2020. július 8. // Ellák névnap

Két medencében is bizonyítottak

2019. május 24. 20:33
A Tüske uszodában rendezett Budapest kupán és a székesfehérvári korosztályos versenyen is remekeltek a Veszprémi Úszó Klub (VÚK) tehetségei.

A Veszprémi Úszó Klub versenyzői április 6-án a Tüske uszodában rendezett Budapest kupán szerepeltek, ahol 46 egyesület 561 versenyzője mérette meg magát 50, 100 és 200 m-es számokban.

A népes mezőnyben igazán szépen szerepeltek Hudi Zsanett és Balogh János tanítványai, akik számos egyéni csúcsot, aranyjelvényes szintidőt értek el, valamint több, országos bajnokságon való indulást jelentő szintidőt is sikerült teljesíteniük. Közülük is kiemelkedik Matyikó Marcell és Mürkli Márton teljesítménye, előbbe 200 m háton, utóbbi pedig 200 m gyorson ért el harmadik helyezést.

A VÚK tizenhét fős küldöttsége április 27-én a 8-11 évesek számára megrendezett úszóversenyen vett részt a Székesfehérváron, ahol 33 műhely 381 úszója szállt medencébe.

Vallainé Erika, Czaunné Edina és Hudi Zsanett tanítványai szintén kitettek magukért: rengeteg új egyéni csúcs, ezüst- és bronzjelvényes szintidő született. Kovács-Pimper Gergő (50 m gyorson) és Gombás Médea (100 m háton) révén pedig két bronzérem is került az egyesület tarsolyába.

vehirsport.hu

További cikkek

Két veszprémi a legértékesebb magyar sportolók között
Két veszprémi a legértékesebb magyar sportolók között
A Telekom Veszprém csapatkapitánya, Lékai Máté és a Balaton Úszó Klub világ- és Európa-bajnok nyílt vízi úszója, Rasovszky Kristóf is felkerült a Forbes magazin magyar kiadásának listájára, melyen a legértékesebb honi sportolók szerepelnek.
Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló
Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló
A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.
A veszprémi klubot választotta az olimpiára készülő úszó
A veszprémi klubot választotta az olimpiára készülő úszó
Bajáról a Balaton Úszó Klub Veszprémhez (BÚK) igazolt a kétszeres junior és egyszeres ifjúsági Európa-bajnok úszó, Kalmár Ákos. Méghozzá azért, hogy együtt dolgozhasson a világ- és Európa bajnok Rasovszky Kristóffal és edzőjével, Szokolai Lászlóval.
Augusztus 1-jén rendezik meg a 38. Balaton-átúszást
Augusztus 1-jén rendezik meg a 38. Balaton-átúszást
A tervek szerint augusztus 1-jén lesz a 38. Lidl Balaton-átúszás, amelyen hagyományosan Révfülöpről indulnak a résztvevők, és a balatonboglári Platán strandra érkeznek meg.
Kapás Boglárka nem hajszolja a csúcsformát
Kapás Boglárka nem hajszolja a csúcsformát
Egyelőre „nem hajszolja a csúcsformát” a világbajnok Kapás Boglárka, ugyanakkor a várhatóan év végén sorra kerülő országos bajnokságon már szeretne olyan időt úszni 200 méter pillangón, amellyel megerősítheti olimpiai kerettagságát.
2020. július 8. // Ellák névnap