Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Öt nap, négy veszprémi érem

2019. augusztus 28. 19:05
A Veszprémi Honvéd SE versenyzői több dobogó közeli helyezés mellett három arany- és egy ezüstérmet szereztek a Hungária Kupa – ötnapos nemzetközi tájékozódási futó versenyen.

Hagyományosan a nemzeti ünnepünkre időzítve, augusztus 16-20. között rendezték meg Magyarország legnagyobb szabású, ötnapos tájékozódási futó viadalát, a Hungária Kupát.

A nívós sporteseményen közel 1100-an vettek részt, köztük a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói is jelen voltak egy kisebb kerettel. A megmérettetés értékét növelte, hogy jelentős számú, 62 külföldi egyesületből is érkeztek versenyzők 24 ország képviseletében.

A verseny első két napjának pályáit Kisszállás környékén jelölték ki a szervezők, először egy normáltávú-, majd egy középtávú futamra került sor a jellegzetes, homokbuckás alföldi erdőkben. A harmadik napon kuriózumnak számító helyszínen, az ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark területén bonyolították le a rövidtávú futamot. Míg az utolsó két napon Balotaszállásra költözött a teljes mezőny, ahol egy újabb középtávú-, valamint egy normátávú pályán kellett bizonyítaniuk a résztvevőknek, visszatérve a változó futhatóságú, homokbuckás terepre.

Molnár Zoltán útban a győzelem felé - Fotó: Máthé IstvánMolnár Zoltán útban a győzelem felé - Fotó: Máthé István

– A rekkenő nyári hőségben a mórahalmi gyógyfürdő medencéiben kereshettek enyhülést a futók és a kísérők a futamokat követően, ahol a sárga pólót kiérdemlő aznapi győzteseket is kihirdették esténként. A versenyprogramot számos egyéb sportrendezvény kísérte: Alkony Kupa éjszakai tájékozódási futó verseny, mobilos tájfutás, TrailO, rádiós tájfutás, egyéni és csapat tájékozódási túraverseny, kétfordulós microsprint verseny, labirintus verseny Európa legnagyobb sövénylabirintusában és a „buliversenynek” számító sörváltó – így bőséges lehetőség adódott a sportág különlegesebb változatainak a kipróbálására is – tudtuk meg Mérő Edittől, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutó szakosztályának sajtóreferensétől.

Az utolsó futamot követően összetett eredményt hirdettek a mind az öt pályát hibátlanul teljesítők között. A Veszprémi Honvéd SE versenyzői a népes mezőnyökben több dobogó közeli helyezés mellett három arany- és egy ezüstérmet szereztek.


Eredmények:

M35A: 1. Molnár Zoltán
M35BR: 1. Tóth Attila
W50A: 1. Németh Zsoltné
MW10DK: 2. Molnár Zulejka

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.