Máté az egri ob-hoz hasonlóan ezúttal is határozott és magabiztos birkózással menetelt a döntőig, ahol csepeli ellenfelét is 8:0 után betusolta. Szecsődi teljesítményéhez Bacsa Péter, a birkózó szövetség alelnöke és Szőnyi János mesteredző, a szövetség szaktanácsadója is külön gratulált, mert ebben a súlycsoportban ritkán látni ilyen akció- és pontdús győzelmeket.

– Máté ezzel a győzelmével beírta a nevét a hazai birkózósport nagykönyvébe, hiszen nem sokan mondhatják el magukról, hogy egy versenyévadban mind kötött-, mind szabadfogásban bajnokok lettek – értékelt Janku Ferenc, az egyesület elnöke.

– A folytatásban a diák I-es korosztály országos bajnokságára készülnek a Centrum SE tehetségei és bízunk benne, hogy Gyomaendrődön is bajnokot avathatunk – tette hozzá.

vehirsport.hu

További cikkek

Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A lehetetlen nem létezik – Muhammad Ali közismert ars poeticáját évről évre bizonyítja Veszprém világ- és Európa-bajnok klasszisa, Bécsi Nikolett, aki ellenfelei elképesztő fizikai fölényét két küzdősportban – tékvandóban és kick-boxban – is rendre leküzdi.
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Eredményesen szerepelt a Veszprémi Judo SE a hazai rendezésű regionális rangsorversenyén.
Eb-kvótával és huszonhat éremmel tért haza a veszprémi szumócsapat
Eb-kvótával és huszonhat éremmel tért haza a veszprémi szumócsapat
Tíz arany-, tíz ezüst- és hat bronzéremmel tért haza a Dunaharasztiban rendezett szumóversenyről a veszprémi Centrum SE.
2020. augusztus 13. // Ipoly névnap