2021. szeptember 28.
//
Vencel névnap

Kapás Boglárka: sokat tudok még fejlődni

2019. augusztus 1. 22:23
MTI
Elhagyva a gyorsúszást, kizárólag a pillangóra koncentrálva készülhet fel a jövő évi olimpiára Kapás Boglárka, aki 200 méter pillangón világbajnok lett a múlt héten a dél-koreai Kvangdzsuban.

A 26 éves versenyző csütörtökön az M1 aktuális csatornán azt mondta: a Koreai Köztársaságban rendezett viadal "jó visszajelzés volt számomra, hogy a gyorsúszó időm lejárt. Kihoztam belőle a maximumot, volt benne egy világbajnoki és egy olimpiai bronzérem, és további két országos csúcsot tartok még."

Az UTE úszója 2010-ben Szingapúrban ifjúsági olimpiai bajnok volt 200 méter pillangón, első nagy felnőtt sikereit viszont gyorsúszásban érte el: 2015-ben Kazanyban 1500 méteren világbajnoki, egy évvel később Rio de Janeiróban pedig 800 méteren olimpiai bronzérmet nyert.

Kapás - ahogy a kvangdzsui sikere után is leszögezte - továbbra is elégedetlen a világbajnoki idejével, még akkor is, ha 2:06.78-as egyéni csúccsal nyert.

"Ez még mindig nem olyan, amit várnék magamtól, és tudom, hogy ennél sokkal többet dolgoztam, és jobbat tudok. Egy kis tüske maradt benne amiatt, hogy egy világbajnoki döntőben nem tudtam magamból kihozni a legtöbbet" - nyilatkozta Kapás, ugyanakkor leszögezte, hogy a fináléban természetesen a győzelem a legfontosabb.

Kapás hangsúlyozta, még nem tartja magát a legjobb 200 pillangósnak, ehhez legalább fél másodpercet szeretne javítani egyéni legjobbján, ugyanakkor véleménye szerint ezt elérheti, hiszen a tokiói olimpiára már csakis erre az úszásnemre készül majd.

"Rengeteg edzésnyi hátrányom van, sokat tudok még fejlődni és ez még motiváltabbá tesz. Nagyon sok tartalékom van még" - mondta.

vehirsport.hu

További cikkek

Rasovszky negyedik helyen végzett Barcelonában
Rasovszky negyedik helyen végzett Barcelonában
A Balaton Úszó Klub Veszprém olimpiai ezüstérmes klasszisa, Rasovszky Kristóf negyedik helyen zárt a nyíltvízi Európa-kupasorozat barcelonai állomásán.
Visszatérők is lehetőséget kapnak Marco Rossi keretében
Visszatérők is lehetőséget kapnak Marco Rossi keretében
Vécsei Bálint és Nagy Zsolt is bekerült a magyar labdarúgó-válogatott keretébe, amely októberben két világbajnoki selejtezőmérkőzést játszik.
Európai Diáksport Napja: Magyarországon 1500 iskola vesz részt a pénteki programban
Európai Diáksport Napja: Magyarországon 1500 iskola vesz részt a pénteki programban
Magyarországon 1500 iskola vesz részt a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által életre hívott, ma már Európai Diáksport Napja (ESSD) néven futó pénteki programban, melynek során az MDSZ mozgásra hívja a hazai általános és középiskolákat, amelyek között csaknem 20 millió forint értékben osztanak majd ki díjakat.
Magabiztos szegedi siker a PPD Zagreb ellen
Magabiztos szegedi siker a PPD Zagreb ellen
A Pick Szeged házigazdaként 30-21-re legyőzte a horvát PPD Zagreb csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, szerdán.
Planéta is bekerült Golovin első keretébe
Planéta is bekerült Golovin első keretébe
Planéta Szimonetta is bekerült a magyar női kézilabda-válogatott keretébe, amelyet első alkalommal az augusztus végén kinevezett Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány állított össze.