2019. november 15. // Albert, Lipót névnap

Kapás Boglárka: sokat tudok még fejlődni

2019. augusztus 1. 22:23
MTI
Elhagyva a gyorsúszást, kizárólag a pillangóra koncentrálva készülhet fel a jövő évi olimpiára Kapás Boglárka, aki 200 méter pillangón világbajnok lett a múlt héten a dél-koreai Kvangdzsuban.

A 26 éves versenyző csütörtökön az M1 aktuális csatornán azt mondta: a Koreai Köztársaságban rendezett viadal "jó visszajelzés volt számomra, hogy a gyorsúszó időm lejárt. Kihoztam belőle a maximumot, volt benne egy világbajnoki és egy olimpiai bronzérem, és további két országos csúcsot tartok még."

Az UTE úszója 2010-ben Szingapúrban ifjúsági olimpiai bajnok volt 200 méter pillangón, első nagy felnőtt sikereit viszont gyorsúszásban érte el: 2015-ben Kazanyban 1500 méteren világbajnoki, egy évvel később Rio de Janeiróban pedig 800 méteren olimpiai bronzérmet nyert.

Kapás - ahogy a kvangdzsui sikere után is leszögezte - továbbra is elégedetlen a világbajnoki idejével, még akkor is, ha 2:06.78-as egyéni csúccsal nyert.

"Ez még mindig nem olyan, amit várnék magamtól, és tudom, hogy ennél sokkal többet dolgoztam, és jobbat tudok. Egy kis tüske maradt benne amiatt, hogy egy világbajnoki döntőben nem tudtam magamból kihozni a legtöbbet" - nyilatkozta Kapás, ugyanakkor leszögezte, hogy a fináléban természetesen a győzelem a legfontosabb.

Kapás hangsúlyozta, még nem tartja magát a legjobb 200 pillangósnak, ehhez legalább fél másodpercet szeretne javítani egyéni legjobbján, ugyanakkor véleménye szerint ezt elérheti, hiszen a tokiói olimpiára már csakis erre az úszásnemre készül majd.

"Rengeteg edzésnyi hátrányom van, sokat tudok még fejlődni és ez még motiváltabbá tesz. Nagyon sok tartalékom van még" - mondta.

vehirsport.hu

További cikkek

Huszonnégy érem a szezon első versenyén
Huszonnégy érem a szezon első versenyén
A Balaton Úszó Klub Veszprém versenyzői tizenegy arany-, öt ezüst-, és nyolc bronzérmet szereztek a szombathelyi Colonia Claudia Sabariensum IV. fordulójában.
Stadionavató - Nagy Zsolt személyében Rossi újoncot avat
Stadionavató - Nagy Zsolt személyében Rossi újoncot avat
Marco Rossi szövetségi kapitány Nagy Zsolt személyében újoncot avat majd a magyar labdarúgó-válogatottban Uruguay ellen, a Puskás Aréna pénteki avatómérkőzésén.
Férfi kézilabda Eb: Császár Gábor nem zárkózik el a szerepléstől
Férfi kézilabda Eb: Császár Gábor nem zárkózik el a szerepléstől
Császár Gábor nem zárkózik el attól, hogy pályára lépjen a magyar férfi kézilabda-válogatottban a januári Európa-bajnokságon.
Stadionavató - Rossinak meg kell találnia cardiffi védelmét
Stadionavató - Rossinak meg kell találnia cardiffi védelmét
Négy nappal a cardiffi, sorsdöntő Eb-selejtező előtt pénteken 19 órától az Uruguay elleni barátságos mérkőzéssel avatja fel az új Puskás Arénát a magyar labdarúgó-válogatott; Marco Rossi szövetségi kapitány ígérete szerint nem tartalékol a walesi összecsapásra.
Walesi-magyar: Willi Orbán nem játszhat
Walesi-magyar: Willi Orbán nem játszhat
Willi Orbán, az RB Leipzig magyar válogatott labdarúgója sérülés miatt nem játszhat a Wales elleni, továbbjutás szempontjából sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen jövő kedden.
2019. november 15. // Albert, Lipót névnap