Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Hollandiában ötödik lett

2019. augusztus 8. 17:40
A királynék városának fiatal biliárdos reménysége, Szolnoki Olivér az előkelő ötödik helyen végzett az augusztus 1. és 3. között Hollandiában rendezett Euro Tour Veldhoven Open pool-versenyen.

A múlt héten a világ legboldogabb országában, Hollandiában készült tudása legjavát nyújtani megyeszékhelyünk ifjú biliárdosa, Szolnoki Olivér. Ugyanis a nyugat-európai régióban rendezték az Euro Tour Veldhoven Open pool-biliárd versenyt.

A megmérettetés 19. kiemeltje, Olivér első meccsén 9:8-ra győzte le az angol Benji Buckley-t, majd 9:6-os sikert ért el a 38-szoros női Európa-bajnok, osztrák Jasmin Ouschan ellen. Ezután az egyenes kieséses szakaszba jutásért a főágon ugyan 9:6-ra kikapott a lengyel Konrad Juszczyszyntől, de következő esélyét bizony már nem hagyta veszni: a hétszeres világbajnok német Thorsten Hohmann ellen 9:3-ra diadalmaskodott.

Szolnoki Olivér a világ egyik legjobb biliárdosa (Archív fotó)Szolnoki Olivér a világ egyik legjobb biliárdosa (Archív fotó)

A legjobb 32 között visszavágott a májusi U23-as EB döntős vereségéért a litván Pijus Labutisnak, a legjobb 16 közt pedig a szlovák Jakub Koniart győzte le 9:6 arányban. A negyeddöntőben a későbbi győztes Mario He ellen 6:4-es vezetés után több esély azonban nem kínálkozott számára: Szolnoki végül 9:6-ra kikapott.

Olivér ezzel az eredménnyel az európai ranglista 16. helyére tornászta fel magát, s nagy lépést tett a dohai 9-es világbajnokságra való kijutás felé.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.