2020. január 18. // Piroska névnap

Hollandiában ötödik lett

2019. augusztus 8. 17:40
A királynék városának fiatal biliárdos reménysége, Szolnoki Olivér az előkelő ötödik helyen végzett az augusztus 1. és 3. között Hollandiában rendezett Euro Tour Veldhoven Open pool-versenyen.

A múlt héten a világ legboldogabb országában, Hollandiában készült tudása legjavát nyújtani megyeszékhelyünk ifjú biliárdosa, Szolnoki Olivér. Ugyanis a nyugat-európai régióban rendezték az Euro Tour Veldhoven Open pool-biliárd versenyt.

A megmérettetés 19. kiemeltje, Olivér első meccsén 9:8-ra győzte le az angol Benji Buckley-t, majd 9:6-os sikert ért el a 38-szoros női Európa-bajnok, osztrák Jasmin Ouschan ellen. Ezután az egyenes kieséses szakaszba jutásért a főágon ugyan 9:6-ra kikapott a lengyel Konrad Juszczyszyntől, de következő esélyét bizony már nem hagyta veszni: a hétszeres világbajnok német Thorsten Hohmann ellen 9:3-ra diadalmaskodott.

Szolnoki Olivér a világ egyik legjobb biliárdosa (Archív fotó)Szolnoki Olivér a világ egyik legjobb biliárdosa (Archív fotó)

A legjobb 32 között visszavágott a májusi U23-as EB döntős vereségéért a litván Pijus Labutisnak, a legjobb 16 közt pedig a szlovák Jakub Koniart győzte le 9:6 arányban. A negyeddöntőben a későbbi győztes Mario He ellen 6:4-es vezetés után több esély azonban nem kínálkozott számára: Szolnoki végül 9:6-ra kikapott.

Olivér ezzel az eredménnyel az európai ranglista 16. helyére tornászta fel magát, s nagy lépést tett a dohai 9-es világbajnokságra való kijutás felé.

vehirsport.hu

További cikkek

Parádés győzelemmel kezdte az évet Szolnoki Olivér
Parádés győzelemmel kezdte az évet Szolnoki Olivér
Városunk tehetsége, Szolnoki Olivér végletekig kiélezett küzdelem után diadalt aratott az oszták Wolfsbergerben január 4. és 5. között rendezett X-mas Open biliárd megmérettetésen.
Továbbra is Európa legjobbjai közt
Továbbra is Európa legjobbjai közt
A november 7. és 9. között Törökországban rendezett Euro Tour Antalya Open biliárd megmérettetésen újabb 9. helyezéssel biztosította be helyét városunk tehetsége, Szolnoki Olivér az európai ranglista legjobb tizenhat játékosa között.
Szolnoki Olivér az európai ranglista 14. helyén!
Szolnoki Olivér az európai ranglista 14. helyén!
Az október 10. és 12. között rendezett pool-biliárd Euro Tour Open ausztriai állomásán elért kilencedik helyezéssel megyeszékhelyünk fiatal biliárdos reménysége, Szolnoki Olivér az európai ranglista tizennegyedik helyére lépett elő.
Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Huszonkilencedik bajnoki címét gyűjtötte be Szolnoki Olivér
Megyeszékhelyünk 21 éves biliárdos tehetsége, Szolnoki Olivér felnőtt kategóriában tizenharmadik, összességében pedig huszonkilencedik magyar bajnoki címét gyűjtötte be szeptember 15-én a Budapesten rendezett pool biliárd 8-as országos megmérettetésen.
Csehországban is megismerték a nevét
Csehországban is megismerték a nevét
A július 4. és 7. között, Csehországban rendezett Pardubice Open biliárd-megmérettetésen a veszprémi Szolnoki Olivér egyéniben az ötödik, míg párosban szlovák partnerével, Jakub Koniarral harmadik helyezést ért el.
2020. január 18. // Piroska névnap