2020. július 8. // Ellák névnap

Már a megnyitó is felejthetetlenre sikeredett

Karneváli hangulatban zajlott le a 23. Cell-Cup hivatalos megnyitó ünnepsége hétfőn este a Veszprém Arénában.

Mint arról portálunk korábban már beszámolt, tizenhét ország több mint száz csapatával idén már a 23. alkalommal rendezik meg a Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivált augusztus 11-17. között. Magyarország legnagyobb „kézilabda-karneváljának” idén is a királynék városa biztosít otthont. A hivatalos megnyitó ünnepélyre pedig hétfőn este már sor is került a Veszprém Arénában, méghozzá fergeteges hangulatban.

Fotók: Baumann BélaFotók: Baumann Béla

A sportcsarnok előtti téren már késő délután elkezdődött a megnyitó felvezetése: lemezlovasok különféle sportbemutatók kíséretében szórakoztatták a sportolókat, illetve a kilátogató publikumot. Miután a „veszprémi katlan” férőhelyeinek körülbelét felét elfoglalták a jövő csillagai, a szervezők minden résztvevő országot onnan származó dallal, illetve képválogatással mutattak be a közönségnek. Ezt követően pedig több, más stílusban parkettre lépő tánccsoport előadása szórakoztatta a jelenlévőket.

A Cell-Cup hivatalos himnuszának eléneklése után, Petar Nenadics, a Telekom Veszprém irányító-átlövőjének vezetésével mind a százegy (!) jelenlévő csapat képviselője, országa zászlóját magasba emelve külön-külön is bevonult.

A sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Sárfalvi Péter köszöntőjében a szervezők munkásságát méltatta. Úgy fogalmazott, ha egy kézilabda-fesztivált már huszonharmadik alkalommal rendeznek meg, az már önmagában is tekintélyt parancsol, illetve tiszteletet érdemel. Reményét fejezte ki a magyar csapatok felé, hogy szereplésük sikeres, illetve sérülésmentes lesz. Végezetül pedig a szurkolókhoz fordult, hogy buzdítsák a fiatalokat, ezzel is hozzásegítve őket ahhoz, hogy kihozhassák magukból a maximumot.

Ovádi Péter, térségünk országgyűlési képviselője beszédében köszönetet mondott a szervezők által lelkiismeretesen elvégzett munkáért. Mindezek után pedig a fiatalokat szólította meg. – Rengeteg pozitív élményt, tudásszerzést, illetve barátságkötést kívánok nektek tiszta szívből az elkövetkezendő pár napra. Ne feledjétek, hogy Veszprémben a kézilabda történelem, azzal pedig, hogy ti most itt vagytok, immár közösen írjunk a történelmünket! – fogalmazott Ovádi.

A műsor további programját fáklyaforgató tűz­zsonglőrök, légtornászok, illetve akrobatikus kézilabdázók színesítették. A 23. Cell-Cup döntőmérkőzéseire idén is a Veszprém Arénában kerül sor, de a hét folyamán addig is megyeszékhelyünk mellett Alsóörsön, Balatonfüreden, Várpalotán és Nemesvámoson is pattog majd a labda.

vehirsport.hu

További cikkek

Bosnyák válogatott átlövőt igazolt a Balatonfüred
Bosnyák válogatott átlövőt igazolt a Balatonfüred
Dejan Malinovic személyében bosnyák válogatott átlövőt igazolt a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Balatonfüredi KSE kézilabdacsapata.
Veszprém Virágszívvel mond köszönetet az egészségügyi dolgozóknak
Veszprém Virágszívvel mond köszönetet az egészségügyi dolgozóknak
A kórház előtti körforgalmat a jövőben egy virágokból kialakított szív fogja díszíteni, amit Ovádi Péter országgyűlési képviselő ötlete nyomán, a „VKSZ” Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. kertészei ültetettek hálájuk jeléül az egészségügyi dolgozóknak.
Nyolc műfüves focipályával gazdagodik Veszprém megye
Nyolc műfüves focipályával gazdagodik Veszprém megye
A Magyar Labdarúgó-szövetség infrastrukturális fejlesztésének köszönhetően közel 200 milliós pályaberuházás valósulhat meg a megyében őszig. A tervezett pályákból négy Veszprémben, szintén négy a környező településeken lelhet otthonra. A szövetség városunk élvonalbeli futsalcsapatával, illetve a szakképzési centrummal is együttműködik majd szakmai partnerként.
„Menj és harcolj, meglátod, a közönség melletted lesz”
„Menj és harcolj, meglátod, a közönség melletted lesz”
A fenti útravalóval a veszprémi szurkolók korábbi kedvence, Jevgenyij Lusnyikov látta el honfitársát, a Telekom Veszprémbe igazoló kétszeres BL-győztes Danyiil Siskarjovot.
A Nantes vendégeként kezd a Veszprém
A Nantes vendégeként kezd a Veszprém
Októberben a Barcelona, decemberben a Kiel látogat a Telekom Veszprémhez a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B-jelű csoportjában.
2020. július 8. // Ellák névnap