2022. december 8.
//
Mária névnap

Orlando Terranova nyerte a tizenhatodik HunGarian Baját

2019. augusztus 11. 19:20
MTI
Az autósoknál az argentin Orlando Terranova, a motorosoknál a lengyel Adam Tomiczek nyerte a Várpalota környékén - a hétvégén 16. alkalommal megrendezett - HunGarian Baja tereprali-versenyt.

A szervezők tájékoztatása szerint Orlando Terranova és a cseh Martin Prokop nagy csatát vívott egymással, végül a Minivel versenyző argentin 6 óra 44 perc 54 másodperc alatt ért célba, míg a cseh 37 másodperc hátránnyal végzett mögötte. A harmadik helyen a magyar futam előtt a világkupa pontversenyében élen álló Vlagyimir Vasziljev végzett (16 perc 29 másodperc hátránnyal), aki Terranova győzelmével visszaesett az összetettben a második helyre.

A negyedik a lengyel Jakub Przygonski lett (43 perc 37 másodperc hátránnyal), ötödik helyen pedig a legjobb magyarként Lónyai Pál és Horn Albert kettőse végzett (44 perc 36 másodperc hátránnyal).

A motorosok versenyét a lengyel Adam Tomiczek nyerte (6:01:48), mögötte a szlovák Stefan Svitko 2 perc 37 másodperc hátránnyal ért célba, a harmadik pedig a lengyel Maciej Giemza lett 27 perc 38 másodperc hátránnyal. Csak a negyedik helyen ért célba a francia Benjamin Melót, azonban eredményével megnyerte a motorosok Magyarországon zárult összetett világkupa-sorozatát.

Képek
vehirsport.hu
Szalai Csaba

További cikkek

Bútor nagy csatában győzte le Klauszt a Mikulás-ralin
Bútor nagy csatában győzte le Klauszt a Mikulás-ralin
Bútor Róbert nyerte az idei Mikulás-ralit, miután nagy csatában legyőzte Klausz Kristófot, a harmadik helyet magabiztosan szerezte meg László Martin.
A tempó és a látvány a cél a Mikulás-ralin
A tempó és a látvány a cél a Mikulás-ralin
December első hétvégéjén rendezik meg az idei Mikulás-ralit. A Nagylőtér és a Kislőtér mellé hosszú kihagyás után visszatér a Gyártelep gyorsasági. Mindhárom szakaszt kétszer kell teljesítenie az indulóknak.
Verstappen először nyert Mogyoródon
Verstappen először nyert Mogyoródon
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte meg a 37. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen. A 24 éves vb-címvédő ezzel tovább növelte előnyét az összetettben.
Östberg nyerte a Székesfehérvár-Veszprém-ralit
Östberg nyerte a Székesfehérvár-Veszprém-ralit
A Mads Östberg, Patrik Barth norvég, svéd kettős nyerte a vasárnap befejeződött Székesfehérvár-Veszprém-ralit, a Mercarius országos bajnokság idei ötödik, egyben egyetlen murvás viadalát.
Az idény egyetlen murvás viadala következik
Az idény egyetlen murvás viadala következik
A magyar élmezőny tagjai felkészültnek érzik magukat a szombaton és vasárnap sorra kerülő Székesfehérvár-Veszprém-ralira, a Mercarius országos bajnokság idei ötödik fordulójára, amely az egyetlen murvás viadal a versenynaptárban.