2019. október 20. // Vendel névnap

Csehországban is megismerték a nevét

2019. július 9. 16:42
A július 4. és 7. között, Csehországban rendezett Pardubice Open biliárd-megmérettetésen a veszprémi Szolnoki Olivér egyéniben az ötödik, míg párosban szlovák partnerével, Jakub Koniarral harmadik helyezést ért el.

Csehország biztosított otthont a múlt héten rendezett Pardubice Open biliárdversenynek, amelyen mások mellett a királynék városának nagy reménysége, Szolnoki Olivér is tudása bizonyítására készült. A verseny nívóját tovább növelte, hogy az egyéni csaták mellett párosban is megküzdhettek egymással a felek: Olivér partnere a szlovák Jakub Koniar volt.

Az egyéni versenyszám csoportkörében három győzelemmel, illetve 15:1-es frame aránnyal jutott a megyeszékhely biliárdosa a 128-as főtáblára, ahol két lengyel játékost is búcsúztatott: előbbit 6:2 arányban, míg utóbbit 6:3-ra győzte le.

Csehországban is megismerték Szolnoki nevét (fotosmidova.eu)Csehországban is megismerték Szolnoki nevét (fotosmidova.eu)

A legjobb 32 között lehengerlő teljesítményt produkálva a huszonkétszeres Európa-bajnok, illetve huszonháromszoros Euro Tour győztes, kétszeres világbajnok német Ralf Souquetet múlta felül 6:4-re. Olivért a negyeddöntőben végül a címvédő, későbbi tornagyőztes Konrad Juszczyszyn tudta csak megállítani.

Páros megmérettetésben pedig egészen az elődöntőig magabiztosan menetelt a szlovák-magyar duó: mindösszesen 1 framet buktak. Itt viszont a korábbi világbajnok párossal, a Makkonen Petri vezette finn duóval már nem bírtak, így az előkelő harmadik helyen zártak.

Simon Dani

További cikkek

Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Megyeszékhelyünk 21 éves biliárdos tehetsége, Szolnoki Olivér felnőtt kategóriában tizenharmadik, összességében pedig huszonkilencedik magyar bajnoki címét gyűjtötte be szeptember 15-én a Budapesten rendezett pool biliárd 8-as országos megmérettetésen.
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.
A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Szívesen beszélgetne a világbajnok nyíltvízi úszó Rasovszky Kristóffal? Megismerné a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó Nagy László történetét? Vagy esetleg vérét adná egy nemes célért? Ha igen, akkor mindezt megteheti a szombati nap folyamán az egykori Vasas Sportpályán.
2019. október 20. // Vendel névnap