2020. április 3. // Buda, Richárd névnap

Romániában ünnepelték a veszprémi biliárdost

2019. július 30. 16:00
Szolnoki Olivér, a megyeszékhely biliárdos reménysége nyerte a romániai Nagyváradon július 27-28-án rendezett Transylvania Pool Association 9 golyós pool-versenyt.

Múlt hétvégén Romániát, azon belül pedig Nagyváradot – ahol a lakosság negyede magyar – vette úti céljául a királynék városának fiatal biliárdos kiválósága, Szolnoki Olivér. Ugyanis július 27. és 28. között a „keleti szomszédságban” rendezték a Transylvania Pool Association 9 golyós biliárd versenyt.

Romániában ünnepelték Szolnoki Olivért (Archív fotó)Romániában ünnepelték Szolnoki Olivért (Archív fotó)

A megmérettetésen az első két akadályt teljesen simán vette Szolnoki: előbb 7:0 arányban, utóbb pedig 7:1-re diadalmaskodott. Később, már a negyeddöntőbe kerülésért azonban a hazai Cristian Surdeaval kellett farkasszemet néznie, aki ellen nagyot küzdve 2:6-os hátrányból fordított és nyert végül 7:6-ra.

Innentől viszont – a szerencsés sorsolásnak hála – a legerősebb ellenfeleket elkerülte: a negyeddöntőben 7:5-re, az elődöntőben pedig 7:2-re nyert. A döntőben pedig a többszörös román bajnok Ladanyi Loan sem állíthatta már meg. Olivér a vártnál simábban, 7:3-as eredménnyel biztosította be végső győzelmét.

Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.
A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
2020. április 3. // Buda, Richárd névnap