2020. augusztus 15. // Mária névnap

Weapon SC: két ezüst az országos versenyen

2019. június 6. 7:00
Hitük akárcsak a szívük: törhetetlen – míg Kun Marcell révén K1 szabályrendszerben, addig Pavelka Dominik által muay thaiban örvendett ezüstéremnek a Weapon Group SC május utolsó hétvégéjén Tapolcán, az ICO országos versenyen.

A tavasz utolsó szombatján Tapolca városa biztosított otthont az ICO országos versenysorozatnak, amelyen a Dobos Gergely vezette veszprémi Weapon Group SC muay thai K1 szakága ezúttal három versenyzővel is képviseltette magát.

Fotók: Dobos GergelyFotók: Dobos Gergely

A 11 esztendős Sipos Regina (-43 kg-ban) K1 light contact szabályrendszerben készült indulni, sajnos a nevezett ellenfele azonban nem jelent meg: így a mérkőzésük elmaradt. Kiss Dénes 15 éves tanítványa, Pavelka Dominik (-75 kg-ban) viszont kőkeményen megmérettette magát, s eredményesen is teljesített, ugyanis muay thaiban súlycsoportja előkelő második helyét szerezte meg.

Dobos Gergely és a nagy reménység Kun MarcellDobos Gergely és a nagy reménység Kun Marcell

Akárcsak Dobos Gergely reménysége, a 19. születésnapját éppen kedden ünneplő Kun Marcell, aki -81 kg-ban K1 szabályrendszerben szállt harcba. A négy nevezett versenyzőtársából ketten azonban visszaléptek, ugyanis az Esztergomi Fighting Kempo versenyzője, Pokorni Ádám is leadta nevezését. Ám Dobos tanítványa nem riadt vissza a rutinos versenyzőtől, aki mindemellett Európa-bajnoki övvel is rendelkezik: Kun nemes küzdelemben, csak pontozással maradt alul.

A második menetben Kun Marcell földre kényszerítette rutinos ellenfelétA második menetben Kun Marcell földre kényszerítette rutinos ellenfelét

A vehirsport.hu megkeresésére Dobos Gergely elmondta, hogy büszke tanítványára, hiszen volt hite kiállni egy profi harcossal szemben. Szerinte az első menetet elvesztették, a másik kettő viszont az övéké volt: ugyanis a második felvonásban Marci egy gyönyörű kontra jobb horoggal le is ütötte ellenfelét, akire a vezetőbíró azonban nem számolt rá. Hozzátette, hogy igaz, végül egyhangú pontozással az esztergomi bunyóst hozták ki győztesnek, azonban az ezüstnek is örülnek, hiszen a mérkőzésből rengeteget tanulhattak. – Hosszú távon bizony a vereségek is javunkra válnak, hiszen minden a javukra válik azoknak, akik Istenben hisznek! – fűzte hozzá búcsúzásképp a büszke szakágvezető.

Simon Dani

További cikkek

Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A tudomány szerint alkalmatlan a küzdősportokra, világbajnok lett
A lehetetlen nem létezik – Muhammad Ali közismert ars poeticáját évről évre bizonyítja Veszprém világ- és Európa-bajnok klasszisa, Bécsi Nikolett, aki ellenfelei elképesztő fizikai fölényét két küzdősportban – tékvandóban és kick-boxban – is rendre leküzdi.
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Dzsúdóhétvége Nemesvámoson
Eredményesen szerepelt a Veszprémi Judo SE a hazai rendezésű regionális rangsorversenyén.
Eb-kvótával és huszonhat éremmel tért haza a veszprémi szumócsapat
Eb-kvótával és huszonhat éremmel tért haza a veszprémi szumócsapat
Tíz arany-, tíz ezüst- és hat bronzéremmel tért haza a Dunaharasztiban rendezett szumóversenyről a veszprémi Centrum SE.
2020. augusztus 15. // Mária névnap