2020. december 5.
//
Vilma névnap

Orlando Terranova nyerte a tizenhatodik HunGarian Baját

2019. augusztus 11. 18:20
MTI
Az autósoknál az argentin Orlando Terranova, a motorosoknál a lengyel Adam Tomiczek nyerte a Várpalota környékén - a hétvégén 16. alkalommal megrendezett - HunGarian Baja tereprali-versenyt.

A szervezők tájékoztatása szerint Orlando Terranova és a cseh Martin Prokop nagy csatát vívott egymással, végül a Minivel versenyző argentin 6 óra 44 perc 54 másodperc alatt ért célba, míg a cseh 37 másodperc hátránnyal végzett mögötte. A harmadik helyen a magyar futam előtt a világkupa pontversenyében élen álló Vlagyimir Vasziljev végzett (16 perc 29 másodperc hátránnyal), aki Terranova győzelmével visszaesett az összetettben a második helyre.

A negyedik a lengyel Jakub Przygonski lett (43 perc 37 másodperc hátránnyal), ötödik helyen pedig a legjobb magyarként Lónyai Pál és Horn Albert kettőse végzett (44 perc 36 másodperc hátránnyal).

A motorosok versenyét a lengyel Adam Tomiczek nyerte (6:01:48), mögötte a szlovák Stefan Svitko 2 perc 37 másodperc hátránnyal ért célba, a harmadik pedig a lengyel Maciej Giemza lett 27 perc 38 másodperc hátránnyal. Csak a negyedik helyen ért célba a francia Benjamin Melót, azonban eredményével megnyerte a motorosok Magyarországon zárult összetett világkupa-sorozatát.

Képek
vehirsport.hu
Szalai Csaba

További cikkek

Izgalmas véghajrá, minden az utolsó versenyen dől el
Izgalmas véghajrá, minden az utolsó versenyen dől el
A Veszprém környéki Mikulás Rallye minden évben egy levezető, „bulifutam” volt, azonban idén a magyar bajnokság részeként kiélezett küzdelemmé válik. A bajnoki címre esélyes párosok között ott van Turán Frigyes és Bagaméri László is, akik jelenleg 92 ponttal az összetett második helyen állnak.
Idén nem lesz Veszprém-rali, a Mikulás-raliról még egyeztetnek
Idén nem lesz Veszprém-rali, a Mikulás-raliról még egyeztetnek
A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) kedden véglegesítette a rali országos bajnokság módosított versenynaptár-tervezetét, amely szerint július közepén rajtol a hat futamból álló sorozat.
Elmarad az idei HunGarian Baja tereprali világkupa-futam
Elmarad az idei HunGarian Baja tereprali világkupa-futam
A koronavírus-járvány miatt nem rendezik meg az idén augusztus közepére tervezett HunGarian Baja tereprali-világkupa futamot, amelyre 17. alkalommal került volna sor, a tavalyi évhez hasonlóan Várpalotán és környékén.
Magyar-brazil foci és virtuális Forma-1 az M4 Sporton
Magyar-brazil foci és virtuális Forma-1 az M4 Sporton
Vasárnap este 9 órától Wéber Gábor és Ujvári Máté kommentálásával a virtuális Bahreini Nagydíj élő közvetítését tűzte műsorára az M4 Sport. Előtte is érdemes a közszolgálati sportcsatornára kapcsolni, ugyanis este 7 órától a legendás az 1986-os Magyarország-Brazília labdarúgó-mérkőzést adják - közölte az MTI-vel vasárnap a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).
Klausz Kristóf győzelmét hozta a Mikulás
Klausz Kristóf győzelmét hozta a Mikulás
Klausz Kristóf először nyert a Mikulás ralin, miután a leggyorsabbnak bizonyult az idei veszprémi versenyen. A második Bútor Róbert, míg a harmadik Balogh János lett.