2020. augusztus 10. // Lörinc névnap

Egy hétvége, két verseny, nyolc érem

2019. május 28. 20:53
Janku Ferenc
Eseménydús hétvégéje volt a Centrum SE birkózószakosztályának, hiszen versenyzőik két nap alatt több mint 800 kilométert utaztak.

Május 25-én, szombaton a Szigetszentmiklóson megrendezett szumóversenyen szerepeltek a veszprémi kék-fehérek. Gáspár Bence két korosztályban is elindult (gyerek és U12) és mindkettőben bajnok lett, míg Simon Domokos U12-ben második helyen végzett.

Az U14-es korosztály számára a magyar bajnoki cím elnyerése volt a cél. Márkus Roland remek küzdelemben szerzett ezüstérmet az országos bajnokság döntőjében, Jámbor Kristóf pedig az 55 kg fináléjában magabiztosan szerezte meg a bajnoki címe. Így a rangsorban megszerzett pontjai alapján mindkét versenyző tagja lett az őszi Európa-bajnokságra készülő nemzeti válogatottnak.

Az U14-es korosztály számára válogatóversenyt tartottak, amelyre kizárólag az Európa-bajnokságra való kijutás volt a tét. 65 kilóban Nagy Gergő ezüstérmet szerzett, míg a 75 kg-ban Andorkó Levente a bronzmedált vihette haza, így mindkettejük számára megmaradt az esély az Eb-szereplésre.

Fotó: Centrum SEFotó: Centrum SE

Vasárnap a diák I-es korosztály szabadfogású országos bajnokság döntőjét rendezték Gyomaendrődön, amelyre 14 súlycsoportban összesen 261 sportoló kvalifikálta magát.

A Centrum SE sportolói közül négy fő jutott a döntőbe, azonban sérülés és betegség miatt csak Jámbor Kristóf tudott részt venni a megmérettetésen. Kristóf egy nem túl szerencsés sorsolásnak köszönhetően már a második fordulóban összeakadt legnagyobb riválisával, s bár a mérkőzésen végig ő kezdeményezett, ellenfele összeszedett védekezésével mégis megszerezte a győzelmet. Innentől a veszprémi birkózó nagyon koncentráltan birkózott és ellenfelein remek akciókat végrehajtva végül országos bajnoki harmadik helyezést érte el.

vehirsport.hu

További cikkek

Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A lehetetlen nem létezik – Muhammad Ali közismert ars poeticáját évről évre bizonyítja Veszprém világ- és Európa-bajnok klasszisa, Bécsi Nikolett, aki ellenfelei elképesztő fizikai fölényét két küzdősportban – tékvandóban és kick-boxban – is rendre leküzdi.
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Eredményesen szerepelt a Veszprémi Judo SE a hazai rendezésű regionális rangsorversenyén.
Eb-kvótával és huszonhat éremmel tért haza a veszprémi szumócsapat
Eb-kvótával és huszonhat éremmel tért haza a veszprémi szumócsapat
Tíz arany-, tíz ezüst- és hat bronzéremmel tért haza a Dunaharasztiban rendezett szumóversenyről a veszprémi Centrum SE.
2020. augusztus 10. // Lörinc névnap