2020. július 8. // Ellák névnap

Amorim a hónap legjobbja Európában!

2019. május 25. 13:30
sport1tv.hu
A Győri Audi ETO KC 32 éves világbajnok brazil balátlövőjét választották meg májusban a hónap legjobb kézilabdázónőjének az Európai Kézilabda-szövetség ankétján.

Azok után, hogy az EHF közönségszavazásán megválasztották a Final Four legjobb játékosának, újabb elismerést kapott Eduarda Amorim. A Győri Audi ETO KC brazil balátlövője az európai szövetség tudósítóinak ankétján kiérdemelte a hónap játékosa címet.

Amorim a kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében előbb a Vipers Kristiansandnak lőtt négy gólt, majd a fináléban hetet a Rosztov-Donnak, emellett végig elsőrangúan védekezett. Így nem volt meglepő, hogy tavaly május után, az idei év ötödik hónapjában is ő kapta meg a díjat – írja a sport1tv.hu.

Amorim: Először gondolkoztam el a visszavonuláson! (Kép: kezilabda-live.hu)Amorim: Először gondolkoztam el a visszavonuláson! (Kép: kezilabda-live.hu)

– Minden idényben új motivációnk van. Nagyszerű csapatunk volt ebben a szezonban. Remekül éreztem magam a közösségben, bíztunk egymásban és együtt lettünk még erősebbek. Nekem nem volt könnyű évadom, a sérülések először gondolkoztattak el a visszavonuláson. De visszaküzdöttem magam, és megérte! – nyilatkozta az EHF hivatalos oldalának a 32 esztendős tehetség.

A voksoláson az első ötbe négy olyan kézilabdázónő fért be, aki Magyarországon játszik. Amorim mögött csapattársa, Amandine Leynaud lett a második, míg a harmadik és az ötödik helyen két EHF-kupa-győztes siófoki, Andrea Kobetic és Estelle Nze Minko végzett. Csak a negyedik helyezett, a rosztovi Anna Vjahirjeva az, aki nem hazánkban játszik.

A férfiak szavazásán pedig a THW Kiellel EHF-kupát nyerő Niklas Landin végzett az élen, megelőzve másik két kapust, Dejan Miloszavljevet (Vardar Szkopje) és Vladimir Cuparát (Kielce).

vehirsport.hu
2020. július 8. // Ellák névnap