Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csehországban is megismerték a nevét

2019. július 9. 16:42
A július 4. és 7. között, Csehországban rendezett Pardubice Open biliárd-megmérettetésen a veszprémi Szolnoki Olivér egyéniben az ötödik, míg párosban szlovák partnerével, Jakub Koniarral harmadik helyezést ért el.

Csehország biztosított otthont a múlt héten rendezett Pardubice Open biliárdversenynek, amelyen mások mellett a királynék városának nagy reménysége, Szolnoki Olivér is tudása bizonyítására készült. A verseny nívóját tovább növelte, hogy az egyéni csaták mellett párosban is megküzdhettek egymással a felek: Olivér partnere a szlovák Jakub Koniar volt.

Az egyéni versenyszám csoportkörében három győzelemmel, illetve 15:1-es frame aránnyal jutott a megyeszékhely biliárdosa a 128-as főtáblára, ahol két lengyel játékost is búcsúztatott: előbbit 6:2 arányban, míg utóbbit 6:3-ra győzte le.

Csehországban is megismerték Szolnoki nevét (fotosmidova.eu)Csehországban is megismerték Szolnoki nevét (fotosmidova.eu)

A legjobb 32 között lehengerlő teljesítményt produkálva a huszonkétszeres Európa-bajnok, illetve huszonháromszoros Euro Tour győztes, kétszeres világbajnok német Ralf Souquetet múlta felül 6:4-re. Olivért a negyeddöntőben végül a címvédő, későbbi tornagyőztes Konrad Juszczyszyn tudta csak megállítani.

Páros megmérettetésben pedig egészen az elődöntőig magabiztosan menetelt a szlovák-magyar duó: mindösszesen 1 framet buktak. Itt viszont a korábbi világbajnok párossal, a Makkonen Petri vezette finn duóval már nem bírtak, így az előkelő harmadik helyen zártak.

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.