2019. december 6. // Miklós névnap

Orlando Terranova nyerte a tizenhatodik HunGarian Baját

2019. augusztus 11. 19:20
MTI
Az autósoknál az argentin Orlando Terranova, a motorosoknál a lengyel Adam Tomiczek nyerte a Várpalota környékén - a hétvégén 16. alkalommal megrendezett - HunGarian Baja tereprali-versenyt.

A szervezők tájékoztatása szerint Orlando Terranova és a cseh Martin Prokop nagy csatát vívott egymással, végül a Minivel versenyző argentin 6 óra 44 perc 54 másodperc alatt ért célba, míg a cseh 37 másodperc hátránnyal végzett mögötte. A harmadik helyen a magyar futam előtt a világkupa pontversenyében élen álló Vlagyimir Vasziljev végzett (16 perc 29 másodperc hátránnyal), aki Terranova győzelmével visszaesett az összetettben a második helyre.

A negyedik a lengyel Jakub Przygonski lett (43 perc 37 másodperc hátránnyal), ötödik helyen pedig a legjobb magyarként Lónyai Pál és Horn Albert kettőse végzett (44 perc 36 másodperc hátránnyal).

A motorosok versenyét a lengyel Adam Tomiczek nyerte (6:01:48), mögötte a szlovák Stefan Svitko 2 perc 37 másodperc hátránnyal ért célba, a harmadik pedig a lengyel Maciej Giemza lett 27 perc 38 másodperc hátránnyal. Csak a negyedik helyen ért célba a francia Benjamin Melót, azonban eredményével megnyerte a motorosok Magyarországon zárult összetett világkupa-sorozatát.

vehirsport.hu
Szalai Csaba

További cikkek

Száznál is többen az idei Mikulás ralin
Száznál is többen az idei Mikulás ralin
Összesen 108 induló nevezett a 23. Mikulás ralira. A murvás verseny programja már szombaton kezdetét veszi, másnap két pályán öt gyorsaságit teljesít a mezőny Veszprém környékén.
Kétszáznyolc kilométeres gyorsasági szakasz is várja a HunGarian Baja tereprali indulóit
Kétszáznyolc kilométeres gyorsasági szakasz is várja a HunGarian Baja tereprali indulóit
Kétszáznyolc kilométeres gyorsasági szakasz is várja a tizenhatodik HunGarian Baja tereprali futamon indulókat a hétvégén.
Bútorék győztek, Vinczéék kiestek
Bútorék győztek, Vinczéék kiestek
A Bútor Róbert, Tagai Róbert kettős nyerte a vasárnap rendezett Veszprém-ralit, az országos bajnokság negyedik fordulóját. Az összetettben élen álló Vincze Ferenc, Bacigál Igor duó a második gyorsasági szakaszon feladni kényszerült a viadalt.
Nyolcvan induló a szezon egyetlen murvás versenyén
Nyolcvan induló a szezon egyetlen murvás versenyén
Vasárnap rendezik a rali országos bajnokság idei egyetlen murvás versenyét, a Veszprém-ralit, amelyre a két kategóriában összesen 80 páros nevezett.
Élesített kipufogók a lőtéren
Élesített kipufogók a lőtéren
Hétvégén ezúttal nem a hadgyakorlaté lesz a főszerep Jutaspusztán. A tavalyi jubileumi nagydíj után ugyanis immár huszonhatodik alkalommal látogat a hazai ralisport élmezőnye a királynék városába: nálunk rendezik az országos bajnokság ötödik fordulóját.
2019. december 6. // Miklós névnap