Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hat aranyéremmel tért haza Romániából Bécsi Nikolett

2019. július 6. 12:37
Három egyéni elsőséggel (formagyakorlat, küzdelem, erőtörés) és három csapat aranyéremmel (erőtörés, küzdelem, speciáltörés) zárta a Román-kupát a veszprémi Padányi TKD klub klasszisa.

Június 20-22-ig – immáron harmadik alkalommal – rendezték meg Nagyváradon a sportág alapítójáról elnevezett tékvandó Román-kupát (3rd „Mightyfist” International Gen. CHOI Taekwon-do ITF Memorial Cup).

Öt ország közel 400 versenyzője küzdött az érmekért. A veszprémi Padányi TKD klub klasszisa, Bécsi Nikolett a három napos viadal első napján még nemzetközi vezetőbíróként szerepelt a páston gyerek, serdülő és junior korosztályok meccseit vezetve.

Az utolsó napon aztán mindhárom egyéni és csapatszámban tatamira lépett. A magyar válogatott oszlopos tagja magabiztosan teljesítette a reggeli törésszámokat: mindent eltörve maximális pontot szerzett, így a nap végén a dobogó tetejére állhatott.

Bécsi Nikolett román riválisát verte a finálébanBécsi Nikolett román riválisát verte a fináléban

Bécsi küzdelemben a románok válogatott versenyzőjével találkozott az elődöntőben, akit magas színvonalú küzdelemben, de egyhangú pontozással győzött le. A fináléban egy szintén román versenyző várta, akit egyértelmű fölénnyel, 4:0 arányban győzött le, így megérdemelten akasztották az újabb aranyérmet a nyakába.

A megmérettetést végük három egyéni elsőséggel (formagyakorlat, küzdelem, erőtörés) és három csapat aranyéremmel (erőtörés, küzdelem, speciáltörés) zárta a veszprémi klasszis.

Bécsi Nikolettnek kiválóan sikerült az elmúlt versenyszezonja, hiszen az évet Európa-kupa győzelemmel kezdte, amit ob-érmekkel és nemzetközi külföldi dobogós helyezésekkel folytatott, majd teljesítményét Németországban csapat világbajnoki címmel koronázta meg. Két héttel később aztán kick-box világkupa bronzérmet szerzett, most pedig – a tavaszi versenyszezon zárásaként – hat aranyérmet szerzett.

Ugyan a versenyszezonnak vége, de csak rövid pihenés vár rá, mert az elmúlt héten lezajlott Eb-válogatón megszerezte minden számára megszokott egyéni számban az indulás jogát. Így az októberi szarajevói Európa-bajnokságon küzdelemben, erőtörésben és formagyakorlatban is tatamira állhat. A felkészülése a nyár folyamán nemzetközi edzőtáborban folytatódik, az egyéni edzések pedig személyi edzőjével, Vajky Lászlóval már megkezdődtek.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.