Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Világbajnoki arany után világkupa bronz

2019. május 21. 19:37
A Veszprémi Thai-Box SE versenyzője, Bécsi Nikolett a dobogó harmadik fokára állhatott a budapesti kick-box világkupán.

Nincs egy hónapja, hogy Bécsi Nikolett aranyérmet szerzett csapatban a németországi tékvandó-világbajnokságon. Nos, azóta sem sokat pihent a veszprémi klasszis, akire múlt héten már másik sportágában, kick-boxban várt feladat. Méghozzá a budapesti világkupán, ahol 42 ország több mint 1700 versenyzője küzdött az érmekért. A Veszprémi Thai-Box SE kiválósága, egyben a Padányi klub vezetőedzője 50 kg-os súlycsoportban, lightcontact kategóriában indult. Kiváló versenyzéssel menetelt az elődöntőig, ahol szoros küzdelemben maradt alul, így bronzérmet szerzett.

– Niki a vb után csak néhány nap pihenőt adott magának és máris folytatódott számára a mindennapi „mókuskerék”: edzések korareggel és a napi munka után késő estig, no meg persze a hétvégi viadalok vagy éppen az egyhetes világversenyek. Egy élsportolónak ez mindennapi rutin. Persze sokaknak fárasztónak tűnhet, de amíg motivált egy sportoló, addig a versenyek feltöltődést is jelentenek számára. Így van ez Nikinél is, ennek eredménye ez a világkupa bronzérem – fogalmazott Vajky László, Nikolett személyi edzője.

Vajky László és Bécsi NikolettVajky László és Bécsi Nikolett

– Nagyon jó érzéssel tölt el, amikor itthon vagy külföldön viszontláthatom a világ minden részéről érkező versenyzőtársaimat. Többségükkel őszinte öleléssel üdvözöljük egymást, mintha egy nagy családba térnénk haza. Kicsit tudathasadásos állapotnak tűnhet kívülről, amikor ezek után ellenfelekként kőkemény, akár kifulladásig tartó meccseket vívunk egymással. Azonban ez egyfajta kölcsönös tisztelet. Megtiszteljük a másikat azzal, hogy a legjavát adjuk a tudásunknak. Jó érzés, amikor nyerek, mert tudom, hogy komoly értéke van a győzelmeimnek. Amikor pedig vesztek, mint ahogyan a budapesti elődöntőben, nincs hiányérzetem, mert ellenfelemmel együtt mindketten mindent megtettünk a sikerért. Ettől csillog szépen ez bronzérem – magyarázta Bécsi, aki már a júniusi nemzetközi tékvandó megmérettetésére készül.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.